Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedzisiejsza

Płacenie na randakch- odnośnie pewnej sytuacji

Polecane posty

Gość zmiencie..
zmiencie nazwe tematu na: mala mi i jej piesek hau hau

Gość Katowice_A
Dla mnie to jest nie do pojęcia by dziewczyna płaciła za siebie na randkach, sorry ale to ja się z nią umawiam, to ja się ją pytam czy moglibyśmy się spotkać i to ja ją zapraszam do restauracji...kina...itp.itd. więc dlaczego miała by płacić? Jeszcze tak nisko nie upadłem. Pozdrawiam

Gość ssssarrrrrrrrrr
mi mala pisałaś, że robisz aluzje mężowi "fajny koncert jest jutro" a on się domysla i mowi "no to idziemy"! wiec teraz nie kłam!

Gość Martinni
mała mi ile ty masz lat?

Gość ssssarrrrrrrrrr
mi mala jestes taka glupia czy tak tylko udajesz ?

nie napisała "mój mąż", tylko "mój facet". ja to odebrałam jako rozmowę w potencjalnej swieżej parze, gdzie "ja" i "mój facet" to po prostu "dziewczyna" i "chłopak". zakładam że z mężem się nie bawi w podchody tylko normalnie rozmawia. chociaz z tego co mala mi pisze wnioskuję ze ona po prostu nie musi wychodzic z inicjatywą, bo jej mąz ma inicjatywy za dwoje. tym niemniej mi - opracuj sobie jakas taktyke przejecia inicjatywy. mężowi z czasem przejdzie, a wtedy Twój pomyslunek bedzie bardzo potrzebny.

Gość sakkkkar
" mi mała (mi_mala@poczta.fm) ja: "jest fajny koncert jutro, widzialam plakaty" mój facet: "ooo to moze pojdziemy? koniecznie!" " "nawet mężowi się nienarzucam ;)" strona 3

Gość widze ze tu
poczytaj jeszcze to , Ajć: http://etykieta.wordpress.com/ honor kosztuje kto za kogo płaci ? Przez Bartas Dodaj komentarz Kategorie: relacje z kobietami i savoir vivre Tags: kiedy mężczyzna płaci za kobietę ?, kto za kogo płaci w restauracji, płacenie Zadajemy dziś fundamentalne pytanie: kiedy, w świetle savoir-vivreu, mężczyzna płaci za kobietę, a kiedy nie? Odpowiedź na nie jest jednoznaczna, chociaż złożona. Nie ma znaczenia, że coraz więcej kobiet dorównuje mężczyznom pozycją społeczną i zarobkami poniższych zasad to nie dotyczy, gdyż rzecz jest z dziedziny honoru, a nie zasobności portfela. I zawsze jest dobrze, kiedy nie wychodzisz na faceta z wężem w kieszeni Sknerusa McKwacza. Jeśli znajomość ma perspektywy, inwestuj w przyszłość, bo inaczej kobiecie zamajaczy zawczasu, że będziesz ja wysyłał na drugi koniec miasta po chleb, który tam jest o 20 groszy tańszy. Mężczyzna płaci za kobietę zawsze, kiedy ją zaprasza. Kropka. Czy to będzie bar mleczny, kino, zakupy, ekskluzywna restauracja czy lodowisko on zaprasza, on płaci. Bywa jednak tak, że decyzja o wyjściu zapada wspólnie. Wówczas mamy do czynienia nie z zaproszeniem, ale postanowieniem dwóch równorzędnych stron. W efekcie każdy płaci za siebie. A co zrobić, jeśli kobieta chce być zaproszoną i nie mówi o tym wprost, tylko delikatnie sugeruje? Wówczas możemy, ale nie musimy jej ulec. Zaproszenie jest aktem wyboru. Jeśli chcemy, zapraszamy, będąc świadomi wiążących się z tym konsekwencji. Jeśli jesteśmy zaś do tego przymuszani, to radzimy ostrożność w kontaktach. Kiedy planowaliśmy tylko kino i kawiarnię, a dochodzi jeszcze pub, spacer i inny pub, może dopaść nas chwilowy brak środków i wówczas trzeba o tym otwarcie powiedzieć. Można przyjąć, że kobieta zapłaci za siebie (nigdy za dwoje!) albo odpuścić jutro przecież też jest dzień. Sama czynność płacenia zawsze należy do panów. Gdy kobieta chce zapłacić, powinna przekazać pieniądze mężczyźnie, by to on rozliczył się z kelnerem. Chyba że w grę wchodzi karta. Wtedy trudno wyręczyć kobietę choćby ze względu na tajny przecież numer PIN-u. W szatni mężczyźni płacą szatniarzowi, odbierają okrycia i podają paniom. Szacunek dla kobiety, dobre wychowanie i męski honor, tak naprawdę, są bezcenne.