Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martadella1978

Worki, cienie pod oczami - jak najlepiej zlikwidować?

Polecane posty

Gość Martadella1978

Gość brum234
najlepiej się wyspać i zrobić morfologię bo może masz anemię :)

Gość szwagierka
Cienie to jeszcze mozna ukryć, ale worki to trudna sprawa, raczej zawsze będą, raz mniej raz więcej widoczne. Moja szwagierka usunęła u Dr. Sankowskiego w Klinice, od razu odmłodniałam kilka lat, slicznie teraz wyglada.

Gość sonilkaa
Po prostu trzeba osunąć nadmiar skóry, cienie można zatuszować, ale worków niestety się nie da, najlepiej pójść do doktora na konsultację.

Gość grażka32
Czy długo się czeka do Doktora na konsultację? Chcę usunąć zwisające worki, które postarzają mnie o co najmniej 10 lat :(

Gość Zapraszamy
Forum www.feelbeauty.eu/forum które daje wiedzę każdemu...od medycyny estetycznej przez zabiegi chirurgii plastycznej po dokładnie opracowany dział badan! Zobacz na www.feelbeauty.eu/forum ponad 800tematów ,ponad 6000postów,fotki pozabiegowe ,przejrzyscie ulożone tematy.Każdy temat opracowany z dużo iloscia informacji i fotek.Twój post nigdy nie pozostanie bez odpowiedzi! Modereatorzy w każdym dziale zawsze pomocni! Wchodząc na nasze Forum znajdziesz wszystko co Cie interesuje. Zapraszamy na www.feelbeauty.eu/forum

Grażka32 z tym czekaniem to pewno różnie bywa tak jak i z cenami, ja zastanawiam się czy można w jakiś nieoperacyjny sposób uporać się z workami pod oczami, myślę że lekarz doradzi i zaproponuje jakieś rozwiązania.

worki, to faktycznie brzydko wyglada, jakby sie bylo ciagle niewyspanym. sama mialam z tego powodu kopleksy, usunelam je chirurgicznie. polega to na tym, ze lekarz w znieczuleniu ogolnym, usuwa ci waleczki tluszczu i ewentualnie nadmiar skory, albo tez inna metoda tluszczyk pod oczami lekarz przemieszcza na dawne miejsce. radzilabym isc po porade do kilku lekarzy, jak masz taka mozliwosc

Gość grażka32
Chciałabym na taką nieoperacyjną metodę się załapać, ale chyba nie ma jeszcze takiej, macie racje trzeba wybrać się na konsultację, słyszałam ze dr. Sankowski świetnie takie rzeczy robi. A te forum feelbeauty to jakieś puste jest, żadnych konkretnych informacji tam nie ma.

hmm no racja że raczej na razie to takiej nieoperacyjnej metody nie ma, i warto się skonsultować, a jeśli dobrze myślę to właśnie klinika dr Sankowskiego brała udział w " chcę być piękna " także doświadczenie wielkie mają.

też uważam że powinnaś skontaktować się z dobrym lekarzem który wybierze odpowiednią metodę. osobiście polecam wypełnienie kwasem hialuronowym. to zabieg który trwa ok 30min i można po nim od razu iść do pracy :) najważniejsze do dobór dobrego lekarza i DOBREGO preparatu!!! ponieważ klasa kwasu hialuronowego potrafi się znacząco różnić a chyba każdej z nas zależy na dobrym i jak najdłuższym efekcie

A tak niestety słyszy się o różnych podróbkach, i potem niestety może być nieszczęście, ale myślę że sam wybór kliniki już gwarantować powinien klasę używanych materiałów. przecież inaczej być nie może :-)

no niestety wszędzie są podróbki dlatego zawsze warto poprosić lekarza o pokazanie preparatu który będzie używał :) dobry specjalista powinien pracować na preparacie który ma -długi efekt działania na naszą skórę (czyli ok 12 miesięcy a najlepsze ponad rok) - jednolitą konsystencję która nie będzie się rozłazić w naszej skórze (w tym momencie na rynku najlepszy pod tym względem jest np. Juvederm) - obecność substancji znieczulającej (obecnie większość produktów ma) To wszystko powinien powiedzieć i przedstawić lekarz - Dobry lekarz dlatego nie warto iść do pierwszej lepszej osoby

