Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamperek

Filmy i książki o geniuszach

Polecane posty

Gość pamperek

Potrzebuję tytułów filmów i książek, które ukazywały geniuszy lub ludzi niezwykłych. Znacie jakieś?

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Filmy: "Lista Schindlera" "Dzieci Ireny Sendlerowej" Chyba nie musze pisac kim byli ci ludzie i co zrobili :)

Gość LadyMorgana33***
"Amadeusz"

Gość pamperek
Dzięki wielkie :* Ale może macie jeszcze jakieś tytuły, bardziej chodzi jednak o tego geniusza niż niezwykłość. Coś w stylu "Piękny umysł". A znacie jakieś książki?

Pachnidło:D:D:D Pierwsze co mi przyszło do głowy. Jan Baptiste Grenouille. Aby być geniuszem musisz być szaleńcem. :) Mówiłam o tym w pracy maturalnej.

Gość LadyMorgana33****
w sredniej szkole czytałam sporo biografii uczonych ale zracji tego ze o dawno było nie pamiętam konkretnych tytułow i autorów,Proponuje się przejsc do biblioteki i poszukać w katalogach w dziale biografie.Z innej dziedziny- biografia pisarza Franza Kafki'Franz Kafka jako postać wskazująca drogę autorstwa jego przyjaciela Maxa Broda o ile dobrze pamiętam

Gość pamperek
Na bibliotekę to ja już nie mam czasu, bo to zadanie domowe na jutro :P Chodzi tylko o same tytuły, tak mam w zadaniu. O "Prison Break'u" też sobie pomyślałam, ale moja pani od polskiego raczej nie będzie tego respektować :P "Pachnidło" już mam, nawet w książce było, więc to jest idealny tytuł na to :D

Gość aqaqaqaq
"pi" , "skazani na shawshank", "pachnidło" i książka i film.

Gość pamperek
Dzięki wielkie :* Przyczyniliście się do zrobienia moje zadania domowego z polskiego :D

Gość ladyMorgana**33
Ksiązki1Abraham Pais"Pan Bóg jest wyrafinowany-nauka i zycie Alberta Einsteina"2 FrankE Manuel"Portret Izaaka Newtona,3 Jerzy Kierul"Izaak Newton Bóg Swiatlo o swiat"Wiecej ci nie podpowiem i nie poszukam bo musze do pracy isc. Wpisuj w google nazwiska wybitnych ludzi , wyszukuj ich biografie w wikipedii i na samym dole stronki są tytuły biografii czy innech ksiazek o tych ludziach