Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakompleksiona....

Jak pokochać siebie??

Polecane posty

Gość zakompleksiona....

Mówią ze jestem atrakcyjna,podobam sie facetom,a ja caly czas mam niską samoocenę?Chciałabym choc troszke uwierzyc w siebie,aby móc normalnie funkcjonowac.A ja idac ulica i ktos sie gapi mam wrazenie ze pewnie sie ze mna smieje:(

Gość zakompleksiona....
ktos pomoże?:-o

Gość splicer
Codziennie stawaj przed lustrem i patrząc sobie w oczy powtarzaj sobie że jesteś piękna. Dla lepszego efektu polecam rozebrać się do naga i używać odpowiednio dużego lustra.

Gość splicer
No nie wiem .. facet to nie lekarstwo - są kobiety które wstydzą się rozbierać przy facecie nawet po ślubie... i choćby nie wiem co on mówił ona nie wierzy że się mu podoba Żeby kogoś pokochać najpierw trzeba pokochać siebie.

Gość a za oknem deszcz
Jak znajdzie się jakiś fajny facet, to pomyslisz, że nie jest Tobą zainteresowany, bo co w Tobie jest fajnego. Znam takie zachowania. Weź pod uwagę, że spostrzeżenia na swoją osobę często rozmijają się z prawdą. Ludzie porównują się do innych, przez co wydaje im się, że są gorszi, brzydsi, grubsi itd, a to wcale nieprawda. Po prostu każdy jest inny i Ty na pewno też masz w sobie przynamjmniej jedną rzecz, którą lubisz i zacznij się nią cieszyć, a reszta przyjdzie sama :)

Gość zakompleksiona....
pracuje i studiuje-teraz na 5roku bede:) Lubię śpiewać:)Chodzę na aerobic...na nic wiecej nie mam czasu:(

Gość a za oknem deszcz
A jakie masz kompleksy? Poszukaj ich źródła, wtedy łatwiej będzie się z nimi pogodzić. Nikt nie jest idealny, ale każdy może siebie kochać :)

Gość zakompleksiona....
w wyglądzie nie podoba mi sie to ,że mam szersze bioda no i przez to nogi nie są jakies szczuplutkie-ale wiem,że to przez to ze mam po prostu kobiecą figure z talią osy.Juz sie jakos pogodzilam...no pewnie jeszcze cos bym znalazla zeby zmienic...jak kazdy...ale praktycznie nie ma nic więcej...mam duże duze oczy,ładny usmiech...blond włosy...niby wszystko na miejcu...ale i tak czasem idąc ulicą czy będąc gdzies wsrod ludzi czuje sie źle...moze to przez to ,że jestem raczej spokojna osoba i niesmiała??Nie wiem,ale ciezko mi z tym.....

Gość zakompleksiona....
zamiast isc wyprostowaną z podniesiona glowa i piersiami do przodu;)ja najechetniej bym miala głowe w dół i szybko zniknęła:(

Gość zakompleksiona....
do tego nic mnie nie cieszy.....nie chce mi sie rano wstawac isc do prac,teraz na uczelnie takze...nie mam chlopaka....mam 23lata a ja nie czuje ze sie "wyszalałam"...czuje sie jak bym była juz wykonczona zyciem:-o

Gość a za oknem deszcz
A skąd wiesz, że masz "szersze bioda no i przez to nogi nie są jakies szczuplutkie"? Wszędzie są kreowane chude osoby i później te normalne jak Ty, mają problem z zaakcepotwaniem własnego ciała. Jesteś piękną kobietą, zacznij w to wierzyć i jeżeli jakiś facet zwróci na Ciebie uwagę to usmiechnij się do niego. Głowa do góry! Może Twój nastrój spowodowany jest przesileniem? W końcu idzie jesien, ludzie tak reagują :)

Gość zakompleksiona....
chyba tym,że nie mam bliskiej osoby...mieszka w malej miejscowosci gdzie tylko mam ten aerobic:-o żadnej dyskoteki ani nic...praktycznie 2x ten aerobic w tyg.a tak to po pracy siedzie w domu-najczesciej przed kompem i marnuje czas na glupoty:-o no bo co tu robic?:(

Gość a za oknem deszcz
Brak bliskiej osoby bardzo unieszczęśliwa ludzi a siedzenie w domu tylko pogłębia ten stan. A znajomi z miejscowości lub z pracy? Nie chodzi, żebyś codziennie gdzieś wychodziła i szukała na silę, bo miłość przychodzi wtedy kiedy najmniej się jej spodziewamy :)

Gość zakompleksiona....
do pracy dojeżdżam do większego miasta....i znajomi z pracy głownie tutaj wlasnie mieszkaja...a umnie ma pare kolezanek ktore tez maja swoje zycie:( chcialabym sie cieszyc z tego co mam,a ja czesto chodze smutna i zdołowna:( a na taką żaden fajny facet nie spojrzy-wiem!!!Wiele osobó sie dziwi,ze jestem sama.....wlasnie dlatego ze uwazaja mnie za ładna dziewczyne.......a ja nie umiem im odpowiedziec.......moze po prostu nie trafilam jeszcze na tego odpowiedniego??

Gość a za oknem deszcz
To spotkaj się czasem z kimś po pracy, chyba nie musisz wracać zaraz do domu? Pojeździj na rowerze, wyjdź na spacer, wyjdź do ludzi :) Faceci lubią odważne i zdecydowane dziewczyny, także zdejmij maskę niesmiałości i pokaż, że potrafisz cieszyć się życiem. I nie zwracaj uwagi na pytania znajomych, jeszcze nie nadszedł Twój czas na wielka miłość, a jak nadejdzie to będziesz przygotowana :)

Gość zakompleksiona....
a za oknem deszcz ---DZIEKUJE za rady i miełe slowa,ale dopóki nie pokocham siebie nic mi nie wyjdzie.

Gość a za oknem deszcz
Masz rację, ale gdy zauwżysz, że inni akceptują Cię taką jaka jesteś, to bedzie Ci łatwiej zrozumieć, że tkwisz w błędzie i że kompleksy nie mają podstaw, bo tylko Ty je widzisz. Jaki nosisz rozmiar jezeli mogę zapytać?

Gość zakompleksiona....
rozmiar 38 czasem nawet kupie ciuch 36:)

Gość psycholog nie pomoze
tylko chirurg plastyczny

Gość za oknem deszcz
To gdzie te Twoje szerokie biodra? :) Twoje kompleksy są tylko Twoimi wymysłami.

Gość draszzz
Proponuję afirmację: "Kocham i szanuję siebie" "Jestem cenna i wartościowa"

Gość mey lu
ja ci nie pomoge 'jak pokochac siebie' bo jestem prawdopodobnie bardziej zakompleksiona od ciebie ;) ale z twojego opisu wnioskuje ze jestes calkiem ladna, wiec po prostu usmiechaj sie i daj sobie szansę. :D

Gość Magda

Każdy z nas zmaga się z jakimiś kompleskami. Nie znam osoby która w 100%, każdego dnia jest z siebie zadowolona. Ja miałam ogromne kompleksy związane z oponką na brzuchu, która została mi po dwóch ciążach i nie mogłam sobie z nią poradzić. Obecnie po operacji u dr Boligłowy nareszcie wyglądam tak jak chciałam. Oczywiście miewam nadal gorsze dni, jednak ten największy i najbardziej doskwierający problem zniknął.