Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewfweffw

USG - czy mogę wejść z siostrą?

Polecane posty

Gość ewfweffw

Jak sądzicie, dziewczyny, czy w gabinecie USG będą robić problemy jeśli zechcę wejść na swoje badanie z młodszą siostrą? Ona bardzo przeżywa moją ciążę i to że ma być chrzestną więc byłaby to dla niej frajda a ja nie widzę problemu. Natomiast nie wiem jak to jest w praktyce w gabinetach (to taki na NFZ, dotąd w tej samej przychodni ale w innym gabinecie bywałam z mężem).

Gość egeszegee
wiesz zalezy jaki gabinet:) ale ja w panstwowym jak i w prywatnym zawsze z mezem bylam mysle ze siostra nie stanowi problemu jak bedzie gabinet prywatny to na 100% nie odmowi

Gość ewfweffw
Dzięki, dziewczyny! A czy któraś spotkała się z odmową (mam na myśli takie zwyczajne USG przez powłoki brzuszne)?

Gość moze to nie do konca
dotyczy tematu ale moja ginekolog kiedys nie chciala wposcic meza na badanie usg bo stwierdzila ze i tak nic widac nie bedzie, wogole z wielka łaską zdecydowala sie zrobic usg nie wspominajac juz ze cala ciaze prowadzila nieudolnie... tak to jest chodzic do lekarza na nfz:/

Gość stedentka wsz
moja byla panstwowa:) i przyjmowala meza bardzo mila a co wizyte usg robila:) na zyczenie

Gość ewfweffw
Deszczowa, nawet nie wiedziałam! Dzięki! Zaraz poszukam jakichś przepisów tego dotyczących. (Ja chodzę do ginekologa wyłącznie na NFZ i nie mogę narzekać, choc fakt że na początku lekarza zmieniałam bo pierwszy po prostu naciągał mnie na badania prywatne, przemilczającc fakt że w przychodni, gdzie przyjmował, mogłam wykonać takowe darmowo).

Gość ja jak bylam na takim
badaniu - to ze mna wszedl mąz i corcia . sam lekarz nawet ich zaprosil

Obecność osób bliskich Pacjentowi w trakcie udzielania świadczenia zdrowotnego może towarzyszyć osoba bliska przez niego wskazana. Lekarz nie powinien sprzeciwiać się jej obecności. Okolicznościami uzasadniającymi odmowę pacjentowi prawa do obecności osób bliskich może być istnienie prawdopodobieństwa wystąpienia zagrożenia epidemicznego lub względy bezpieczeństwa zdrowotnego pacjenta. - To z karty praw pacjenta , jeśli jeszcze nie poszukałaś :)

Gość ewfweffw
Oj, dzięki! Właśnie przeglądałam Kartę Praw Pacjenta i... ekhm... przeoczyłam. Dziewczyny, bardzo, bardzo wam dziękuję!!!