Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedzisiejsza

Płacenie na randakch- odnośnie pewnej sytuacji

Polecane posty

Gość do mi mala
to byla ironia

dla mnie narzucanie się to sytuacja kiedy jasno widać że ktoś mnie nie chce a ja sie upieram ze moze jednak tak. np zapraszam kogoś na kawę i: a) ten ktoś mówi ze nie moze, bo coś tam ma - po czym ja zaczynam "a kiedy bedziesz mógł? a może jutro? a jak wolisz to w przyszlym tygodniu? kiedy chcesz, ja bede czekac na telefon" - o tak, to jest narzucanie się; b) ten ktos mówi że nie może itd - ja mówię "OK, nie to nie"; zagranie ryzykowne jesli nam na tym kims zalezy - a nuż widelec ten ktoś naprawde ma wazny powód żeby odmówić, a takie potraktowanie odbierze jako "nie chciales to mam Cie w dupie i sie obrazam"? przegrałyśmy szansę... c) ten ktoś mówi itd - a ja na to "no trudno sie mówi, pojdziemy jak bedziesz mógł" i zostawiam inicjatywę w jego rękach; sytuacja optymalna - jesli facet się wykręcał od spotkania to zadne z nas nie poczuje sie glupio skrepowane sytuacja, jesli zas naprawde cos miał to ma otwarta furtke żeby zaproponowac inny termin. wystarczy odrobina wyczucia ;)

Gość sprawa stara jak swiat
Ewelina Ewa - I wlasnie dlatego opowiesc autorki sie dla mnie kupy nie trzyma.

Gość do mi mala
"ja wiem, ze teraz coraz wiecej ciot a coraz mniej mężczyzn z prawdziwego zdarzenia ale trzeba miec oczy otwarte i wymagac od siebie i od mezczyzn, a nie klęczeć przed nim za to, ze zgodzil sie pojsc na koncert miejcie godnosc, kobiety" czyli co facet ma klekac i skakc ze szczesci ? dobre sobie

Gość do mi mala
"Uważam, ze pierwsze spotkania proponuje facet i dopóki nie zaczęlismy być ze sobą oficjalnie nie wydzwaniałam do niego pierwsza ze spotkaniem." no wlasnie PIERWSZE spotkania a nie caly czas

mi mała-strasznie skrajne jest to co piszesz. Ja nie muszę błagać faceta, żeby gdzieś ze mną poszedł, bo jak mi na czymś zależy, to i tak pójdę sama, nie wieszam się na nim. I nie czuję się poniżona, jeśli proponuję mu wyjście gdzieś tam-po prostu chcę, żeby mi towarzyszył i tyle. Super, że Twój facet jest identyczny jak Ty i czyta w Twoich myślach, ja z moim tak nie mam.

mi mała (mi_mala@poczta.fm) no właśnie gdzie godność kobiety, która zaprasza na randkę? Hm, dla mnie moja godność polega na tym, że sama o sobie stanowię, jestem w stanie sama się utrzymać i w związku z tym, między innymi, nie żyję na koszt mężczyzn, tylko na własny. Pozwalam za siebie płacić tylko bliskim osobom, oczywiście robimy to naprzemian. Hercules Poirot w atrakcyjnym wydaniu do mi mala pamiętajcie, że nic tak nie zniechęca i nie odziera kobiety z godności, niż narzucanie się, zabieganie o randki i zabieganie o zapłacenie za siebie nawet wtedy, gdy ewidentnie mężczyzna powinien zapłacić w danym przypadku Na szczęście ja nie narzucam się, nie zabiegam o randki (co najwyżej zwyczajnie i normalnie PROPONUJĘ JE :D) - no i nie zdarzają mi się "ewidentne przypadki, kiedy mężczyzna powinien zapłacić za mnie" :P Poza tym słyszałam inną wersję: mianowicie mężczyźni najbardziej nie lubią, kiedy kobieta w imię w chory sposób pojmowanej godności udaje, że jej nie zależy, podczas gdy zależy, sama w żaden sposób nie zabiega o mężczyznę (oni także lubią czuć się doceniani) i ciągle na nim żeruje ;) mi mała (mi_mala@poczta.fm) uwierzcie jak mężczyźnie zależy, to zawsze zadzwoni, znajdzie rozrywke, wymysli fajną randke, zaprosi, wysle smsa- zanim o tym pomyślicie no chyba że mu średnio zależy to wiadomo A jak kobiecie... przepraszam, TOBIE, zależy, to co robisz? Nie zadzwonisz, nie wyślesz smsa, nie wymyślisz nic fajnego, tylko zrobisz skwaszoną, zgryżliwą minę i łaskawie POZWOLISZ SIĘ ZAPROSiC? Tak?

