Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hipp natal

do mam ktore daja sloiczki i soczki

Polecane posty

Gość hipp natal

dziewczyny ile maja wasze dzieci i ile dania ze sloiczka podajecie, ile soczków na dzien? moje ma prawie 5 mc-y daje 100ml soku lub do 200ml herbatki hipp z sokkiem i jeden sloiczek jablka badz marchewki, ostatnio ziemniaki z marchewka i ziemniaki z dynia. czy to nie za duzo? dodam iz karmie piersia ale ten pokarm jest nijaki chudy bo maly jest ciagle glodny a zadnego modyfikowanego nie pije nie chce;-( dzien wyglada tak rano piers czasami kaszka lub kleik w poludnie sok lub herbatka po poludniu okolo 14-15 sloiczek i po 18:30 kaszka na dobranoc i ciagle piers jak to wyglada u was???

Gość moim zdanie twoje
dziecko za malo je, moj 3-miesieczniak je wiecej.

Gość hipp natal
a co twoj 3-miesiecznaik je jakbys mogla mi napisac???

Gość hipp natal
up

chyba to żart !!! rano i na wieczor tylko jakis porzadny posiłek a tak to sama woda ??? dziecko stanowczo za moało je powinien miec 5 posiłków

Gość moim zdaniem twoje
no coz ... generalnie je samo mleczko co 3-4h wieczorem dosypuje mu 1.5 lyzki kaszki do mleka i dzieki temu przesypia cala noc :) Ostatnio daje mu ODROBINE marchewki gotowanej. tWOJE DZIECKO POWINNO JUZ JESC obiadki ze sloiczka lub gotowane przez Ciebie i zdecydowanie wiecej mleka. Napisz mi po co dajesz dziecku soczki zamiast wody???

Gość multimedia
wydaje mi sie, ze 3miesieczniakowi wystarczy calkowicie mleko i tyle od 4tego miesiaca mozna ewentualnie podawac dodatkowo kaszki a od 5tego wprowadzac jablko itd. a dziecko autorki jada normalnie, choc moze zastanowilabym sie nad wprowadzeniem zasady: sniadanko (mleko), 2gie sniadanko (kaszka, kleik), obiad (sloiczek albo nawet ugotowana specjalnie przez mame zupka), podwieczorek (sloiczek, moze byc kisiel z biszkoptami itp.), kolacja soki i herbatki tyle ile dziecko chce

zdecydowanie za mało. Moja w tym wieku zjadała 5 x 180ml mleka modyfik. i do tego 100 ml obiadku i kleik na gęsto ok 90ml+ 1/2 słoiczka owocu. Herbatka 1x dziennie i potem woda do picia - soków żadnych, bo dla niej za słodkie i nie lubi. Jak nie chce pić mleka modyfikowanego, to rób na nim kaszki i kleik na gęsto - powinno przejść. Pamiętaj,żeby nowości wprowadzać pojedynczo, bo nie będziesz wiedziała co uczula

Moja ma 7 miesięcy i jej jadłospis wygląda tak: Rano budzi się o 7 i dostaje butlę 200 ml , po przewinięciu i zjedzeniu śpi dalej do 9-10. Wtedy je śniadanko, i różnie jedno z tych propozycji: - żółtko jajka - kaszka - szynka - parówka I do śniadania wypija 50 ml herbaty. ok. 12 zjada cały słoiczek deseru, różne. 14-15 ładnie zjada słoiczek obiadku i do tego 100 ml soczku. 17 - dostaje mleko 150 ml W między czasie całego dnia dostaje, jakąś chrupkę kukurydzianą albo herbatniki. ok. 20 po kąpieli do spania wypija 180 ml mleka

Gość hipp natal
tylko on mleka mod nie chce mi pic przetestowalismy bebiko bebilon i nan

Gość przecież to dziecko jest na
PIERSI!!! o co Wam chodzi, że za mało je??? mój synek do 6-go miesiąca był tylko i wyłącznie na samej piersi i nawet nie był dopajany po 6-ym miesiacu zaczął dostawać zupkę ze słoiczka, potem deserek i oczywiście cały czas pierś, bo piersią karmi się teraz na żądanie i nie ma wyznaczonej ilości posiłków przy karmieniu naturalnym

