Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Itaa

17- letnia panna z dzieckiem

Polecane posty

Gość Itaa

Zaszłam w ciąże z chłopakiem, którego naprawde kochałam.. Byłam z nim 1,5 roku. Po tylu miesiącach bycia razem, przejrzałam na oczy. Zdałam sobie z prawe, że nie powinnam z nim być, bo wyrządzał mi dużo krzywdy.. Nie raz podniósł na Mnie rękę, kłócił się codziennie, szantażował i kontrolował. Gdy wkońcu z nim skończyłam rozpętało się piekło.. On nachodził mnie i moją rodzinę, wydzwaniał z przeprosinami, wysyłał kwiaty aż pewnego dnia wdał się w bójkę z moim tatą. To był dla mnie szok. Zmieniłam numer. A on przestał się wtrącać w moje życie dopiero wtedy kiedy policja zaczeła w to ingerować. 2 miesiące po tym okazało się, że jestem w ciąży. Była to naprawdę wielka przykrość dla moich rodziców (jeszcze gdy zoriętowali się że to dziecko tego ''głupiego'' chłopca). Dziś już rodzice pogodzili się z tą sytuacją i bardzo mnie wspierają i pomagają. Jednak nie jestem szczęśliwa. Mój były gdy dowiedział się o ciąży rozpowiadał o mnie plotki, że ja chce zabić to dziecko itd. Nie mogłam tego słuchać kiedy inni mi to mówili. Nie chce z nim być i nie chce żeby on miał jaki kolwiek kontakt z moim dzieckiem. Mój problem polega na tym że boje się że już nigdy nie będe szczęśliwa i zostane sama z dzieckiem. Czy istnieje dla mnie szansa że ułoże sobie życie? I że dziecko kiedyś bedzie miało kochającego tatę?

Gość forumowiczka87
pewnie,ze bedziesz miala szanse-kazdy czlowiek zasluguje na druga szanse od losu,poki co narazie zajmij sie soba i dzieckiem ,musisz byc i matka i ojcem...dasz radę,tamtemu wpier.... alimenty ,tyle kobiet zwiazuje sie przeciesz z mezczyznami,ktorzy zapewnia poczucie bezpieczenstwa,wiec glow a do gory!przykladem jest moja siostra:)P

cream przesadziles:O jeszcze bedziesz szcczesliwa :) to,ze masz dziecko nie znaczy,ze ktoz moze ciebie i twojego dziecka nie pokochac:) na razie mysl o dziecku zobaczysz milosc sama cie znajdzie:):):)

cream ona sie nie puscila z jakism kolesiem na dyskotece byla z kims w zwiazku 1.5 roku.to jest roznica a jest wiele facetow co moze ja pokochac i nie sa to frajerzy

Gość hunabuna
Jak to w tej naszej Polsce ciezko ludziom dogodzic. Dziewczyna zachodzi w ciaze - coz, ludzka sprawa :P I teraz sie zaczynaja jazdy - jak chce usunac to morderczyni i w ogole pelne potepienie, jak urodzi to tez zle bo "puszcalska" byla i dziecko ma :O Kurde, nie daja sie zyc w tym kraju. No nie da sie, za skarby swiata :D

Gość czemu nie.
itaa jasne że masz na to szanse ;), nie jedna panna z dzieckiem ulozyla sobie zycie, jeśli koles zakochowa się naprawdę, w niczym nie będzie przeszkadzało mu twoje dziecko :), a wręcz przeciwnie bedzie je kochał jak swoje :)

Gość co za dupek
cream jestes jebniety!!! za przeproszeniem. powylatywaly ci szar ekomorki ze łba. znam milion takich par w ktorych tatusiowie wychowuja dziecko swoje orac dziecko z poprzedniego zwiazku kobiety i na odwrot. facet ma dzieci z inna kobieta. mozna to pogodzic, mozna znalezc faceta. to nie jest zadne upokozenie dla niego. po prostu trzeba byc dobrym czlowiekiem a nie takim suchorostem jak Ty, do komory z toba

Gość wiez
"zaden porzadny,szanujacy sie facet nie bedzie chcial kobiety z taka przeszloscia,wstyd! " jaką kurwa przeszloscia? Ona spala z chlopakiem, ktorego kochala! Rozumiem, ze dla debili lepsza jest taka, ktora sie szmacila z wieloma facetami, ale miala to szczescie, ze w ciaze nie zaszla.

Gość co za dupek
puscila sie???? a ty z nikim sie nie 'opuszczasz' uprawianie seksu to od kiedy puszczanie sie??? pozatym jak widzisz dziewczyna byla z nim ponad rok - zdazyla go poznac. to wy faceci sie puszczacie gdzie popadniew burdelach a pozniej szerzycie jakies chujowe choroby bleee. ja bym wszytskich facetow powystrzelala.

