Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bryk123

Płacenie na randkach.

Polecane posty

Gość Pewnie ....
ccbbaa - i jesteś tylko potwierdzeniem moich słów .. Szkoda czasu ..

Gość nie chłopak
moim zdaniem to też zależy od wieku i zarobku osób umawiających się na randkę. Przecież wiadomo, że jak facet pracujący, dobrze zarabiający zaprosi biedną studentkę do restauracji w której koszt obiadu to ok. 300 zł i będzie oczekiwał, że zapłaci połowę za siebie to coś z nim nie halo ;) Z nami na początku było tak, że ja uczyłam się w liceum i całkowicie byłam zależna od rodziny, mój narzeczony w tym czasie studiował i dorabiał sobie, więc to on w większości płacił na naszych randkach, ale dla równowagi często spędzaliśmy czas w domach, więc zawsze coś gotowałam, czy chociaż robiłam kanapki. Za to przy każdym zastrzyku gotówki (urodziny, gwiazdka, jakieś korepetycje dla kuzynek) zapraszałam go do kina i na kolację i ja płaciłam. Teraz jak razem mieszkamy, to z każdej wypłaty połowę przeznaczamy na utrzymanie i jest ok. Aha, a jak wychodzimy gdzieś na kolację to płaci ten kto zaprasza :):)

Gość ccbbaa
pewnie... jeśli wychodzisz z założenia, że mezczyzna spędzająca z Tobą wieczór jedyne, co wyniosł z tego wieczoru to stracone 30 zł ... to współczuje ... Musisz być wyjątkowym kobieta ...

Gość Pewnie ....
ccbbaa - widzę, że i z czytaniem masz problem ...

Gość ccbbaa
pewnie.. widze, ze masz problem z dostrzezeniem swojej hipokryzji

Gość zlosnica...
Wiadomo ze w zwiazku jest zawsze inaczej i przewaznie raz palci facet raz kobieta i to wychodzi po prostu naturalnie ale na 1 czy 2 randce placic powinien facet. jak go nie stac na restauracje to niech zaprosi na ciastko duzo nie wyda a w oczach dziewczyny zyska.

Gość Pewnie ....
ccbbaa - sam jesteś hipokrytą ... jeśli przykrywasz to wszystko uczuciami ...

Gość bjj
"dobrze zarabiający zaprosi biedną studentkę do restauracji w której koszt obiadu to ok. 300 zł i będzie oczekiwał, że zapłaci połowę za siebie to coś z nim nie halo " cos nie halo jest z dziewczyna ktora chodzi w miejsca na ktore ja nie stac

Gość Pewnie ....
zlosnica... - oczywiście ... Przecież może zaprosić także na romantyczny spacer.... nic nie kosztuje ... a może być pięknie .. .Dużo bardziej niż przesuwany rachunek ... :O

Gość ccbbaa
pewnie...- to ty swoj materializm przykrywasz uczuciami

Gość alan wilder
facet który jest dobrze wychowany nie pozwoli zaplacic kobiecie za siebie.

Gość bjj
"facet który jest dobrze wychowany nie pozwoli zaplacic kobiecie za siebie." zawsze czy tylko na pierwszej randce ?

Gość Pewnie ....
bjj - no gratuluję ... choć słyszałam i o takich związkach - ona nauczycielka, on biznesmen ... ona w najtańszych łachmanach z bazaru ... on w luksusowych garniturach ... oczywiście on jada w luksusowych restauracjach - ona w domu kanapki (bo ją nie stać) ... Urocze .. Jakaż to musi być miłość!

Gość Pewnie ....
Wy to musicie pewnie szukać kobiet we własnych zawodach, albo podobnych płacowo ... bo inaczej też będziecie nawet jadać osobno ... :O Pewnie macie takie listy zawodów ... :O

Gość Pewnie ....
Energiczna Trzydziestolatka (nachtengel@interia.pl) - no nie wiem, mojego faceta, to raczej by zabolało, bo jakby nie patrząc, to odrzucenie zaproszenia ....

Gość bjj
"no gratuluję ... choć słyszałam i o takich związkach - ona nauczycielka, on biznesmen ... ona w najtańszych łachmanach z bazaru ... on w luksusowych garniturach ... oczywiście on jada w luksusowych restauracjach - ona w domu kanapki (bo ją nie stać) ... Urocze .. Jakaż to musi być miłość!" no tak gratuluje przeciez facet musi rekompensowac jej wlasne nieudacznictwo :D znalem taka jedna pare on biznesmen ona nie musiala pracowac, firma upadla i skonczyla sie jej wielka milosc do niego, slodkie nieprawdaz ?