nie wiem co dla ciebie tutaj kupy sie nie trzyma, dla mnie historia jest prosta, zaprosił sam na pierwszą randkę i kazał płacić za siebie i jeszcze za butle wina:D Dla mnie to porażka, jakby mi mój facet cos takiego zrobił to dziś na pewno nie byłby moim mężem:P

Gość fajna_dzidzia
poprotu zachowal sie beszczelnie i widac ze jest wychowany bez kultury! aczkolwiek mogliscie ustalic kto placi rachunek wczesniej przed pojsciem do restauracji i przed zjedzeniem posilku

Gość do mi mala
wpis 12:48 i 12:51 nie nalezy do mnie ktos tez uzywa tego niku w tej dyskusji

poza tym warto by było zdefiniowac moze randkę, bo nie kazde spotkanie z facetem nią jest.

Gość do mi mala
"Poza tym słyszałam inną wersję: mianowicie mężczyźni najbardziej nie lubią, kiedy kobieta w imię w chory sposób pojmowanej godności udaje, że jej nie zależy, podczas gdy zależy, sama w żaden sposób nie zabiega o mężczyznę (oni także lubią czuć się doceniani) i ciągle na nim żeruje " i ta wersja jest prawdziwa mam paru kolegow co maja powodzenie i mozna ich nazwac prawdziwymi mezczyznami i wlasnie rowniez maja taki sam poglad na ta sprawe, zreszta wejdz na forum gdzie wiekszosc stanowia faceci, lub strony o podrywie kobiet gdzie udzielaja sie eksperci poglad jest taki: nie przejawia inicjatywy ? olej ja nie rob z siebie szmaty i znajdz normalna

Gość ale burak z niego
Mogłas zapłacic za sałatke z tym sie zgodze bo ja zamówiłas. Natomiast wino on zamówił i on powinien za to zapłacic. Totalny burak i sknera. Ja rozumeim jesli nie ma kasy to nie powinien zapraszac do drogiej erstauracji ale co tłumaczy bogatego kolesia ktory zaprasza, zamawia drogie wino i kaze za to płacic osobie która nie zarabia. Ja bym sie z nim juz nie spotkała i delikatnie spławiła jesli by do mnie dzwonił. Tak jak ktos powiedział. Kase mu przelej albo oddaj przez znajomego tak bys nie musiała go ogladac :)

Gość stara baba juz
Ja bym go nie splawiala wcale delikatnie,tylko wlasnie w taki sposob jak on potraktowal mnie. Buractwo-buractwem , tu nie ma innego wyjscia . A pomysl z przelewem w tytule za randke booooski.

Gość no coz racja
"poglad jest taki: nie przejawia inicjatywy ? olej ja nie rob z siebie szmaty i znajdz normalna" I własnie o to chodzi niektórym kobieta. Niektórzy faceci poprostu odczytuja znaki na odwrót. Jak ich olewasz to chyba sobie mysla ze udaje niedostepna a prawda jest taka ze ich poprostu olewa :) Tak samo z kobietami. Jesli facet nie przejawia zainteresowania to trzeba dac sobie siana.

Gość ale burak z niego
"Ja bym go nie splawiala wcale delikatnie,tylko wlasnie w taki sposob jak on potraktowal mnie" No w sumie racja. Daj mu kase i powiedz rzeby sie wypchał :P

Gość ale burak z niego
* zeby :D :D :D

Gość do mi mala
"rozróżniasz inicjatywę i zainteresowanie od narzucania się? bo ja tak" przeczytaj swoje poprzednie posty a szczegolnie ten o spojrzeniu w lustro

Gość do mi mala
jest cos takiego jak spojrzenie wymowne gest usmiech mowa ciala sms "mysle o tobie" albo liscik zostawiony niby przypadkiem w jego ksiazce "dobranoc" przed snem i "dzien dobry" rano niekoniecznie od razu trzeba rezerwowac bilety do teatru i informowac faceta o ktorej godzinie ma stac gotowy w garniturze przed budynkiem ech, zadziwiacie mnie" gdyby sytuacja byla odwrotna zapewne czula bys sie olewane wiec nie gadaj bzdur

