Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkdjknfdkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Problem-prosze o pomoc

Polecane posty

Czesc dziewczyny wybaczcie ze tutaj poruszam ten temat skoro jest forum o antykoncepcji ale tam nikt nie chce mi pomoc wiec prosze was o opinie.Mam 20 lat ale dopiero ostatnio stwierdziłam ze najlepszą metodą antykoncepcji dla mnie będą poprostu tabletki antykoncepcyjne. Biore Novynette. Nie jestem zbytnio doświadczona jesli chodzi o te tabletki i stąd mój problem. Ginekolog kazała wziąć 1 tabletke pierwszego dnia okresu. Okres dostałam w piątek a przestrzegała mnie tez ze koneicznie musze trzymać sie strzalek oznaczonych pod tabletkami wiec jesli okres dostalam w piatek to pierwsza tabletke miałam wziac tą pod którą pisze piątek? czy pierwsza z opakowania czyli poniedziałek i isc od początku paczki za strzałkami/??? bo już zgłupiałam całkowicie

W tych tabletkach strzałki mają funkcję tylko i wyłącznie informującą (byś wiedziała, że żadnej zapomniałaś). Nie ma żadnej konieczności trzymania się strzałek przy tych tabletkach (dwuskładnikowych, jednofazowych) i tę informację masz nawet na ulotce. Przeczytaj ulotkę, po to została dołączona do opakowania.

Jak dobrze pamiętam to powinnaś wziąć tę, pod która napisane było piątek...

hm no tak ale chodzi mi tylko o to czy dobrze przyjęłam tą tabletkę w piątek. Szczerze powiedziawszy to troche obawiam sie skutkow ubocznych po tych tabletkach i wciaz nie jestem do nich przekonana ale uwazam ze to moj pewniak.

heh ok dzieki:) wybaczcie ze zadaje takie durne pytania ale wole sie upewnic zamiast pozniej ryczec a przeciez nie bede biegała do mojej ginekolog z kazdym pytaniem bo w koncu zwątpiłaby w to ze jestem normalna:)

No jeśli dostałaś @ w piątek to miałaś wziąć tabletkę w piątek...

no to dobrze wzielam:) dziekuje za rozwianie moich watpliwosci;p

na pewno ta z podpisem pt:) potem jak bedziesz konczyc opakowanie to sama zauwazysz ze dobrze wzielas i zaczniesz nowe po tyg przerwy