Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mario224

Dlaczego kobiety nie dotrzymują ślubowania

Polecane posty

Gość ggdfg
Forum - strona główna » Życie uczuciowe Spis tematów | Dodaj nowy temat » | Szukaj | Dodaj do ulubionych! | Moje konto Odpowiedz na ten temat » Dlaczego kobiety nie dotrzymują ślubowania 09:40 Mario224 Wychodzą za mąż, ślubują "miłość, wierność, uczciwość i posłuszeństwo mężowi". A potem próbują mieć jakieś fochy. Jak się wychodzi za mąż i ślubuje posłuszeństwo to możecie co najwyżej poprosić o ewentualną zmianę decyzji męża. 09:41 [zgłoś do usunięcia] zielona kropla a dlaczego faceci nie dotrzymujmą ślubowania? 09:41 [zgłoś do usunięcia] a co masz konkretnie na mysli bo ciezko nam sie odniesc jak nie wiemy o co chodzi 09:43 [zgłoś do usunięcia] alakolo posłuszeństwa mężowi już dawno się nie ślubuje, bo już nawet kościół katolicki uznał to za głupotę i zniósł to jakieś kilkadziesiąt lat temu... 09:43 [zgłoś do usunięcia] a jaka to religia a w jakiej religii jest taka przysięga? A czy w tej religii istnieje cos w rodzaju dekalogu i czym się różni? Pytam bo zaciekawiła mnie ta sekta. 09:43 [zgłoś do usunięcia] Mario224 Jak to nie wiadomo o co chodzi ? Kobieta ślubuje posłuszeństwo mężowi i od tej pory ma go SŁUCHAĆ ! 09:44 [zgłoś do usunięcia] rzecz względna ślubują miłość, wierność i uczciwość małżeńską jeśli kochają, są wierne i mówią uczciwie, żeś palant, to przemyśl to 09:45 [zgłoś do usunięcia] Mario224 Każdy kto bierze ślub w Kościele akceptuje zasady zapisane w Biblii. Bóg wyraźnie naucza o tym, że żona ma być posłuszna i poddana w wszystkim swojemu mężowi (Ef 5,22-24; Kol 3,18; 1P 3,1). 09:47 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) hehehe dobre, ale to było 2000 lat temu, teraz się już tego nie ślubuje bo w ogóle by ślubów nie było 09:47 [zgłoś do usunięcia] posłuszeństwo mężowi a w ktorej to niby religi? 09:48 [zgłoś do usunięcia] Mario224 2000 lat temu nie było ślubów katolickich. A jak teraz któraś chce wziąść ślub kościelny to niech się do posłuszeństwa stosuje. A jak nie chce się stosować to niech bierze tylko cywilny. 09:50 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) ale o co ci chodzi? kobiety nie muszą śluboować posłuszeństwa mężowi nawet w kościele i już. jak masz z tym problem to idź do papieża żeby to przywrócił... 09:51 [zgłoś do usunięcia] posłuszeństwo mężowi od dawna jestes na przepustce? i z ktorego szpitala, bo moze pora tam wrocic.... 09:52 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) poza tym jak masz takie problemy ze sobą to wątpię czy którakolwiek fajna panna by cię zechciała, nie mówiąc już o słuchaniu... 09:53 [zgłoś do usunięcia] Mario224 No, nie, nie, nie drogie panie. Albo zasady biblijne albo ślub cywilny. Co to za wybiórcze stosowanie się do zasad danych przez Boga. 09:55 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) na ślubie nawet kościelnym nie ma słowa o posłuszeństwie i tyle w tym temacie. takie było twoje pytanie więc odpowiadam. kobiety w równym stopiniu nie dotrzymują PRZYSIĘGI w której nie ma słowa o posłuszeństwie jak i WY. 09:56 [zgłoś do usunięcia] czytac ze zrozumieniem autor nie mowi o kosciele, glupie kretynki! chodzi o zwiazek...... niepotrzebny kosciol do tego. 09:57 [zgłoś do usunięcia] a ja jestem kobieta i zgadzam sie z autorem 09:58 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) ja czytam ze zrozumieniem, autor przytacza nieprawdziwe słowa przysięgi, do której się odnosi, a pochodzi ona z kościoła kat., więc mu tłumaczę że tak nie ma w rzeczywistości. 09:59 [zgłoś do usunięcia] a ja jestem kobieta bo taka prawda ze babe trzeba trzymac krotko bo inaczej to nam sie w glowach przewraca 10:02 [zgłoś do usunięcia] Mario2244 Moment, moment. Biorąc ślub w kościele akceptuje się życie po chrześcijańsku. Tak czy nie ?? Cytat z Biblii "Żony, bądźcie uległe swoim mężom jak Panu... (Efez. 5, 22)". Albo chcecie żyć jak nakazuje Bóg, albo nie róbcie ściemy i bierzcie ślub cywilny. Jak bierzecie w Kościele to macie być posłuszne mężowi. 10:02 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) mnie nikt nie trazymał krótko i jakoś mi się w głowie nie poprzewracało, a dla mojego męża mogę zrobić wszystko bo go kocham a nie dlatego że mnie cokolwiek do tego zmusiło po prostu jest super facetem i traktuje mnie poważnie a nie jak swoją własność... 10:04 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) hehe mario, a jak mąż każe mi skoczyć z okna to mam posłuchać? 10:05 [zgłoś do usunięcia] Mario2244 Alakolo: a kto mówi że posłuszeństwo to trzymanie krótko. Swoich dzieci też się nie terroryzuje i pozwala na wiele w ramach zaufania. I też bardzo kocha. Tak jak z zoną. 10:07 [zgłoś do usunięcia] tatarata....blee tak to jehowi slubuja... ,wiec prosze kierowac do nich ten topik:/ 10:08 [zgłoś do usunięcia] a ja jestem kobieta ponownie to stwierdzam: zgadzam sie z autorem 10:09 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) posłuszeństwo to pojęcie względne i dlatego usunęli to z przysięgi małżeńskiej - często mogłoby być (i było) nadużwane... 10:09 [zgłoś do usunięcia] tatarata....blee mysle tu o posluszenstwie i itd wiec ich pytaj dlaczego nie dotrzumuja lub dotrzymuja jak tam sobie wolisz ;] 10:09 [zgłoś do usunięcia] Mario2244 A dla katolików to Biblia czym jest ? Taką sobie książeczką ? BIBLIA TO NAJGORSZE GÓWNO NA ZIEMI

