Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzanna24***

niesprawiedliwe podejście szefowej do pracowników co zrobic

Polecane posty

Gość zuzanna24***

kilka dni temu szefowa zatrudniła nowego pracownika i dała mi 3500 brutto koleżance automatycznie tez dała podwyżkę z 2500 na 3500 żeby miały równo a mi i mojej koleżance nic nie dała i teraz jest nam przykro i chciałybyśmy iść do szefowej ale nie wiemy co powiedzieć ja mam na umowie 1400 zł brutto (nawet nie chce mi dać faktycznej umowy bo normalnie mam 1400 na rękę- razem z koleżanką) będę wdzięczna za poradę

Gość ewlineczkamała
jezli uważasz, że w umowa zawarta pomiędzy Tobą a pracodawcą nie jest wypełniana to zgłos to do Państwowj Inspekcji Pracy. A ta podwyżka...wiesz, to tez jest uzależnione od stanowiska na jakim się pracuje. Jeżeli te 2 dziewczyny maja takie same stanowisko i tenn sam zakres obowiązków to nalezy im sie jednakowa zapłata. Tak samo jest z Tobą i z Twoja koleżanką. Jeżeli zajmujecie inne stanowisko niz tamte dwie to raczej nie otrzymacie takiej płacy jak one.

Gość zuzanna24***
JA NIE MÓWIE O TAKIEJ SAMEJ WYPŁACIE ALE PODWYŻKE MOGLABY DAC NAM ROWNIEŻ BO ZAKRES OBOWIĄZKÓW KAŻDEMU SIE ZWIĘKSZA A WYPŁATA NIE JEŚŁI CHODZI O UMOWE MOJĄ TO SZEFOWA OBIECAŁA MI DAC FAKTYCZNĄ UMOWĘ ZA JAKIŚ CZAS BYŁAM U NIEJ KILKA RAZY Z KOLEZANKĄ I ZA KAŻDYM RAZEM NAS ZBYWA A JESLI CHODZI O TA PODWYŻKE TO KOLEZANKI DOSTAŁY WIECEJ OKI ALE MY TEZ CHCEMY I NIE WIEMY JAK TO TERAZ ROZEGRAC CO POWIEDZIEĆ