Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 190SW

KOMORNIK - PROSZE O POMOC, BO NIE WIEM CO JEST GRANE

Polecane posty

Gość 190SW

Sprawa wygląda tak: Rodzice mają komornika i co miesiąc brał jakąś tam częśc emerytury taty, ale zawsze zostawały pieniądze do zycia. Natomiast teraz na koncie jest kwota jest ujemna!!! Saldo -11 tys Wpłynęła emerytura taty i saldo zmieniszyło się do - 9tys zł Ale żadnych pieniędzy nie można wybrać z konta? Co jest grane? Przecież nie można zabierać wszystkiego, zostawiać ludzi bez środków do zycia!!! Rodzice nie dostali żadnego pisma, które informowałoby ich o jakichkolwiek zmianach. Co jest grane?

Gość 190SW
To na prawdę nie jest śmieszne, to tragedia. Bank był dziś zamknięty, wiec nie mogliśmy tego wyjaśnić. Komornik przymuje tylko w czwartki... Do kogo zwrócić się o pomoc? Moja mama jest totalnie zrozpaczona... Nie mają żadnych środków do życia!! No ludzie o co chodzi? Kto i jakim prawem zajął im całą emeryturę?!

Gość 190SW
Nie mogę nigdzie znalesc informacji na ten temat. Może był ktoś w podobnej sytuacji lub słyszał coś na ten temat?

W zasadzie nie jest to możliwe. Nie można zabarać komuś więcej niż ma. Komornik zabiera tylko część wypłaty ale musi pozostawić "coś" do życia.

Gość 190SW
No i do tej pory tak własnie było! Na koncie zawsze zostawało rodzicom 1200zł A teraz jest kwota ujemna!! Skąd ona się tam wzięła? I dlaczego emerytura zniknęła?

Gość 190SW
Ja sama nie wiem co jest grane. Czy to wina banku, czy komornika? Infolinia jest, już dzwoniliśmy, ale nikt nie potrafił odpowiedzieć na nasze pytanie. Skąd wzięła się ta ujemna suma na koncie. Rodzice nie mogą brać debetu, więc?

Gość jalowcowa
komornik wszystko może, jest przedstawicielem sądu -państwa etycznie -powinien zostawić coś ale jak jest chu-jem i ma w dopie to ma prawo wszystko zabrać wiem bo oglądałam w tv kobietę której komornik za długi męża (raty na samochód) zabierał jej wszystkie pieniądze wraz z kwotą z ZUS przydzielone na chore dziecko z wadą serca. Nic mu sie nie zrobi, takie prawo jest w Polsce

Gość jałowcowa
weź mnie nie rozśmieszaj gimnazjalistko troche w życiu przeżyłam i wiem jak zabieraja gadać sobie możesz

Gość EdwardNożyc
Komornik może wszysko

Jak w banku był debet na 11 tys, a potem wpłynęła emerytura w wysokości 2 tys. to jasna sprawa, że debet zmalał do 9 tys.

Gość mdndmnss
na koncie najprawdopodobniej jest założona blokada. Pieniadze mozna wypłacić w kasie banku jesli jest kwota wolna (3krotna średnia krajowa)

Gość jałowcowa
Madusia taaa, za to ty razem z komornikiem spędzasz czas na kafe całą sobotę już w to wierzę góra może z jakimś studenczyną prywatnej pseudouczelni z rodzaju administracja komornik kończył prawo oraz aplikację + staż i na pewno nie siedzi na kafe bo ma inne ważniejsze sprawy

Gość 190SW
mdndmnss ---> Podniosłas mnie trochę na duchu, oby tak własnie było. Rodzice nie mają niczego na sprzedaż. Auta, działki itp. Ale skąd ta blokada? Przez rok komornik normalnie sobie ściągał z emerytury pieniądze i nagle takie coś? Bez zadnego wczesniejszego uprzedzenia?!

Gość jałowcowa
może miał termin do wywiązania się komornik ma z każdego ściągnietego długu procentową prowizję ale trzeba pójść z nim porozmawiać i negocjować

Gość mdndmnss
komornik może wyłac do banku wniosek o blokade konta nawet jesli zabierana jest część emerytury. dlatego- jak ktos wczesniej napisał- że dłużnik moze uzyskiwac dochody z innego źródła. a bank musie założyc taką blokade bo jesli tego nie zrobi zostanie ukarany

Gość 190SW
Ale rodzice nie mają żadnych innych dochodów. A może chodzi o to, że jakiś czas temu tata dostał pismo z zusu, żeby się zgłosić do nich odnośnie prowadzenia działalnosci gospodarczej? Dzialalnosci o ktorej nic nie wiedzielismy - byla to jakas pomylka, bo tata niczego swojego nie zakładał. W każdym razie o założeniu takiej blokady co jak co, ale chyba powinni poinformowac? A nie robic co chca :( Na prawdę... Mam nadzieję, że wszystko wyjaśni się w poniedziałek.

Gość 190SW
No nie mów! Nakablować? Rodzice siedzą w domu... mają już swój wiek,trochę chorują... Nie mają żadnych lewych dochodów, żadnych interesów. Dlatego dziwi mne ta blokada - do tej pory wszystko było w porządku. A jeszcze jedno pytanie. Ta suma, która jest teraz na minusie (9ty) po spłacie tego zobowiązania... nic już nie zostanie? czy znowu jakieś koszta dolicza? Może ktoś z Was się orientuje?

Gość masz komornika
Witam, Jak w temacie, posiadasz komornika który zajął Ci wynagrodzenie, rente, emeryture, konta bankowe, nie potrafisz sie z nim dogadac, brakuje Ci środków na zycie ? to ogłoszenie jest skierowane własnie dla Ciebie, Oferuje pomoc takim osoba które mają problem z komornikiem. Prosze o bezpośrednio kontakt pod adresem : restrukturyzacja@10g.pl UWAGA!!!!! NIE UDZIELAMY POŻYCZEK- jedynie co to pomagamy na odzyskanie części środków które pobiera comiesiąc bezduszny komornik

Gość gramug
Mam ten sam problem.Komornik takze zablokował mi kontonto a na koncie nic mi nie zostawił i mam zrobiony debet na 3700 zł.

Gość Kamil_1979
W sprawach komorniczych polecam Panią Barbarę Laskowską. Nie wiem jak ona pewne rzeczy załatwia ale sprawy ciągnące się miesiącami są załatwiane rach ciach.

Gość daaria123
Ja pamiętam pierwszą styczność z www.kancelariaultimatum.pl. Też byłam wystraszona i nie wiedziałam w jaki sposób mam zwrócić niespłacone 2 tysiące, a nie miałam wówczas pracy. Udało się jednak wszystko wynegocjować poprawnie i się z tego powodu niezmiernie cieszę :)

Gość gość
ja kiedyś tez miałam problemy, chodziło o długi, a wlasicwie o niespłacony kredyt. Najlepiej z takimi sprawami od razu pójść do fachowca. Mi wiele wskazówek udzieliła ta kancelaria komornicza z łodzi http://www.jkrukkomornik.pl/.

Gość Pamela Rosa Flores
Potrzebujesz pożyczki lub odrzuciłeś swój bank wcześniej, jest to okazja, której szukasz. Oferujemy wszystkie rodzaje pożyczek, takie jak kredyty dla przedsiębiorstw, kredyty samochodowe, kredyty korporacyjne, venture capital, kredyty mieszkaniowe, pożyczki studenckie lub dowolne kredyty z oprocentowaniem 2%. Zainteresowane osoby powinny teraz skontaktować się z nami: pamelarosaflores11@gmail.com