Gość rr44r
Forum - strona główna » Życie uczuciowe Spis tematów | Dodaj nowy temat » | Szukaj | Dodaj do ulubionych! | Moje konto Odpowiedz na ten temat » Dlaczego kobiety nie dotrzymują ślubowania 09:40 Mario224 Wychodzą za mąż, ślubują "miłość, wierność, uczciwość i posłuszeństwo mężowi". A potem próbują mieć jakieś fochy. Jak się wychodzi za mąż i ślubuje posłuszeństwo to możecie co najwyżej poprosić o ewentualną zmianę decyzji męża. 09:41 [zgłoś do usunięcia] zielona kropla a dlaczego faceci nie dotrzymujmą ślubowania? 09:41 [zgłoś do usunięcia] a co masz konkretnie na mysli bo ciezko nam sie odniesc jak nie wiemy o co chodzi 09:43 [zgłoś do usunięcia] alakolo posłuszeństwa mężowi już dawno się nie ślubuje, bo już nawet kościół katolicki uznał to za głupotę i zniósł to jakieś kilkadziesiąt lat temu... 09:43 [zgłoś do usunięcia] a jaka to religia a w jakiej religii jest taka przysięga? A czy w tej religii istnieje cos w rodzaju dekalogu i czym się różni? Pytam bo zaciekawiła mnie ta sekta. 09:43 [zgłoś do usunięcia] Mario224 Jak to nie wiadomo o co chodzi ? Kobieta ślubuje posłuszeństwo mężowi i od tej pory ma go SŁUCHAĆ ! 09:44 [zgłoś do usunięcia] rzecz względna ślubują miłość, wierność i uczciwość małżeńską jeśli kochają, są wierne i mówią uczciwie, żeś palant, to przemyśl to 09:45 [zgłoś do usunięcia] Mario224 Każdy kto bierze ślub w Kościele akceptuje zasady zapisane w Biblii. Bóg wyraźnie naucza o tym, że żona ma być posłuszna i poddana w wszystkim swojemu mężowi (Ef 5,22-24; Kol 3,18; 1P 3,1). 09:47 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) hehehe dobre, ale to było 2000 lat temu, teraz się już tego nie ślubuje bo w ogóle by ślubów nie było 09:47 [zgłoś do usunięcia] posłuszeństwo mężowi a w ktorej to niby religi? 09:48 [zgłoś do usunięcia] Mario224 2000 lat temu nie było ślubów katolickich. A jak teraz któraś chce wziąść ślub kościelny to niech się do posłuszeństwa stosuje. A jak nie chce się stosować to niech bierze tylko cywilny. 09:50 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) ale o co ci chodzi? kobiety nie muszą śluboować posłuszeństwa mężowi nawet w kościele i już. jak masz z tym problem to idź do papieża żeby to przywrócił... 09:51 [zgłoś do usunięcia] posłuszeństwo mężowi od dawna jestes na przepustce? i z ktorego szpitala, bo moze pora tam wrocic.... 09:52 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) poza tym jak masz takie problemy ze sobą to wątpię czy którakolwiek fajna panna by cię zechciała, nie mówiąc już o słuchaniu... 