Gość Zapraszamy
Forum www.feelbeauty.eu/forum które daje wiedzę każdemu...od medycyny estetycznej przez zabiegi chirurgii plastycznej po dokładnie opracowany dział badan! Zobacz na www.feelbeauty.eu/forum ponad 800tematów ,ponad 6000postów,fotki pozabiegowe ,przejrzyscie ulożone tematy.Każdy temat opracowany z dużo iloscia informacji i fotek.Twój post nigdy nie pozostanie bez odpowiedzi! Modereatorzy w każdym dziale zawsze pomocni! Wchodząc na nasze Forum znajdziesz wszystko co Cie interesuje. Zapraszamy na www.feelbeauty.eu/forum

Polecam Even of Switzerland, dostępny w sklepie www.doris-dorin.com . Jest to specjalne serum pod oczy poprawiające mikrocyrkulację i likwidujące obrzęki i sińce pod oczami. Mam ten sam problem i zadziałało:)

ale tego typu kremy nie likwidują worków pod oczami niestety...jedynie opuchnięcia ale na to pomoże równie dobrze zimna maseczka na oczy żelowa :) wiem to doskonale po sobie dlatego sama szukam skuteczniejszych metod np. wypełnienie kwasem hialuronowym doliny łez

Gość KasiaMazury
Ja miałam bardzo duży problem z workami pod oczami, przez które non stop wyglądałam jakbym była zmeczona. Stosowałam wszystkie możliwe kremy i te tańsze z apteki i te droższe za 400 zł (dr Brantt) I na nic. Dopiero przy okazji wizyty u chirurga plastyka (konsultacja w innej sprawie) dowiedziałam się ze to sa tzw. przepukliny tłuszczowe i można je usunąć. Poddałm sie temu zabiegowi. I...odmłodniałam o kilka lat. Naprawdę. Zabieg robił mi dr Broma. Nie ma nawet śladu, ze gdzieś było "krojone" czy zszywane. Polecam

ciekawa jestem jak dokładnie wyglądał ten zabieg, długo dochodziłaś do siebie?? podziwiam, ja jednak wolę wybrać mniej inwazyjną/bezpieczniejszą metodę bo mimo wszystko to już forma operacji plastycznej :) dla takich jak ja chyba o wiele lepsze jest wypełnienie kwasem hialuronowym tym bardziej, że zabieg trwa kilkanaście minut http://www.youtube.com/watch?v=Eq_DZzDyLyE

Dziewczyny - pisałam o Even bo sama stosuję i jestem bardzo zadowolona- obrzęki i zasinienia znikają! Trudno mi ocenić, czy moje worki pod oczami to była bardziej opuchlizna , czy nie - ale zadziałało. Tez wyglądałam , jakbym nie spała tygodniami. Ten kosmeceutyk ( bardziej skomplikowany niz kosmetyk:)) czyni naprawdę cuda - warto się przekonać i zamówić sobie darmową próbkę na www.doris-dorin.com ( fajnie , że są firmy , które daja takie możliwości), tym bardziej , że jest to zupełna nowość . Poczytajcie sobie ich stronę - wszystko podane w przystępny sposób. Jeśli chodzi o zabiegi - można spróbowac fal radiowych na okolice oczu - świetny tezultat bez oparacji plastycznej. Polecam!

KasiaMazury- a ile masz lat????? Pytam dlatego ze ja tez mam taki sam problem, ale mnie lekarz odradzil poddawanie sie operacji ze wzgledu na wiek wlasnie(mam niespelna 27 lat)......

o ile operacje plastyczne nie są polecane młodym osobom, o tyle wypełnienie kwasem hialuronowym nie ma już takich ograniczeń z tego względu że kwas hialuronowy to glikopeptyd który jest naturalnym składnikiem skóry.

