Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Itaa

17- letnia panna z dzieckiem

Polecane posty

Może i waszym zdaniem jestem głupia ale to nie znaczy ze kiedyś los nie zrobi mi nies[podzianki i nie obdarzy szcześciem.. Teraz nie powinniśmy ''mówić'' o ''tabletkach po'' kiedy jest już za późno. Dla mnie to za późno zeby mnie pouczać. Czy to dziwne?>

Z całym szacunkiem ale jeżeli moda dziewczyna decyduję się umieścić na forum opowieść o swoim losie, to chyba oznacza to podświadomie szuka pocieszenia i motywacji. Jest tu mnóstwo osób, które tylko tylko obrzucają obelgami, nie stać ich na prawdziwe zrozumienie losu co może tylko oznaczać jak płytkie maja za sobą doświadczenia. Żeby Ci, którzy tak głośno krzyczą chociaż na chwile zainteresowali się ile jest w ludzkiej świadomości mechanizmów i pragnień, o których człowiek nie wie. Najlepiej sądzić innych.... i każdy dzień zaczynać od tego by komuś udowodnić jak bardzo jest niewart, by móc oddychać. ŚMIEJCIE SIĘ, POTĘPIAJCIE A SAMI W OSTATECZNYM ROZRACHUNKU PIERWSI ZOSTANIECIE STRACENI. Droga dziewczyny, jeśli uwierzysz w to ile dobra możesz jeszcze komuś ofiarować to nie ważne co się wydarzyło. Takie będzie Twoje życie jak myśli w Twoim sercu:) ciekawe ile minie sekund zanim pojawi się "życzliwy komentarz".....

2072 - Dziękuje...:) Trudno powstrzymać się od płaczu kiedy ktoś w twoim kierunku rzuca oskarżenia i próbuje pozbawić cię marzeń o przyszłości. Bo tak naprawdę to marze o tym zeby być szczęśliwa z moim dzidziusciem ale niektórzy umią te marzenia tylko pozostawić w szarych barwach... Ehh... Mam nadzieję że odpoczynek od tych rozmów dobrze mi zrobi.. Na dziś - dziękuje...

Itaa ..kazdy ma marzenia ale nie wszystko sie spełnia ja tez jeszcze po dupie od zycia dstane zresztą jak kazdy

do tych, którzy jeżdżą po dziewczynie, jak "po łysej kobyle" Ciśnie mi się na usta tylko jedno pytanie: co z wami nie tak? 1.Dziewczyna się "kurwi" i "trzeba było zadbać o antykoncepcję" -- tyle, że nikt nie pamięta, że Autorka sama ze sobą dziecka nie ma. Może ktoś mi łaskawie wytłumaczy -- dlaczego dziewczyna, która uprawia seks ze swoim chłopakiem się :kurwi", natomiast chłopak uprawiający seks ze swoją dziewczyną już nie? Dlaczego antykoncepcja to odpowiedzialność tylko i wyłącznie dziewczyny? Dlaczego o prezerwatywy nie ma obowiązku zadbać facet? 2. Drugie pytanie, które warto byłoby sobie samemu lub samej zadać, zanim wyleje się na kogoś wiadro pomyj: co z ojcem? Kim jest? Co się wydarzyło? Nie znacie i nigdy nie poznacie całej prawdy. Może facet zmienił się w trakcie tego 1,5 roku związku (na gorsze) -- czy za to też ma być odpowiedzialna Autorka? Za siebie? Za dziecko? I za faceta? Co jej jeszcze dołożycie? Jedynymi ludźmi, których należy się wstydzić i którymi należy się brzydzić jesteście wy sami (tyle na początek -- krew mnie zalewa, kiedy czytam takie komentarze)

ja tak mysle i to jest moje zdanie i go nie zmienie mam prqwo byc z kim chce i mając do wyboru kobiete z dzieckiem lub bez wole BEZ:classic_cool:

Zgoda -- wybór partnera to twoje prawo. Nie jest to jednak równoznaczne z prawem do mieszania kogoś z błotem tylko dlatego, że nie spełnia twoich standardów 'idealnego' partnera.

Dla ciebie. I świetnie -- szukaj osób sobie podobnych, bliskich twojemu ideałowi. Nikt tego prawa ci nie odmawia. Ale też nikt nie daje ci prawa do 'podciągania' wszystkich pod ten standard i rzucania wstrętnymi, okrutnymi słowami bez pokrycia pod kierunkiem tych, którzy twojego standardu nie spełniają. To tylko o to chodzi. Czy ta różnica jest tak trudna do zrozumienia? Czy to naprawdę takie trudne zastanowić się przez chwilę nad tym, co się pisze na publicznym forum (!)?

cd Nie wspominając już o tym, że jest dramatyczna przepaść pomiędzy problemami "szkieletora" a samotnej nastoletniej matki. Dla ułatwienia -- ta druga i tak ma w bród problemów i negatywnych ocen pod swoim adresem poza tym forum.

