Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pelly mun

Problem z okropnym staruszkiem!!!!!!!!!!

Polecane posty

Od trzech miesięcy jesteśmy małżeństwem , wiem że mąż miał bardzo trudne dzieciństwo . Najpierw jego ojciec zostawił go jeszcze przed narodzinami a potem zmarła mu matka , był wychowywany przez dziadków . Właśnie potem został mu tylko dziadek który jest problemem dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mój mąż jest na ostatnim roku prawa, a ja skończyłam zawodówke handlową co jego poyebany dziadiuś raczył mi wypomnieć , zaznaczył też że zabrałam jego wnukowi wolność , też człowiek dobija mnie za każdym razem gdy go słucham a mąż jeszcze powie bym nie zwracała na to uwagi bo to starszy człowiek. Jeszcze bym dała spokój gdyby był jego rodzicem ale on jest tylko dziadkiem? i nic nie daje mu prawa do takich komentarzy.s

Gość ignoruj to i nie użalaj się
to staruszek :D więc nie wiele mu już życia zostało ;)

Gość a wy mieszkacie z nim
?

Może i jest to starszy pan ale bardzo świetnie się trzyma , i wcześniej to on wszystkich wykończy swoimi złośliwymi tekstami. Na szczęście mieszkamy oddzielnie , tylko że ten staruch jest tak upierdliwy że albo sam do nas przyjdzie od czasu do czasu albo chce by go odwiedzać. Wychowywał go przez wiele lat ale to nie daje mu żadnych praw, by krytykować wszystko co związane jest ze mną.

Wiesz co to wyrozumiałość, wspaniałomyślność i "bycie ponad tym"? Jesteś na swój temat drażliwa a dziadunio wie gdzie ciebie kolnąć - wykształcenie. zamiast sapać nienawiścią do starego człowieka, który zna troszkę inne wartości puść to mimo uszu, zignoruj go bo to nie wojna a starsi pomimo tego jacykolwiek by byli zasługują na odrobinę szacunku - w tym przypadku olanie.

Gość poza tym skonczylas
tylko handlowke, zawodowke, nie wstyd ci przed mezem, mgr prawa?????? nie dziwie sie dziadeczkowi, pewnie marzyl o inteligentnej zonie dla wnuka.. idz do szkoly, doksztalc sie, zrob mature, studia, dziadek zmieni zdanie.

Gość olej gościa
niech mówi co chce a ty rób swoje, nie podejmuj dyskusji, nie ustosunkowuj się do jego tekstów, nie przekonuj, że nie ma racji.

Tak, tylko za każdym razem gdy przychodzi do niego to ten pan zawsze powie coś niemiłego na mnie. Jeszcze jak powiedziałam mężowi że powinniśmy go przestać odwiedzać to mówi mi że przesadzam. Teraz nie bede miała czasu na to by się dokształcać!!!!!! jestem w ciąży i postanowiłam się zająć głównie domem!!!!!!!

Gość autorko czyli nic dziwnego że
ciebie nie lubi. Poza tym on jest starszy to Ty powinnaś ustąpić:) i nie zapominaj o tym że dla twojego męża jest to człowiek który był dla niego w najtrudniejszym momencie życia jedyną rodziną :) i więc nie wymagaj od niego by zerwał kontakt z najbliższą sobie osobą :)

Gość olej gościa
nie ustąpić ylko po prostu ignorowac i tyle

Gość do pelly mun
masz całkowicie wredny charakter :O nie wiem jak ktoś może z tobą wogóle wytrzymać :O ciekawe co będzie jak ty zostaniesz sama na starość :(

Tak , tylko że teraz to ja jestem rodziną dla swojego męża!!!!!!! nie słucham wszystkiego co jego dziadek do mnie mówi ale czemu mój mąż jak ten mu powie że ma u niego być to leci do niego? To jest jedna kwestia w której nigdy nie mogłam się dogadać się ze swoim facetem!