Gość dohostess
bzdura! Niewiele osób nie ma powikłań po wypełnieniu pod oczami kwasem hialuronowym. Po prostu kwas hialuronowy odpada...!

Gość Zapraszamy
Serdecznie zapraszamy na Forum www.feelbeauty.eu/forum o operacjach plastycznych. 900 dokładnie opisanych tematów .7000 postów. Nie piszemy o bzdurach tylko o konkretnych rzeczach. Kiedyś Ty szukałeś informacji teraz Ty pomóż innym i opisz swoją historię i podziel się swoim doświadczeniem. Denerwowałeś się nie mogąc w gąszczu rozmów dotrzeć do interesującej Cię wiedzy...teraz na www.feelbeauty.eu/forum masz wszystko w przejrzyście ułożonych tematach. Chesz porozmawiać o wszystkim i niczym? Znajdziesz dział dla siebie!

jeśli zaczerwienienie to dla ciebie powikłanie to nawet depilacja woskiem jest niebezpieczna ;) "Czy są działania niepożądane? Po zabiegu w miejscu wstrzyknięcia może pojawić się obrzęk lub siniak. Lekarz wykonujący zabieg z pewnością poradzi sobie z tym problemem. Pamiętaj że powyższe objawy szybko ustępują i można je łatwo zamaskować przy pomocy makijażu. Jednakże pamiętaj, by zgłosić się do lekarza prowadzącego, jeżeli któryś z powyższych objawów trwa dłużej " http://www.pieknatwarz.com.pl/pytania_index.htm ja uważam że to jeden z najbezpieczniejszych zabiegów które są obecnie dostępne

Ja myślę że tak naprawdę dla każdego coś dobrego, no na mnie nie działają kremy zupełnie, i jeśli bym już miała coś robić to przede wszystkim zdała bym się na poradę lekarza, który doradzi czy potrzebny jest zabieg czy też można wykorzystać botox lub kwas hialuronowy. Oczywiście ważne są badania i wywiad, a przede wszystkim wybór kliniki, wtedy powinno wszystko wyjść pięknie.

kitikiti....nie było mnie przez moment na forum. mam 36 lat i naprawdę chwalę sobie fale. Efekty sa super no i nie ma operacji. Zresztą zauważ, że operacje plastyczne są zastępowane nieinwazyjnymi zabiegami w salonach. Jenak kobiety boją się ryzyka i powikłań. Poza tym sa coraz lepsze preparaty kosmetyczne .

Gość karaa8
Ja wierzę, że mogą być powikłania, po źle przeprowadzonym zabiegu i złej jakości kwasie hialuronowym. Jeśli nie robi się zabiegu u nieprzeszkolonej osoby i kwasem źle oczyszczonym, to małe szanse na nieprzyjemną niespodziankę. Wystarczy popatrzeć, jakie kwasy mają odpowiednie atesty, nie uczulają, i który lekarz ma w tym doświadczenie. Efekt zabiegu może utrzymywać się do 12 miesięcy (np. po Juvederm). Warto rozważyć taką możliwość. W szczególności, że zabieg trwa ok. 20 minut :)

Gość grazka32
No dziewczyny coraz bardziej mnie przekonujecie, ja już zapisałam się na konsultacje do dr. Sankowskiego zobaczymy co powie, bo chciałabym pozbyć się trochę zimowego tłuszczu przy okazji :)

Karaa8, święta racja pamiętać o kilku zasadach ( sprawdzony preparat, dobra klinika z renomą , doświadczony lekarz i przeprowadzone badania) i wszystko powinno grać :-) Grazka32, moja znajoma robiła ultradźwięki właśnie w klinice dr Sankowskiego i jest zadowolona, a i ja też się przymierzam.