"e pozwoli zaplacic kobiecie za siebie."" zdajesz sobie sprawę, że całe "dobre wychowanie" to tylko zaszłość historyczna z czasów kiedy kobiety nie miały prawa zarabiać rozsądnych pieniędzy, prawa wyborczego itd.... zobacz jak te mornay wyglądają w krajach gdzie nowoczesność nei jest od 1989 roku :P

Gość Pewnie ....
Brzydki Niski Beznadziejny - no co Ty? Skąd wiesz ... z tego co wiem, on jest piękny, wysoki i wcale nie beznadziejny ... więc to nie o Tobie ...

Gość Pewnie ....
bjj - spokojnie Tobie to nie grozi ... Rozczulający się nad takimi drobnymi kwotami nigdy nie będzie miał niczego stracić, bo przecież nic nie ma ...

Gość ccbbaa
"Wy to musicie pewnie szukać kobiet we własnych zawodach, albo podobnych płacowo ... bo inaczej też będziecie nawet jadać osobno ..." pewnie takie jak ty musz szukac tylko bogaczy bo inaczej to nie bedziecie mialy dogodnego zycia macie jakas liste plac i zawodow czy gangster tez sie nadaje ?

Gość Pewnie ....
Brzydki Niski Beznadziejny - a nie zastanawiałeś się, po co kobieta przedsiębiorcza miałaby zadawać się z brzydkim, niskim i beznadziejnym? :P W dodatku nie przedsiębiorczym? (skoro nie stać go na kawę) Co zatem mógłbyś jej ofiarować?

Gość bjj
"bjj - spokojnie Tobie to nie grozi ... Rozczulający się nad takimi drobnymi kwotami nigdy nie będzie miał niczego stracić, bo przecież nic nie ma ..." cieszy mnie to przynajmniej nie beda mnie otaczaly materialne szmaty ps. radze sobie calkiem dobrze

Gość alan wilder
wszystko zalezy od kultury faceta. Facet bez jaj tzw ciapciak będzie szczęsliwy gdy to kobieta zechce zaplacic. Facet posiadający honor i dume będzie chciał zapłacić za damę- proste i logiczne. Poza tym mamy wol;ny wybór- jesli chcesz placic sama za siebie to sobie poszukaj takiego któremu to pasuje, jesli nie chcesz placic za siebie- poszukaj takiego który rowniez ma takie same zasady. Ja generalnie jestem za tym ze to mezczyzna powinien placic w innym wypadku jest dla mnie zniewiescialym dziadem

Pewnie... Mowie o nowo poznanych mezczyznach - zazwyczaj stwierdzam, ze chetnie sie z nimi gdzies wybiore, ale chcialabym zaznaczyc, ze przyzwyczajona jestem do placenia za siebie. Raz mialam faktycznie taki przypadek, ze facet uparl sie jak osiol w kwestii placenia, nie w knajpie wprawdzie, ale za rzecz, nad ktorej kupnem sie zastanawialam. Rezultat byl taki, ze on zostal z kupionym przez siebie przedmiotem, a ja kupilam drugi i wyszlam...

Gość Pewnie ....
ccbbaa - daruj sobie ... Nikogo nie szukam ... jesteśmy ze sobą od liceum ...i to jest Facet! (uprzedzam - pochodzi z rodziny nawet biedniejszej od mojej) Choć oczywiście i tak wiem, że rzucisz kolejny głupi tekst ... Umysłowo, to Ty raczej nie zarabiasz ... :O

Gość alan wilder
mowisz o pierwszej randce/pierwszych czy w zwiazku tez facet powinien za wszystko placic ?

Alan Wilder - oczywiscie, ze szukam takowych mezczyzn, ktorzy podzielaja moje podejscie do zycia, ale nikt nie ma tego wypisanego na twarzy, ponadto nic nie poradze, ze interesuja sie mna rowniez Panowie o pogladach bardziej szowinistycznych :P Powiedz mi, jak zareagowalbys, gdyby kobieta, ktora Ci sie podoba, chciala uregulowac rachunek za siebie? :P

" a nie zastanawiałeś się, po co kobieta przedsiębiorcza miałaby " ale o co ci tu chodzi? :D i jaki to ma związek z tym, że w cywilizowanych krajach standardy są inne niżw polsce? :D i jeszcze dlaczego kobieta nei ma a mężczyzna ma wizać sie z kimś takim? Przecież facetowi też nei potrzebna niezaradna kobieta :D zobacz na ludzi sukcesu z kim sie wiążą z podobnymi :P