Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

una_mujer

SZCZECIN - przyszłe mamusie - poznajmy się!

Polecane posty

ok nie ma sprawy :) jak bedziesz mijac kiełpino to machaj :) o to ty bedziesz bywalczynia w tych stronach u tesciow :) ja narazie uciekam mala nakarmic :) i na spacerek pojdziemy

Gość aagchaa
Pomacham,pomacham:-) Tez za chwile jedziemy.:-) Przyjemnego spacerku !

Hej mamuśki. Jak Wam dzionek mija??? Ja cały czas prawie odpoczywam bo w poniedziałek wróciłam ze szpitala :/

hej tu znowu ja ta ziezaciążona dzisiaj z 39 dniowym cyklem i jedną kreska na teście,zapisalam sie dziś na poniedzialek do doktora Szczesniaka,czy któras z was wie cos na temat tego lekarza? Jak tak to bardzo prosze o opinie. :)

Ciekawa jestem drogie mamuśki jaki macie obwód brzuszka i w którym tygodniu ciąży. Ja jestem w 27 tyg. ciąży a obwód brzucha wynosi równe 100cm - chyba mam duży brzuch :P

Witam...spóznia mi sie miesiączka o jakies 5 dni..polecialam do apteki i kupiłam test--pozytywny..teraz pora do lekarza:-) ale do kogo..w szczecinie mieszkam od niedawna...Na wstępie wyliczyłam date porodu-28 maj 2010..pozdrawiam

Hej ziewczynki! Najpierw powiem co wiem na temat zadanych pytan - co do dr Dziurawiec to znam ja bardzo dobrze, przyjmuje na Kadłubka, ale raczej nie polecam z wielu względów, a głównie to masy pacjentek, którą ma i traktuje wszystko jak masową produkcje. Jakoś też jestem przekonana, że lekarz - facet jest 1000 razy lepszy. Jak już państwowo i na Kadlubka to polecam dr Ziętka, ale osobiście, jeżeli macie taką możliwość to lepiej chodzić do prywatnego lekarza - on służy rada o każdej porze dnia i nocy :)) Mysia33 - GRATULUJE! testy, nawet te z apteki jak wychodzą pozytywne to się nie mylą z tego co wiem, wiec cieszę się razem z Tobą! Jak wrócisz od lekarza pisz co powiedział! :))) Wiecie co... tak dzisiaj się obudziłam i pierwsza reakcja "Ale super, dalej nie mam mdlości!" jedyna doleglowość do ból piersi, ale nie rosną i mam nadzieje, że nie urosną bo z natory są wielkie :D... Tak po chwili jak mnie napasly lęki jakieś - szok - chyba hormony szaleją :((( " a co będzie jak przytyje 20 kilo i bede wygladala jak sloń?!" "a co jak piersi będą wisiały mi do pasa?!" i wiem, wiem.... skoro to planowana dzidzia i cieszę się z niej ogromnie to chyba nie powinnam mieć takich leków, z resztą nigdy nie należałam do "piękniś" nadto przejmujących się własnym wyglądem, ale pojawiły sie takie lęki i popsuły mi humor na dziś :((( A jak u Was dziewczyny??

czesc dziewczyny,no widze ze dopadaja was leki :) nie ma co sie martwic czasmi nie jest zle. aagchaa jak wizyta u tesciow i ciotki?

Gość Zbrzuchacona i szczęśliwa
Una_mujer - Co do wagi w ciąży to kwestia bardzo względna, ale napewno ciąża to nie czas na odchudzanie. Ale można trochę zapanować nad wagą ograniczając słodycze, torty, czekoladę, ciastka, drożdżówki, bitą śmietanę, lody... i inne pyszności :D Za to polecam mnóstwo warzyw i owoców, które są źródłem zdrowego cukru w rozsądnych ilościach. Ja przytyłam w ciąży aż 16 kg, ale to norma a takich chudzielców jak ja, ponieważ przed ciążą ważyłam tylko 49 kg przy 162 cm wzrostu. Moja gin mówi, że taki wzrost wagi przy pierwotnej wadze jest normalny i wskazany. Pozatym nie ma rozstępów i praktycznie nie widać, że przybrałam, więc pojęcia nie mam gdzie ulokowały się te kiloramy. Myślę, że w dużej mierze oprócz wagi dziecka, wód, powiększonej macicy i wzrostu objętości krwi w organiźmie, to przede wszystkim woda. Spuchły mi ręce i nogi, ale to także normalne w końcówce ciąży. Dziś mam termin porodu obliczony przez gina. Po południu jadę do szpitala na kontrolę. Dam znać jak rozwój wydarzeń :)