ja tylko podałem taki przykła aby pokazac ze kazdego mozna zjechac na forum .a odnosnie panny z dzieckiem mi takie cos nie pasuje i tyle kobiety tez mają wymagania ze facet ma byc wysoki przystojny i duzo zarabiac i nikt z tego powodu nie dramatyzuje

Wydaje mi się, ża każdy zdaje sobie sprawę z tego, że "każdego można zjechać na forum" -- przykłady są tu zbędne. Rzecz w tym, że warto by nauczyć się rozróżniać sytuacje, w których "zjechanie" nie czyni zbyt wielkiej szkody od sytuacji, w których jest zwyczajnie zbędne, bo zahacza o oktrucieństwo. @ aleo -- nie kierowałam moich słow do nikogo konkretnego -- tylko do tłumu, który się tutaj zebrał i rzuca wyzwiskami. "Większość facetów nie będzie chciało takiej dziewczyny" -- oczywiście, że nie. Czy to źle? Ja myślę, że wręcz przeciwnie -- selekcja dokona się na takich, jak wy, którzy i tak niewiele jesteście warci.

Ja nie wiem, czy to naprawdę takie trudne do pojęcia? Okay, powoli.. "Szkieletor" -- owszem, jest obraźliwe, nigdzie tego nie neguję. Ale... Jedynym aspektem tutaj poddanym atakowi jest wygląd zewnętrzny, I tutaj ważne są dwie rzeczy -- po pierwsze: atrakcyjność fizyczna jest względna i subiektywna; po drugie: nad wyglądem można popracować i go zmienić. "Kurwa" -- jest atakiem na całą osobę, na całe jej 'jestestwo' -- esencjalistyczne i niezmienne. I ważna rzecz, o której zapominasz, a na którą ja próbuję wciąż zwrócić uwagę -- dzeiwczyna już musi być odpowiedzialna za siebie i za drugą osobę; poza tym forum już musi mierzyć się z podłością. Naprawdę nie potrzeba się nad nią znęcać już więcej. Autorka zamin jeszcze stanie do wyścigu o życie -- o karierę, o pieniądze, itd. już jest na gorszej (niestraconej) pozycji, "szkieletor" -- niekoniecznie. Czy to naprawdę tak dużo -- mieć dla niej dobre słowo albo po prostu ominąć topik?

@ aleo Matko kochana, czy ja jestem z jakiejś innej planety i mówię w języku zupełnie dla was niezrozumiałym? "to forum jest zaj**iste, tylko na tym forum mozna sie dowiedziec, ze nie jestes wartosciowym czlowiekiem skoro nie chcesz wychowywac nie swojego kazda kobieta ktora nie adoptuje przynajmniej jednego dziecka jest nic nie warta, glupie ? tak samo jak twoja teoria " Nie jesteście ludźmi wartościowymi nie dlatego, że deklarujecie, że nie chcielibyście wychowywać cudzego dziecka. Jesteście ludźmi mało wartościowymi, moim zdaniem, dlatego, że nie potraficie wykrzesać z siebie nawet odrobiny człowieczeństwa i współczucia dla innej osoby.

pa.tunia..mi tu powiedzieli ze jestem szkieletor i sobie nikogpo nie znajde chcesz sie przekonac?? i czy to jest dobre słowo??

Gość aleo
pa.tunie w czym mam jej wspolczuc ? "Większość facetów nie będzie chciało takiej dziewczyny" -- oczywiście, że nie. Czy to źle? Ja myślę, że wręcz przeciwnie -- selekcja dokona się na takich, jak wy, którzy i tak niewiele jesteście warci." konkretnie sie odnioslas do facetow ktorzy nie akceptuja nie swoich dzieci i nie wciskaj mi kitu ze chodzilo ci o czlowieczenstwo... najzwyczajniej brak ci argumentow i odwracasz kota ogonem

To nie jest dobre słowo, to chyba dla wszystkich oczywiste. Ale tym bardziej, jako osoba, która poczuła jak to jest zostać obsmarowanym przez anonimowych nieznajomych, powinieneś zdawać sobie sprawę, że nie jest to ani przyjemne, ani konstruktywne i zwyczajnie przemilczeć.

