Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lululula

klaskanie w samolocie... klaszczecie?

Polecane posty

Gość ojej chyba bede sama
ale maz pcha bagaze a Ty obok w szpilkach....czyli to nie obciach podrozowac w szpilkach ? NO TO SUPER :p

nie rozumiem co ma przygoda z klaskaniem :O nie klaszcze się dla przyjemności tylko w podziękowaniu. co za różnica czy lecę 1 czy setny raz ??

a ja nie klaszcze, bo uwazam, ze to praca jak kazda inna. Tak samo nie klaszcze mojej dentystce, ktora zrobi mi dobrze zeba, nie klaszcze fryzjerce, gdy zrobi mi super fryzure i nie klaszcze sprzedawczyni w sklepie, ktora szybko uwinela sie na kasie; Kazdy zawod jest oplacany i wydaje mi sie, ze zwykly usmiech i po prostu bycie milym i kulturalnym jest wystarczajace. No co innego jak pilot ma urodziny :)

A teraz ja odpowiem w kwestii klaskania :) Najpierw klaszcze a potem robie meksykanska fale :P:P:P ;)

ja w szpilkach nie podróżuje, bo normalnie tez nie chodz na obcasie, a czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego przy odprawie czasem każą ściągać szpilki?

obciach nie, ale dla mnie trochę dziwne :P jakbyś nie miała wygodniejszych butów :P przecież nikt ci nie każe latać w adidasach :)

Gość Klaszczers and Tupczers
Klaskamy i tupamy zarówno przy starcie jak i lądowaniu 🖐️

ja mogę, bo możesz tam mieć coś ostrego. to samo dotyczy się każdej masywniejszej podeszwy

No i jak - fajnie robie robiac meksykanska fale zaraz po klaskaniu ? :P

Gość a co robicie
jak startujecie:O

ja fikolki

dzięki :) na lotnisku jeszcze widziałam kiedyś bagaże zawinięte w plastikową folie, ale ci ludzie byli prawdziwymi hardkorami :)

pijawka, ok ale pamietaj, ze to byl moj pomysl, ze JA tak robilam pierwsza :P stewardesy sa wniebowziete ;)

przy starcie modlę się, żeby samolot nie spadł. Najwięcej spada parę min po starcie :O

Gość tomiasty
po prostu ten co leci setny raz jest często zmęczony i zakręcony i nie ma takich emocji.. Ale ja osobiście też nie mam nic przeciwko klaskaniu. Ktoś napisał, że to praca, jak każda inna.. no chyba jakaś pomyłka - Pilot to praca wyjątkowa, dla wielu marzenie z dzieciństwa. Dla mnie jest w tym pewna magia.

Gość czyzby prowo
powaznie klaszczecie w samolotach? nigdy sie z tym nie zetknelam mimo podrozowania roznymi liniami oraz na roznych trasach, to naprawde nie jest prowokacja? a po co w ogole klaszczecie? bez sensu, moze jeszcze makarene zatanczcie, albo zrobcie foczke (klaskanie z odglosami) :D dzizas, dobrze, ze nigdy nie lecialam z takimi fanami Rubika, jak wy, bo jeszcze pomyslalabym, ze trafilam do latajacego wariatkowa albo zaraz podejdzie do mnie Majewski przebrany za stewarda, wyciagnie jakis wiechec i wrzasnie "mamy cie!" :D a jak jedziecie tramwajem/autobusem/metrem/pociagiem, to klaszczecie przy kazdym przystanku/stacji, czy tylko na waszym docelowym? :D :D :D

Gość pasazerrrrr
wiec latam praktycznie co tydzien i z tym klaskaniem jest tak ze....nie tylko Polacy klasczcza,zawsze jest wiele braw kiedy samolot z UK laduje w Polsce,,,ale nigdy jeszce nie zauwazylem tego kiedy laduje w UK...widocznie przylot do Polski sprawia wiecej radosci:) to samo inne narody,,,klaszcza jak leca na wakacje(no Ibiza czy Karaiby) ale z powrotem juz nei klascza.....Hindusi ladujac w Indiach to malo samolotu nie rozniosa:) generalnie nie klascze sie na krotkich liniach gdy pasazerowie lataja czesto,,,mnie osobiscie smiesza osoby ktore uwazaja to za obciach, niech kazdy robi co chce,to takie uznanie dla Pilota i tyle

Gość kri100
nie widziałem w samolocie jeszcze foki manipulującej pasiastą piłką czubkiem swego foczego noska. w związku z tym nie widzę powodów do klaskania.

dlaczego prowokacja zwyczaj ten w Polsce jest bardzo stary, dla mnie to nic dziwnego i znam go od bardzo dawna

raz lecac lecieli z nami w samolocie amerykanie, nagle zaraz po wyladowaniu rozleglo sie klaskanie....do dzis pamietam ich zdziwione miny i rozgladanie sie o co chodzi? patrzyli znaczaco na stewardesy by im wyjasnily w czym rzecz - co kraj to obyczaj, jaki kraj taki narod ;) ale tak czy siak to pozytywna cecha okazywanie radosci, emocji itd... Ja osobiscie bardzo boje sie latac, dla mnie to duzy stres, wiec po wyladowaniu odczuwam niesamowita ulge i ciesze sie,ze dotarlam na miejsce.

Gość tomiasty
do czyżby prowo - dla mnie porównanie latania do autobusu i tramwaju to nieporozumienie, ale rozumiem, że chcesz wszystkim tu pokazać swoją światowość ;-)

Gość fifarafaaaa
apropos, korzystając z okazji że tak sporo osób jest tutaj które latają i mają jakieś pojęcie na temat tego co i jak w tym temacie to mam pytanie.. czy ktoś mógłby mi raz a konkretnie (słyszałąm już setki opowieści na ten temat) powiedzieć jak to jest z bagażem podręcznym, a dokładniej z kosmetykami? czy to prawda że nie można mieć w torebce przy sobie żadnych kosmetyków? moja koleżanka ponoć musiałą wyrzucić na lotnisku, ktoś inny pisał że trzeba mieć w specjalnych workach.. jak to jest?

Gość pasazerrrrr
generalnie przestancie patrzec na innych i uwazac ze wszytsko co Polskei to obciach,,,,,klaskanie obcach,lysa glowa obciach,tipsy obciach,moze i czasami obciach...ale co wat do tego? niech kazdy robi to na co ma ochote

Gość onaaaa21
ja klaszcze jak najbardziej :) w tym roku lecialam po raz pierwszy wiec sie obawialam ale jak wyladowalismy szczesliwie to mialam ochote klaskac najglosniej :))) dodam, ze wszyscy pasazerowie klaskali :)

Gość pasazerrrrr
w bagazu podrecznym mozesz miec maxymalnei 10 buteleczek,kazda po max 100ml,,,,wszytsko w przezroczystym worku.

Gość onaaaa21
" jak lecę z Rubikiem na pokładzie to klaszczę " padłam :D:D:D:D

Gość czyzby prowo
cos mi sie za szybko wyslalo :) no, do Biedronki akurat mam spory kawalek, czesciej do carrefoura :D a powaznie - nic nikomu nie chce udowodnic, po prostu ten smieszny obyczaj do mnie nie przemawia, a to, ze porownalam podroz tramwajemi samolotem - przeciez obydwa to awaryjne srodki lokomocji, mozesz przeciez zakonczyc zycie takze podczas podrozy tramwajem, nawet jest to bardziej prawdopobne, i co? a jak wracasz do domu swoim samochodem, to tez klaszczesz sobie po bezpiecznym dotarciu i zaparkowaniu? :D