Gość co za dupek
dokladnie 'wiez'! debile o niskim poziomie inteligencji tacy jak tu wola dziwki spod latarni albo isc do burdelu - tam sa dla nich pary.

Gość co za dupek
swieta racja. wasze intelekty sa na tak niskim poziomie ze to odbiega od natury juz. dlatego jestem za seksmisją:D

Gość czemu nie.
cóż poradzić :P zawsze musi się trafić taboret.

Gość barka245
"tyle kobiet zwiazuje sie przeciesz z mezczyznami,ktorzy zapewnia poczucie bezpieczenstwa,wiec glow a do gory!przykladem jest moja siostra" powyzsza wypowiedz potwierdza, ze trzeba byc niezlym frajerem zeby wychowywac nie swoje. czyste wyrachowanie

Gość hunabuna
Coz...naley tylko miec nadzieje, ze posty "panow" piszacych na kafe nie odzwierciedlaja przecietnego Polaka :D ze to tylko taki margines meski :P Poglady to jedno, kazdy ma swoje ale slownictwo :O tragedia!!!!!!

Gość karoolek......................
itaa dziecko to nie problem naprawde !! juz za około 3 lata bedziesz szczesliwa jak mało kto jesli rodzice ci w tym pomogą a dziecko ... powiedz temu gostkowi ze to nie jego i niech sie odwali ,ja bym mu tak powiedział , ze sie pzrespałam z innym i to jego dziecko a nie tak jak on mysli . mozna dodac by go zabolało , ze nawet dziecka nie umal ci zrobic ha ha ha

Gość no dobra byla zwiazku
spala z chlopakiem ok tylko dlaczego w tak mlodym wieku nie pomyslala o zabezpieczeniu????Jak byla dorosla byc spac,powinna byc rownie dorosla by sie zabezpieczyc! /i nie pierdzielcie,ze nie !

offerma "cream ona sie nie puscila z jakism kolesiem na dyskotece byla z kims w zwiazku 1.5 roku.to jest roznica a jest wiele facetow co moze ja pokochac i nie sa to frajerzy" no zaj**iście. "była w związku". to jest k**wa mać 17 letnia siksa. w tym wieku to do matury się trzeba przygotowywać a nie ruchać. i żaden "związek" tego nie tłumaczy. seks to nie jest do cholery zabawa dla dzieci a panienka musi być nieźle rozwiązła jeżeli w wieku 17 lat już jest w ciąży. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ty to prawdziwa oferma jestes , a kto sie dzis i nie tylko sexi w wieku lat 17 ? kto ? pewnie ze i są tacy . Ja dzis mam lat 45 ale sex uprawialem tez jak mialem lat 17 i co wielkiego ? rozwiazły byłem ? i bardzo dobzre bo nie widze powodu bym go uprawiac nie mial - kwestia wiedzy jak go uprawiac by nie zajsc w ciaze i tylko tyle !! mozna sie jak do matury przygotowywac tak i jak to piszesz ruchać , ale nie wolno przy tym byc tak głupim jak Ty np.

o to co pytasz zapytaj jzu dorosłych ludzi , bo to oni są odpowiedzialni za wychowanie , jesli tego rodziece nie zrobili bo oczywiscie wszyscy ze temnat sex to tabu i ze wiecznie jest na niego czas to potem mamy co mamy , ale to nie jest wina 17 latki !!

Szczęka mi opadła jak czytałam niektóre posty. Kurcze, nie sądziłam, że w XXI wieku, w cywilizowanym kraju można mieć takie poglądy. Jak najbardziej masz szansę na faceta, małżeństwo. Mój kuzyn (wykształcony, zaradny, na poziomie) związał się z taką dziewczyną. Są już małżeństwem, mają własne dziecko i świetnie im się układa. Głowa do góry:)

sex to sex , jesli na nauke jest czas w wieku lat 6 to dlaczego na sex nie w wieku lat np. 16 , oczywiscie jesli natura na to pozwala jak i rozwój fizyczny .