Gość dfgfdsfsda
Jedynym aspektem tutaj poddanym atakowi jest wygląd zewnętrzny, I tutaj ważne są dwie rzeczy -- po pierwsze: atrakcyjność fizyczna jest względna i subiektywna; po drugie: nad wyglądem można popracować i go zmienić. hahaha jaki relatywizm - z takim patrzeniem mozemy rowniez suponowac ze moralne zasady sa wzgledne (co widac na tym forum:D) i tylko w naszych oczach jest kurwa inni beda ja uwazac za biedne dziecko. A ze trafiła na nas? ma pecha tak samo jak szkieletor. Nad wygladem fizycznym mozna pracowac fakt i mozna go poprawic - panienka musiała jedynie utrzymac swoja dobra opinie o swoje osobie - nie musiała nad tym pracowac - wystarczy ze by sie dobrze prowadziła i by ja miała. Ale ze jest taka a nie inna to tak bedzie nazywana "K**wa" -- jest atakiem na całą osobę, na całe jej 'jestestwo' -- sie by prowadzała porzadnie to by nie miała takiej łatki "I ważna rzecz, o której zapominasz, a na którą ja próbuję wciąż zwrócić uwagę -- dzeiwczyna już musi być odpowiedzialna za siebie i za drugą osobę; poza tym forum już musi mierzyć się z podłością. Naprawdę nie potrzeba się nad nią znęcać już więcej. Zajebista logika - zjebała sobie zycie dlatego powinnismy jej wspołczuc. KURWA MAC to nie jest wypadek losowy , tornado, trzęsienie ziemi czy inna powódz. Podjeła wybór to musi poniesc konsekwencje - w koncu niby juz jest dorosła nie ? moze sie pierdolic na okragło z kim i gdzie chce ale odpowiedzialnosc bedzie ponosic tak jak kazda inna osoba. Autorka zamin jeszcze stanie do wyścigu o życie -- o karierę, o pieniądze, itd. już jest na gorszej (niestraconej) pozycji, "szkieletor" -- niekoniecznie. hahaha :D jakie jednostronne myslenie :D panienka jest stracona w oczach niektorych ludzi tak samo jak szkieletor nie bedzie sie podobał pewnym ludziom. Problem w tym ze szkieletor jest tym kim jest ze wzgledu na uwarunkowania genetyczne a panienka dokonała WYBORU. Widzisz różnice ?

@ aleo ?? Do jakich facetów? O czym w ogóle mowa? Jedyne do czego się donosiłam i co wałkuję w kółko, a czego nikt nie jest w stanie pojąć (co w samo sobie jest dla mnie niepojęte) to to, że nie dość, że nazywacie się ludźmi, to jeszcze uważacie się za lepszych od Autorki -- mądrzejsi, bo nie zaliczyli wpadki, przyzwoici, bo macie 'standardy' (nie zadawać się z 'kurwami') -- podczas kiedy nie stać was na najdrobniejszy nawet ludzki odruch wobec innego człowieka.

pa.tunia ..nikt nie wykonał ruchu w moją strone ciekawe czemu???i dlaczego ja mam to zrobic

@ dfgfdsfsda Esencjalistycznie moglibyśmy sobie pogadać (z miłą chęcia zresztą -- relatywizm moralny to zaraza, po której Europa już chyba nigdy się nie podniesie), gdybyśmy znali całą historię. Problem w tym, że nie mamy nawet ogólnego pojęcia o tym, co zaszło i dlatego myślę, że ferowanie tak ostatecznych wyroków jak "kurwa" jest co najmniej nie na miejscu w tej sytuacji. "wystarczy ze by sie dobrze prowadziła i by ja miała" -- niekoniecznie jest to takie proste -- może facet Autorkę zmusił, może ją zgwałcił -- nie wiemy -- dlaczego zakładać, że to działanie z premedytacją?

Gość aleo
"Większość facetów nie będzie chciało takiej dziewczyny" -- oczywiście, że nie. Czy to źle? Ja myślę, że wręcz przeciwnie -- selekcja dokona się na takich, jak wy, którzy i tak niewiele jesteście warci." odnioslem sie do tego cytatu, w tym kontekscie jednoznacznie piszesz, ze faceci nie akceptujacy nie swoich dzieci sa bezwartosciowi i teraz sie nie wypieraj a tak poza tym czuje ze jestes nie obiektywna i pewnie tez masz taka przeszlosc i dlatego tak bronisz autorki

"..nikt nie wykonał ruchu w moją strone ciekawe czemu???i dlaczego ja mam to zrobic" właśnie dlatego -- bądź lepszy

Gość aleo
"niekoniecznie jest to takie proste -- może facet Autorkę zmusił, może ją zgwałcił -- nie wiemy -- dlaczego zakładać, że to działanie z premedytacją?" moze z laski swoje przeczytala bys posty autorki co ?? oslabiasz mnie

@ aleo Moja przeszłość, przyszłość czy teraźniejszość niewiele tu ma do rzeczy -- chodzi o czysto ludzkie odruchy. Koniecznie chcesz wiedzieć -- pisz śmiało na maila (podany) -- nie zrobiłam w życiu nic, za co powinnam się wstydzić. Na ogólnodostępnym forum nie będę wieszać historii swojego życia z chyba oczywistych powodów.

"mam byc lepszy czyli frajer i wychowywac nie swoje dziecko i je pokochac o to ci chodzi" -- ja naprawdę chyba z innej choinki się urwałam skoro po tobie jeżdżą i uważasz, że to nie w porządku -- bądź lepszy od nich i ty sam nie jeźdź po innych "moze z laski swoje przeczytala bys posty autorki co ?? oslabiasz mnie" posty to jedno, a rzeczywistość to coś zupełnie innego -- chyba nie łudzisz się, że to cała historia..

Gość aleo
"posty to jedno, a rzeczywistość to coś zupełnie innego -- chyba nie łudzisz się, że to cała historia.." nonsensem jest zakladanie, ze zostala zgwalcona czy zmuszona, raczej bym wierzyl w koloryzowanie w druga strone