Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pepcia

odciągnięty pokarm

Polecane posty

niedługo wracam na studia, zajęcia mam od 8.00 do 20.00, karmię piersią i nie wiem jak długo można trzymać odciągnięty pokarm w lodówce ????? a musiałabym odciągać w nocy lub dzień wcześniej by małemu starczyło pod moją całodniową nieobecność. POMOCY !

odciagnięty pokarm możesz przetrzymać śmiało 24 godziny i nic nie będzie, możesz nawet zamrażać i mieć go zamrożone ok, 6 m-cy

Gość ddddddddddddddddd...
temp pokojowa- kilka godzin lodówka 24-48godzin zamrażarka- 3-6miesięcy tylko weź laktator na uczelnię żeby ściągnąć mleko bo Ci piersi nie wytrzymają,

czyli mogę zacząc odciągać juz w piątek na sobotę :) a w temperaturze pokojowej ile może postać ? ja szukałam po necie odpowiedzi ale każda jest inna, raz pisza ze w lodówce 12 godzin a raz ze od 2 nawet do 5 dni

Ja mam poradnik medela, dołączony do laktatora, tam jest napisane że można przechowywać: -do 12h w temp pokojowej - do 24h w torbie chłodzącej - 2-5dni w lodówce w temp 4st. - 2tygodnie w -10st - 3miesiące w -14st - 6-12miesięcy w -18st

oooo super to by sie pokrywało z tym co znalazłam, chyba tego się będę trzymać :)

ja tez wracam na studia, bede sobie odciagac pokarm w tygodniu przed weekendem i zamrazac rano przed wyjsciem karmienie dzidzi i przy okazji dzien wczesniej wystawie z zamrazarki do lodowki, maz bedzie wyciagal godzinke przed karmieniem zeby dostalo temp pokojowej, pozniej lekko podgrzac i do dziecka :) mam nadzieje ze sie uda...

też tak będę musiała robić, tylko jak ja wytrzymam tyle godzin bez mojego maluszka :(