Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wonnnnkkka_1980

Jak jej pomóc...?

Polecane posty

Gość wonnnnkkka_1980

Koleżanka jest w 5 miesiącu ciąży. Dwa tygodnie temu pochowała swojego męża. Określenie, że jest załamana to za mało. Nie je, nie śpi, całkowicie się zaniedbała. Była już u psychologa ale mało to dało bo ponoć w ogóle nie chciała rozmawiać. Zresztą nikt jej nie da tez zadnych leków ze względu na ciążę. Rozmawiać z nikim nie chce, nikomu nie otwiera drzwi. Jej mama przypadkiem natknęła się gdy akurat miała otwarte, dosłownie wyrzuciła ją za drzwi. Może któaś z was miała do czynienia z podobną sprawą?

Gość smutna sprawa
Mi się wydaje że ona po prostu potrzebuje czasu i pewnie odrobiny samotności. Czuwajcie nad nia ale dajcie jej trochę przestrzeni bo on po prostu musi przełknąć szok, ból i złość... Poetm przyjdzie czas na wsparcie i pomoc. Leczenie takiej rany w duszy to strasznie gługi proces.

hmm wydaje mi sie ze kolezanka wyzej ma racje jezeli Twoja przyjaciolka nie chce rozmawiac, moze potrzebuje chwile samotnosci zeby samej sie z tym uporac, nikt jej w tym nie pomoze ani za nia nie przejdzie, ona musi przez to sama przejsc zaproponuj jej ze o kazdej porze dnia i nocy moze na Ciebie liczyc

Gość wonnnnkkka_1980
Nikt nie stara się jej narzucać... Ja byłam u niej raz, właśnie na prośbę jej mamy abym zrobiła jej zakupy i zaniosła. To było tydzień po pogrzebie. Z lodówki wyrzuciłam jedzenie które stało już własnie pewnie od czasu pogrzebu a to oznaczało że przez ten czas raczej nic nie jadła. Nie wiemy jak jest teraz. Wszyscy się martwią, jest w ciąży. Straciła męża, co będzie jak i straci dziecko. Przyszła do mnie jej mama z płaczem z prośbą o pomoc, byłam u niej nie otworzyła, co można jeszcze zrobić?Boimy się że wpadnie na jakiś głupi pomysł i coś sobie jeszcze zrobi...

Gość Wiem że bardzo
się o nią martwicie ale wydaje mi sie że ni ma niczego co możecie dla niej w tej chwili zrobić. Ona musi się z tym uporać sama. Po prostu sprawdzajcie co u niej słychać i delikatnie dajcie jej do zrozumienia że czuwacie w pogotowiu i że zawsze jesteście gotowe służyc pomocą. Polecam film 'P.S. I love you' Jest o młodej kobiecie która traci męża... może to wam da jakiś pomysł.