Gość hipp natal
dziewczyny ale moje mleko mu nie wystarcza, nie wiem ale ciagle leci takie wodniste a on sie najzwyczajniej nie najada bo marudzi i placze, jak wprowadzilam kaszki, soczki i sloiczki jest spokojnym pogodnym dzieckiem, sprawdzilam to bo przez 3 dni zrobilam przerwe w podawaniu ww produktów i byl nie do wytrzymania, pytam czy oby nie daje za duzo;-) nie jest gruby

Gość a moj babel
ma 7 miesiecy rano- lyzeczka zjada kaszke z mlekiem(normalnym tlustym przegotowanym). Nie chce jesc modyfikowanego z kasza. Ok.250g przed poludniem - butla mleka modyfikowanego-165 ml obiad warzywny/warzywno-miesny/lub z zoltkiem/na bazie zbozowej lub sloiczek-200-250g popoludniu-zmiksowane owoce na bazie zboz- 200g wieczorem-butla mleka modyfikowanego 250 ml Poza tym wypija ok.120 ml wody/herbatki/soku Mierzy ok.74 cm, wazy 8600g, jest go wszedzie pelno i jadlby za dwoje juz od pierwszej godziny zycia :D

bardzo możliwe, że się nie najada mój synek, dopóki nie przestawiłam go w wieku 9-ciu miesięcy na mleko modyfikowane to tylko wisiał na piersi i wciąż płakał, a do tego wcale nie spał w dzień:O byłam tym wykończona:( odetchnęłam dopiero po tym, gdy przerzuciłam go na butlę, bo zmienił się o 180 stopni - przestał płakać, zaczął sypiać w dzień... po prostu zupełnie inne dziecko:) też uważam, że się nie najadał, ale najwyraźniej to moje mleko jemu służyło mimo wszystko, bo nigdy jeszcze nie chorował, a dziś ma prawie 14 miesięcy:)

oczywiscie też jada kaszki i dostaje soczki, ale tylko 100ml na dzień i rozwodnione herbatek w granulkach nie podaję dziecku, bo nei uważam by było to zdrowe i jemu potrzebne teraz przy nieco chłodniejszych dniach dostaje normalną, malinową herbatę, którą bardzo lubi:)

Gość hipp natal
a moj babel podajesz mleko od krowy? prawdziwe mleko od wiejskiej krowy czy z kartonu 3,2%??? ja bym sie chyba na to nie odwazyla;-) mimo ze nie najada sie piersia bardzo chetnie przy niej wisi, ssie bardzo ladnie ale mu malo, stanowczo za malo, tak jak mowisz u mnie bylo identycznie dopoki nie weszly kaszki i deserki;-)

Gość a moj babel
hipp natal - ja nie mieszkam w Polsce i moze dlatego latwiej mi przyszlo podawanie mleka. To mozna potraktowac wlasciwie jak mleko prosto od krowy, ma 5.2% tluszczu i nie jest homogenizowane, na wierzchu zbiera sie "czop" smietany. Moge stosowac mleko krowie jako baze do przygotowywania posilkow od 6 m.z dziecka,ale do picia wciaz daje mu modyfikowane. A co do piersi to ja krotko karmilam,ale jakos tak jest, ze im maluch dluzej ssie tym lepiej sie najada bo najpierw wyplywa "cienkie" mleko a potem to tlusciejsze. Ale jesli zaczelas dokarmianie i jest wszystko ok to po prostu go obserwuj. Dziecko zakomunikuje kiedy zjadloby cos jeszcze tak samo jak kiedy jest juz syte i nie chce wiecej :)

Gość TEZ MAMA
moja mala 6 miesiecy byla tylko na piersi dzis ma 7 mies.i wprowadzilam jej obiadki .deserki i kaszki rozwija sie dobrze pamietajcie ze kazde dziecko jest inne i rozwija sie swoim tempem

Gość hipp natal
moj to taki maly szogunek jest, rozwija sie prawidlowo, jak mial miesiac to glowke trzymal sztywno jak niektore pol roczne dzieciaki;-) dzieki dziewczyny za odpowiedzi