Ludzie...czy wy w wieku 17 lat bylibyście na 100% pewni, że jesteście super zabezpieczeni?? A ona niech urodzi to dziecko i niech je kocha i wychowuje, bo ono jest moim zdaniem teraz najważniejsze. Nie ważne kto jest ojcem dziecka, serio, bo dziecko nie będzie klonem swojego ojca . Jak ona je wychowa - takie będzie...od razu kurestwo :/ Ludzie ja pierdole skąd wiecie czy wam by się coś podobnego nie przytrafiło w wieku 17lat? Żenujące są wypowiedzi, że ona się puszczała, bo tak jak już kilka osób pisało: ONA BYŁA Z NIM 1,5 ROKU! Nie, że weszła sobie do klubu i sru ciąża ;/ Zanim zaczniecie ją oskarżać pomyślcie jakbyście się czuli na jej miejscu??? Jakby tyle ludzi was wyzywało od kurw...Mówię poważnie zastanówcie się nad tym co jej robicie :/ Jak ją krzywdzicie waszymi słowami...A ja życzę ci byś urodziła zdrowe, kochane dziecko...pozdrawiam Ania.

bbccaadd prawdziwy facet ma swoja dume a duma nie pozwala mu wychowywac nie swoich dzieci xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx prawdziwy facet wychowa kazde dziecko !! tylko popierolency mają tak jak piszesz

Gość ttr
"moze ktos cie zechce ale ja takie omijam z daleka " to ciebie kazda omija z daleka

oferma ty naprawde głupi jestes i tego nie widzisz , wydaje Ci sie ze prawisz tu madrosci absolutne . nie uprawialem sexu jak mialem lat 10 bo wtedy mi sie jeszcze nie chciało po drugie byłem w tym wieku dzieckiem , a owo dziecko pzreradza sie w młodzienca w wieku lat 16 i tu jak mzesz podjac prace według prawa ustanowionego , tak sex uprawiac tez mozna !! wiec nie pograzaj sie w swej głupocie tylko zacznij myslec , ale widac wyraznie , ze dla ciebie i dzis sex uprawiac to jest za wczesnie ....

To samo chciałam jej napisać. Ni myśl na razie o tym, zadbaj o siebie, dziecko no i przede wszystkim ucz się, bo bez wykształcenia jest sie nikim nie ważne czy się ma dziecko czy nie. Ułożysz sobie życie na pewno.

Gość nie oceniajcie jej surowo
stalo sie, teraz liczy sie dziecko. nie oceniajcie jej tak surowo.

Gość adawinda
Opinii jest sporo, ale jasno z tego wynika, że musisz trafić na kogoś ze swojej "bajki" o podobnych poglądach do Ciebie. Dużo samotnych mam układa sobie życie na nowo i to jest fakt. Ja zostałam wychowana w ten sposób, że należy być odpowiedzialnym za to co się robi zadbać o swoją przyszłość, podobnie jak wszyscy moi znajomi. Niektórzy z nich uprawiali seks i w wieku młodszym niż Ty, ale drżeli o zabezpieczenia, dowiadywali się o wszystko, mimo, że to było ładnych kilkanaście lat temu i zero np internetu i nikt nie wpadł. Zależy też dużo od wielu w jakim będziesz chciała sobie ułożyć na nowo życie. Mi się nie udało ułożyć życia z ex, więc teraz szukam na nowo. Poznałam faceta ciut starszego, 34 lata, i zapytał mnie czy mi będzie przeszkadzało to, że ma dziecko. Stwierdziłam, że nie, bo ciężko przecież w tym wieku wymagać, żeby ktoś już nie miał za sobą próby ułożenia sobie życia. Ale jak się dowiedziałam, że dziecko ma już 14 lat to podziękowałam. Niestety za dużo by nas różniło w podejściu do życia.

Gość jedna niedorosla nie znaczy
nastolatka nastolatce nie rowna dojrzaloscia.

glupiego jak i gnojka masz w lustrze - ja bowiem jestem ustawionym wykształconym czlowiekiem , ktory faktycznie całe zycie sie nie zabezpieczał a ma dwoje palnowanych dzieci - dlaczego mimo uprawiania sex dzis codziennie sie tak dzieje - bo ja mam wiedze ktra Ty musisz jeszcze zdobyc , a zeby ja zdobyc musisz tego chciec , ale najlepiej zalozyc gumke , albo kazac kobiecie bras tabletki - prawda !??

Gość a dlaczego zaraz
Nikt sie nie rodzi dobrym rodzicem. tego się uczy. Niech sobie poczyta parę ksiażek, niech ze swoja matką poromawia, podobo ma w niej wsparcie, to już bardzo dużo. Trzeba tylko wiele samozaparcia i tego jej życzę. Bo inny scenariusz jest zły: urodzi, na siłę będzie szukac faceta i niby-tatusia dla dziecka, wwali się w niejeden jeszcze porypany zwiazek i zwyczajnie siegnie dna. Dlatego tak ważne jest, aby sobie dała spokój z relacjami damsko-męskimi na razie, póki nie zmądrzeje.