Najbardziej w tym całym topiku to zadziwiasz Ty, mi mała :) na podstawie kilku moich słów zaczęłaś snuć dywagacje o jakiejś koleżance która napastuje faceta setką smsów, o klęczeniu przed facetem żeby raczył gdzieś wyjść i tym podobne skrajności, które nijak się mają do dyskusji. Nie wiem, jak Ty traktujesz nowo poznanych facetów, bo ja mojego traktowałam jak kolegę, nie myślałam o tym, że zostaniemy parą, połączyło nas pewne wspólne hobby, traktowałam go baaardzo na luzie, nie bawiłam się w żadne gierki, bo traktowałam go jak kumpla, a nie potencjalnego faceta. Ktoś tu kilka razy napisał, że trzeba najpierw zdefiniować, co jest randką, a co nią nie jest..faktycznie, nie zaprosiłabym nowo poznanego faceta do restauracji na kolację przy świecach, na której próbowałabym go uwodzić itp...ale w momencie, kiedy nowo poznany facet chce się ze mną spotkać, a ja tego dnia wybierałam się do kina, to nie mam problemu, żeby mu zaproponować, że może pójdziemy razem. Czy to naprawdę takie narzucające się, odpychające, poniżające, niedopuszczalne, niesamowite i egzotyczne? Bo aż mi się oczy otwierają ze zdumienia, gdy czytam jaką lawinę Twoich wypowiedzi spowodowała chyba właśnie moja wypowiedź...

Gość aleo
mala mi tak czytam twoje posty i jedyne co mi sie nasuwa na mysl to stwierdzenie zenada. czyli jednak to prawda, za kazda potwora znajdzie swojego amatora :D:D

Gość Próbuję się połapać
energiczna trzydziestolatka, try walking in my shoes-brawo, dziewczyny! Jesteście świetne, zdroworozsądkowe. Szkoda Waszego czasu na odpowiadanie pani o nicku "mi mała", nie wiem, czy takie osoby są w stanie dopuścić do siebie inne możliwości, poglądy. I jeszcze te uśmieszki przy każdej, nawet najmniej wnoszącej do tematu, odpowiedzi... Kobieto (mi mała)!!! Super, że jesteś taka honorowa i kobieca, ale nie przesadzaj w żadną stronę. Rozumiem, że nie chcesz nigdzie zaprosić nowo poznanego faceta (choć obecnie to chyba nie jest już takie dziwne?), ale jeśli masz męża od 5 lat, to powinnaś zastanowić się, co oznacza słowo PARTNERSTWO. Chyba że Wasz związek się na nim nie opiera. Cudnie, że nawet nie dopuszczasz do siebie myśli o tym, że facet Cię zdradzi, ale w życiu bywa różnie i nie wszystko da się przewidzieć. Rozumiem, że jeśli między Wami zaczęłoby się psuć (czego Ci nie życzę), to Ty położysz się na kanapie i będziesz łaskawie czekała, aż Twój facet sam wszystko naprawi. Broń Boże nie zaproponujesz rozmowy, nie powiesz sama, że coś jest nie tak i powinniście popracować nad związkiem. Przecież to jest jakaś totalna skrajność....widocznie-jak ktoś napisał wcześniej-masz kompleksy. Bo jeśli uważasz, że przez to, iż zaproponujesz (BEZ NARZUCANIA NA LITOŚĆ BOSKĄ!) wspólne wyjście, Twój mąż stwiedzi przestanie Cię szanować i uzna za odartą z godności, to faktycznie coś tu jest nie tak.

Gość do mi mala
osmieszylas sie a teraz probujesz wyjsc z twarza wciskajac ludziom bzdury, ze mowilas o poczatkowej fazie znajomosci

Gość aleo
dziewczyno poczytaj sobie swoje posty a sie dowiesz jaka idiotke z siebie zrobilas i to nam niby brakuje obiektywizmu :D

Gość bardzo ciekawy topik
życiowy i wiele mądrych rad,ale psuje go ta walnięte mała mi,pierdoli aż głowa boli i odechciewa się czytać :O widać,że nie wie już co gadać,bo zaprzecza sama sobie,a zresztą kogo obchodzi jej "związek",o ile można to tak nazwać :O

Gość próbuję się połapać
tak mi mała, teraz zaprzeczaj swoim poprzednim postom...niezła taktyka