Gość poczekaj aż urodzisz wtedy on
napewno ucieszy się z prawnuka i zmieni stosunek do ciebie :)

Gość moja babcia boi sie bajongów
poczytaj sobie o mojej babci, a zmieniszna lepsze zdanie o dziadku męża :p

Gość starszy pan...........
pewnie czuje się samotny a ty masz do niego jakieś ALE? :O

Gość postaw mężowi warunek
albo TY albo ON , jeśli ktoś nie umie uszanować waszeg związku to nie musi być członkiem waszej rodziny :) Ja raz dałam mężowi takie ultimatum :) od razu się wszystko zmieniło o 360 stopni :)

Gość mówczy powyżej całkowicie
popieram

Gość on zawsze bedzie ciebie
krytykował:) czy tego chcesz czy nie:)

skoro twój mąż to c...ipa bez jaj i pozwala że wredny dziadek tobą pomiata - powiedz temu staruchowi - że SOBIE NIE żYCZYSZ takich uwag, kategorycznie zapowiedz mężowi że nie będziesz dziadka odwiedzać , a gdy on przyjdzie - ostentacyjnie wychodź. Bo stary cię zniszczy. Uwagi że masz mu ustępować bo on starszy - są bez sensu. W tobie rośnie frustracja a temu rupieciowi o to chodzi. I wisi mi że obrońcy wrednych starców wrzeszczą. Dobre maniery obowiązują wszystkich. Właśnie starsi maja dawać przykład. Trzymaj się mała i nie daj się.

skoro twój mąż to c...ipa bez jaj i pozwala że wredny dziadek tobą pomiata - powiedz temu staruchowi - że SOBIE NIE żYCZYSZ takich uwag, kategorycznie zapowiedz mężowi że nie będziesz dziadka odwiedzać , a gdy on przyjdzie - ostentacyjnie wychodź. Bo stary cię zniszczy. Uwagi że masz mu ustępować bo on starszy - są bez sensu. W tobie rośnie frustracja a temu rupieciowi o to chodzi. I wisi mi że obrońcy wrednych starców wrzeszczą. Dobre maniery obowiązują wszystkich. Właśnie starsi maja dawać przykład. Trzymaj się mała i nie daj się.

Gość toe31
To starszy człowiek i trzeba go zrozumiec :) nie ma znaczenia jak on jest jest starsz-szacunek musi byc :O

Gość złapałaś wykształconego męża
:D

Gość złapałaś go na ciąże pewnie
:D

Gość jffafs
Właśnie o to moze miec pretensje ze lapiesz jego wnuka na ciaze :D :D :D

Gość salomonka
postaw mężowi warunek albo TY albo ON , jeśli ktoś nie umie uszanować waszeg związku to nie musi być członkiem waszej rodziny Ja raz dałam mężowi takie ultimatum od razu się wszystko zmieniło o 360 stopni :D, :D, :D Miałaś ty kiedy geometrię w szkole? 360 stopni - oznacza to powrót do punktu wyjścia :P Dlaczego brak wykształcenia tak często wiaże się z "odbijaniem sobie" na starszych członkach rodziny małżonka?

Gość bzzzzzzzzz
i wyszła słoma z butów...

Gość studentka2008
ile lat ma ten niby staruszek? bo prawdziwy staruszek to po 80 z laseczka siwymi wloskami lub bez i usmiechem na twarzy. w przeciwnym wypadku to zlosliwy staruch zazdrosny o wnuka. bo gorszy niz przyslowiowa tesciowa.

Gość bzzzzzzzzz
to nie jest zazdrosny staruch tylko autorka ma kompleksy odnosnie swojego wykształcenia i dlatego tak ja drażnią komentarze dziadka

Gość zlapalas pana boga za nogi
biedny chlopak przestraszyl sie ciazy i wszedl w malzenstwo. Dziadek ma racje. Chlopak przekona sie o tym za pare lat, jak zaczna sie jej zdrady, zabierze dziecko, krzyknie sobie pol majatku i alimenty.