09:53 [zgłoś do usunięcia] Mario224 No, nie, nie, nie drogie panie. Albo zasady biblijne albo ślub cywilny. Co to za wybiórcze stosowanie się do zasad danych przez Boga. 09:55 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) na ślubie nawet kościelnym nie ma słowa o posłuszeństwie i tyle w tym temacie. takie było twoje pytanie więc odpowiadam. kobiety w równym stopiniu nie dotrzymują PRZYSIĘGI w której nie ma słowa o posłuszeństwie jak i WY. 09:56 [zgłoś do usunięcia] czytac ze zrozumieniem autor nie mowi o kosciele, glupie kretynki! chodzi o zwiazek...... niepotrzebny kosciol do tego. 09:57 [zgłoś do usunięcia] a ja jestem kobieta i zgadzam sie z autorem 09:58 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) ja czytam ze zrozumieniem, autor przytacza nieprawdziwe słowa przysięgi, do której się odnosi, a pochodzi ona z kościoła kat., więc mu tłumaczę że tak nie ma w rzeczywistości. 09:59 [zgłoś do usunięcia] a ja jestem kobieta bo taka prawda ze babe trzeba trzymac krotko bo inaczej to nam sie w glowach przewraca 10:02 [zgłoś do usunięcia] Mario2244 Moment, moment. Biorąc ślub w kościele akceptuje się życie po chrześcijańsku. Tak czy nie ?? Cytat z Biblii "Żony, bądźcie uległe swoim mężom jak Panu... (Efez. 5, 22)". Albo chcecie żyć jak nakazuje Bóg, albo nie róbcie ściemy i bierzcie ślub cywilny. Jak bierzecie w Kościele to macie być posłuszne mężowi. 10:02 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) mnie nikt nie trazymał krótko i jakoś mi się w głowie nie poprzewracało, a dla mojego męża mogę zrobić wszystko bo go kocham a nie dlatego że mnie cokolwiek do tego zmusiło po prostu jest super facetem i traktuje mnie poważnie a nie jak swoją własność... 10:04 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) hehe mario, a jak mąż każe mi skoczyć z okna to mam posłuchać? 10:05 [zgłoś do usunięcia] Mario2244 Alakolo: a kto mówi że posłuszeństwo to trzymanie krótko. Swoich dzieci też się nie terroryzuje i pozwala na wiele w ramach zaufania. I też bardzo kocha. Tak jak z zoną. 10:07 [zgłoś do usunięcia] tatarata....blee tak to jehowi slubuja... ,wiec prosze kierowac do nich ten topik:/ 10:08 [zgłoś do usunięcia] a ja jestem kobieta ponownie to stwierdzam: zgadzam sie z autorem 10:09 [zgłoś do usunięcia] alakolo (slonik.a@op.pl) posłuszeństwo to pojęcie względne i dlatego usunęli to z przysięgi małżeńskiej - często mogłoby być (i było) nadużwane... 10:09 [zgłoś do usunięcia] tatarata....blee mysle tu o posluszenstwie i itd wiec ich pytaj dlaczego nie dotrzumuja lub dotrzymuja jak tam sobie wolisz ;] 10:09 [zgłoś do usunięcia] Mario2244 A dla katolików to Biblia czym jest ? Taką sobie książeczką ? BIBLIA TO NAJGORSZE GÓWNO NA ZIEMI BIBLIA TO NAJGORSZE GÓWNO NA ZIEMI BIBLIA TO NAJGORSZE GÓWNO NA ZIEMI BIBLIA TO NAJGORSZE GÓWNO NA ZIEMI