Ale chciałabym już urodzić, mimo, że się boję. Na zzo nie ma co liczyć, więc jestem nastawiona na ból. Ale z drugiej strony jak pomyślę o mojej córeczce w moich ramionach to czuję się silna. No i mam nadzieję, że wreszcie odzyskam swoje ciało - przede wszystkim chętnie pozbędę się brzucha! O tak!

zbrzuchacona i szczesliwa ja tez przed ciaza wazylam 48kg a teraz waze 59 w samej ciazy przytylam 10kg a to iilo to przez cala reszte :p i tez po mnie nie widac bo przynajmniej teraz waze odpowiednio do swojego wzrostu (170cm)

Witam mamuśki :). Jak dzisiejszy dzień Wam mija??? Ja dopiero co wstałam i zjadłam śniadanko :P

moje cykle naogól trwaly zawsze 28 dni bo przez 2 lata bralam tabletki,od lipca ich niebiore,w sierpniu mialam normalnie @ dopiero teraz we wrześniu ten cykl trwa już 40 dzień, w poniedziałek ide do doktora Szcześniaka,zna go może kturaś?

Ja też przez dość długo brałam tabletki i z tego co pamiętam to miałam kłopot, aby mieć regularną @...

una_mujer dzięki..ciagle szukam po necie jakis ginekologow w szczecinie oraz ich opinie...ale dopiero w przyszlym tyg sie wybiore

myniak a w którym cyklu udało ci sie zajść ? i przez ile bralaś tabletki i kiedy odstawilaś? i do jakiego gina chodzisz?

Hej dziewczynki! Pisze popołudniową porą... jakoś smutno w domku samej, facetto w pracy :D Dzisiaj przychodzą wiecznie zapracowani znajomi, żeby w końcu pocieszyć się ze mną, ale ogrom przygotowań to bezalkoholowej (dla mnie) imprezy - mnie przeraża :D Pogoda na dodatek się psuje i moje ukochane spacerki przestaną być tak częste, a dodają mi dużo energii. Znacie jakieś magiczne miejsca w Szczecinie?? Ja kocham stare miasto i bardzo często tam spaceruję, mam też tam swoją ulubioną kawiarnie z najlepszym jablecznikiem na cieplo z lodami na świecie :D A jakie są wasze ulubione miejsca?

Monisia647 udało mi się zajść w ciąże za drugim razem. Tabletki brałam około 5 lat, a odstawiłam około 2 lat temu :). Ja nie mieszkam w Szczecinie tylko bardzo niedaleko. Nie dawno jednak byłam u dr Czajkowskiego w Szczecinie na usg, gdyż bardzo polecały mi go koleżanki. Powiem szczerze, że z wizyty bardzo byłam zadowolona. Teraz mam usg nagrane na płytkę i mojego Maciusia mogę oglądać kiedy chcę :)

też slyszalam o doktorze Czajkowskim ale z tego co sie orientuje to on tylko USG robi. przed poniedzialkowa wizyta zrobie sobie jeszcze jeden ostatni test tak dla świętego spokoju,chociaż i tak wiem ze wyjdzie jedna kreska.Ja jestem z samego Szczecina.

Bardzo możliwe, że on tylko robi samo USG (nie orientuje się za bardzo)... :)

A ja jestem w 41 t.c., konkretnie 4 dni po terminie. Lekarka jeszcze wczoraj mówiła, że to już tuż tuż. Miałam skurcze przed wejściem do gabinetu i w trakcie badania. Ale potem ustały i do dziś nic się nie dzieje.... :( Dostałam skierowanie do szpitala za 3 dni, jeśli do tej pory sama nie urodzę. Pewnie indukują mi poród oksytocyną... Nie bardzo mi się to podoba, bo podobno taki poród jest bardziej bolesny, ale co zrobić jeśli nie będzie wyjścia.

hej laseczki..co tu się tak cicho zrobiło...?do porodu sie juz przygotowujecie czu co?:-))))