Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo rodzice moi sie palą do zak

OD KIEDY koń na biegunach ? jaki model dla małego dziecka

Polecane posty

Gość bo rodzice moi sie palą do zak

Sa modele dla dzieci juz od 10 miesiaca jak ten: http://www.allegro.pl/item735922330_smoby_berchet_baby_tipony_bujak_jezdzik_rower_4w1.html 4 latek chyba by sie nudzil na koniu, w kazdym razie moi bratankowie 3,5 letni nie usiedza na tym, bo w glowie im inne bardziej meskie zabawy. Dziecko mozesz sadzac juz ok 10-12 miesiecy, ale trzeba uwazac na nie, kontrolowac i wybrac model gdzie siedisko jest duze, kon stabilny i niewielka odleglosc do podlogi :)

Moja corka dostala konika z Ikei jak miala ok. 12 miesiecy. Nie zamierzalismy jej kupic, ale bylismy akurat ze znajomymi w Ikei i corka, jak zobaczyla tego konika (wlasciwie losia), tak na niego siadla i zejsc nie chciala. Wiec kupilismy. Teraz ma 2 latka i los nadal jest na topie.

Gość wwwert
są i takie drewniane koniki z siedzeniem w postaci takiej jakby laweczki, dziecko moze sie oprzec i jest zabezpieczone po bokach, wiec moze zaczac sie bujac zanim skonczy rok. ale wiadomo, ze i wtedy trzeba byc w poblizu aby przypadkiem nie wypadlo.

Gość
moj synek dostal konia na biegunach jak mial niecale 1,5 roku. raz dwa sie nauczyl jezdzic na nim, i to na tym najwiekszym. nawet ani razu nie spadl.

Myślę, że to zależy od dziecka. Nie każde jest na tyle odważne, żeby odrazu dosiąść dużego konika. My na początku kupiliśmy bujaczka ze specjalnym obudowanym "koszyczkiem" do siedzenia. Myśleliśmy, że nasz maluszek będzie miał pewne obawy, ale szybko okazało się, że jest bardzo odważny i dziecięcy bujaczek zaczął się nudzić. Kupilismy więc konika na biegunach z prawdziwego zdarzenia. Takiego jak ten: śpiewa, macha ogonkiem i sprawa mnóstwo frajdy: http://www.abcfitness.pl/koniki-na-biegunach/konik_czarny/

Gość olk
Ja kupiłam tego co były w Biedronce przed świętami na pare dni przed 2 urodzinami małego ,od razu skumał o co chodzi i czasami wsiądzie i się buja ,dodam że koń jest do 30 kg i jest dość wytrzymały bo starszy czasami na nim się kiwa a waży z 32 kg koń prycha ,rusza pyskiem i ogonem,dokładniej taki jasny http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012.11.19.prezenty/2439,Konik,na,biegunach,zabawka

Gość olk
No teraz spojrzałam na datę tematu .

Ten pierwszy konik, którego kupiliśmy małemy był identyczny jak ten bujak-słonik z biedronki. Ale nie na dłogo się zdał- jednak interaktywność- przyciski i melodyjki to jest to co synkowie lubią najbardziej :)

Gość tojaekomama
Ja polecam drewnianego konia na biegunach ale w nowoczesnej odsłonie. Kupiłam go dla synka mojej przyjaciółki. sklep internetowy www.miniavanti.pl

Gość petronellla
Moja corka dostala od znajomych konia na biegunach,jak sie urodzila. W wieku 1 roku juz sie na nim hustala,a moze i wczesniej.

Gość gość
a moja dostała takiego pluszako bujaka osła i się go do dziś boi i nie usiądzie.

Mojej kupiłam jak miała 11 miesięcy takiego najzwyklejszego drewnianego. Od razu załapała o co chodzi

Gość gość
sama musisz ocenić po swoim dziecku czy jest dostatecznie rozwinięte na taką zabawę. Ja swojemu maluchowi kupiłam jak miał niecałe 3 latka drewnianego konika z http://www.sankizdrewna.pl/ i szybciutko pojął jak się bujać:)

Gość KamilaWolon
Konika można już kupować od kiedy dziecko potrafi samo stabilnie siedzieć, a nawet i wcześniej, tylko wtedy będzie potrzebna pomoc rodziców przy zabawie, więc już musisz zdecydować sama. A jeśli chodzi o model to ja stawiam na te klasyczne, sama kupiłam marki Beticco Baby bo dla mnie nie był on drogi, a z jakości jestem zadowolona. No ale to już najlepiej jak się rozejrzysz i wybierzesz to co Ci się najbardziej podoba.

Gość gość
A ile kosztuje koń na biegunach z drewna? Zmieszczę się w 150-200 zł?