Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama277777

menu 7 miesięcznego dziecka- co dajecie jeść swoim pociechom?

Polecane posty

Gość jak ma zęby to wszystko

Gość mama2777777
no właśnie nie ma ani jednego ząbka:(

Gość aska 8118
moje dziecko jak miało 7m-cy (teraz ma 9) to jadło zupki: krupnik, ryżówke, rosołek oczywiście taki nie zaprawiany od czasu do czasu zupki ze słoiczka, deserki ze słoiczka, starte jabłuszko, flipsy,

moj maly ma 7.5 m ok 7 rano jeszcze przez sen wypija mleko. ok 10-10.30 dostaje na sniadanie kaszke manne (bobovita -pyszne sniadanko 3owoce) pozniej ok 13-14 obiadek (ja mu sama gotuje i miksuje - 2 udka , marchew , troche pietruszki , selerka i dodaje ok 2-3 chochelki rosolku - wlewam do sloiczkow tych duzych gerbera i do mrozni - wychodzi mi ok 6-7 obiadkow) ok 16ej deserek (jogurcik lub owoce ze sloiczka ) ok 18-19 kaszka mleczno ryzowa (staram sie mu urozmaicac i codziennie dostaje inny smak) i ok 20.30 juz spiacemu flacha z mlekiem plus 2 razy w nocy mleko przez sen

aaa i oprocz tego dostaje w miedzy czasie np . skorke od chlebka lub ciasteczka hipp po 7 m

mały jak miał 7 miesięcy to jadł zupki z kurczakiem i królikiem, kleik ryżowy, chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, owoce (jabłko, brzoskwinkę, śliwkę). a i tez żadnego zęba nie miał (nadal nie ma :) ) mały jest alergikiem, więc wszystkie pokarmy wprowadzam bardzo ostrożnie.

no tak zapomnialam ze kupujemy mu tez gotowe obiadki np . gerberka jarzynki z rybka po grecku - bardzo mu smakuje

Gość MaMciiia
Mój synek niedawno rospoczoł 7 miesięcy i daję mu wszystkiego po trochu do skosztowania.Gdy my jemy obiad np kluski,mięsco,buraczki on je po troszeczku razem z nami. Na na codzień je kaszki,zupki które sama gotuję pomidorowa z ryżem lub makaronem,krupnik,rosołek,szpinakowa,pieczarkowa,jarzynowa,jajeczna i inne czasami ze słoiczka,deserki,serki typu Bakuś,Danon,Gratka,Jogobella,Danonki itp. Chrupki kukurydziane,biszkopty,ciasteczka, czekoladowe.Owoce,Jabłko,Banan,Truskawki,Gruszka,Kiwi i inne.Chlebek z masełkiem,dzemem,pasztetem,wedlinką ogurkiem zielonym,serkiem topionym itp,Paróweczki Bobaski lub drobnisie ugotowane.Jajko na mięko.Warzywa takie jak marchewka,ziemniak,kalafior,brukselka,seler,.Do picia daję mu herbatki z BoboVity,Soczki Kubuś rościeńczam je z wodą,Herbate z cytryną.A dodam że synek nie ma jeszcze ząbków