Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frrrzjerr

Wczasy ALL inclusive - ILE kieszonkowego?

Polecane posty

Gość effwwwffd
Pariss widzialamCie na innych topikach i chyba duzo jezdzisz po swiecie. Mozesz co doradzic na temat Egiptu dokladnie Huragady? Bo jade za 3 tygodnie .Co mozna zwidzic co warto kupic itd..

W Hurhadzie byłam bardzo dawno temu. Teraz byłam niedawno w Sharm. Wycieczki dalsze to na pewno Kair i Luksor. To trzeba zobaczyć. Jesli ma byc jedna to wolałabym Luksor, ale to pewnie dlatego, ze widziałam piramidy i wcale mnie nie powaliły az tak bardzo. Luksor to nr 1. Masz tez do wyboru rejsy z nurkowaniem, wyspa Giftun np. Wpisz w google wycieczki z Hurghady i wyskoczy kilka polskich biur. Zreszta na ulicy jest tego pełno i sama sie zorientujesz. W Egipcie jest tanio, jak masz all to duzo nie wydasz. Za dwa piwa i dwie cole zaplacilam jakies 6 dolarów z napiwkiem w knajpie. Tylko tyle pamietam :D niestety nie przywiązuję wagi do cen na wakacjach. Pamietam je tylko dwa dni i ulatują wiec nie pomoge ;)

Co warto kupić? Herbatkę karkade czyli z dzikiej róży. Olejki zapachowe ktorych jest pelno w co drugim sklepie. Na wycieczkach zawiozą Was do fabryki onyksu i do prefum ale tam nie kupuj - to samo na miescie bedzie duuuuzo tansze. Olejek Kleopatra jest bardzo ladny i dlugo sie trzyma. Jak lubisz zloto to mozesz kupic sobie zlotą Nefretete albo kartusz z wypisanym Twoim imieniem hieroglifami. To samo w srebrze zreszta. Ciuchy i torebki to tandetne podróbki wiec nie warto nawet sie zatrzymywac. Ewentualnie zwiewne tuniki. Spróbuj też pyszne soczki z agawy, maracuji i innych. To są nierozcieńczana niczym soki - nektary. Pyyyszne.

aż mi się zachciało jechać do Sharm napić się nektaru z marakui : :D:D:D

🖐️ Fannky, ja tez bym sobie posączyła taki sok. Jeden ostatnio znalazlam w czeluściach lodówki - tak go zakamuflowałam ze zapomnialam o nim. Za to Ty pewnie pamietasz ile zaplacilysmy za te cole i piwo. Bo ja oczywiście strzelałam :D A kawki w Starbuksie bys sie nie napila? hi hi hi

Gość aska_wro
Ja też zawsze biorę All inclusive, ale jednak mam przy sobie dodatkową kasę. Bo drinki, które zwykle podają w zestawie, daleko odbiegają od moich preferencji :) W Turcji popijałam głównie malibu z colą i tego niestety nie uwzględniają w All inclusive.

Jasne, może z alkoholem bywa różnie. Jednak sama idea all ma sens. Nie trzeba się martwić o to czy pić drugą, trzecią wodę czy nie. Wydaje mi się, że zwłaszcza z dziećmi ma sens taki wyjazd. Jak będziecie szukać odpowiednich wakacji, wejdźcie sobie na allinclusive.com.pl - tam mają zebrane wszystkie oferty all.

No masz rację sonia - i jak wynika nawet z tej strony - nawet takie wycieczki all inclusive są w tym roku tanie - to znaczy -> biorąc pod uwagę Egipt czy Turcję. Ja jeszcze nie miałam okazji korzystać z wakacji all inclusive ale mój chłopak stawia na takie wyjazdy więc pewnie następnym razem pojedziemy tak gdzie on będzie chciał i właśnie z tą opcją all.