Gość Mario_224
> BIBLIA TO NAJGORSZE GÓWNO NA ZIEMI No i ok. Ale jeśli ktoś tak uważa to nie bierze ślubu w kościele, prawda ? Wtedy sprawa jest prosta. Mówimy o sytuacji gdy kobieta bierze ślub w Kościele.

Gość natkalka 24
A co Ty autorze rozumiesz pod pojęciem "posłuszeństwo" ??

Gość Mario_224
Ostateczną decyzję w sprawach w których uważam za istotne. A z humorystycznych przykładów ? " - Poszłabyś za mną na koniec świata ? - Tak - Ok, pakuj się jedziemy. -Ok"

Gość taaa posłuszeństwo
ma byc absolutne posłuszeństwo, co mąż poleci to zona bezwzględnie wykonuje bez żadnych ustępstw np. ...jak mąz zakaże jej siusiać, to ona posłusznie siusiać przestanie i juz nigdy siusiać nie będzie....bo przecież ślubowała posłuszeństwo capito?

Gość Mario_224
No ... tak ... faktycznie ... posłuszństwo dzieci też polega na tym że rodzice zakazuja sikać ... i oddychać ...

Gość Alexandra1987
bo taka prawda ze babe trzeba trzymac krotko bo inaczej to nam sie w glowach przewraca dziewczyno, chyba żartujesz :O

Gość bojabojaboja
W takim razie mogłabym się z Tobą zgodzić. Widzisz problem z tym jest właśnie taki, że w imię bycia "głową domu" mężczyźni często wyrządzają dużo krzywd kobietom. Trudno wtedy mówić o małżeństwie chrześcijańskim. Owszem biblia sugeruje jednocznacznie, że posłuszeństwo żony ma być jednym z głównych czynników, które mogą gwarantować szczeście i równowagę w związku. Ale tylko jeśli dodamy do tego wyrozumiałość męża, miłość, tak jak Bóg nakazuje taką samą jak do siebie i kiedy mąż podejmując decyzję bierze pod uwagę argumenty żony, szanuje jej zdanie, przez co żona czuje się doceniona i kochana. Chodzi to o uległość kobiety w sensie - podporządkowuję się mężowi głęboko ufając w to, że jego decyzje będą najlepsze dla nas obojga, bo mąż mnie kocha, chce wspólnego dobra i ufam całkowicie jego wyborom. Wtedy małżeństwo jest całkowicie zgodne z Bożą wolą. Panuje w związku porządek i harmonia. I właśnie o takie posłuszeństwo chodzi, a nie ślepe i całkowite, jak to widać, że większość rozumie.

Gość jesli już tak powołujesz się n
na biblię W tym fragmencie o ile dobrze pamiętam jest też fragment żeby męzowie szanowali swoje zony tak jak siebie samych a tego tez nie widać.

Gość ssssssssssssssssssss
kobiety nie dotrzymuja przysiegi, bo nie maja zadnych hamulcow. same wymagaja, a nic nie daja.

Gość jesli już tak powołujesz się n
A o co chodzi osobom które wklejają wszystkie posty z forum, bo nie czaję a juz któryś raz się z tym spotykam

Jak to nie wiadomo o co chodzi ? Kobieta ślubuje posłuszeństwo mężowi i od tej pory ma go SŁUCHAĆ ! Chyba Cię pojebało.

Jak to nie wiadomo o co chodzi ? Kobieta ślubuje posłuszeństwo mężowi i od tej pory ma go SŁUCHAĆ ! Chyba Cię pojebało.

Gość Egoiste prodżekte 31
Kobita ma być dla naszej przyjemności ,nic więcej. :]

Gość simian raticus - psychiatra
Wszystko rozchodzi się o seks i różne libido!