Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona24 wawawa

moje dziecko 9miesiecy- tylko melko z kaszka z butli wciaz pije

Polecane posty

Gość ona24 wawawa

jak to bylo u was dziewczyny?

Gość ale tylko mleko
czy poza tym cos jeszcze?

Gość +35
dzieki dziewczyny za odpowiedzi jakiekolwiek, dobrze ze jestescie. robie mu na 210 wody 5 miarek mleka modyfikowanego i 2 kaszki np truskawkowej. mamy krzeselko ale furii w nim dostaje lub jak probuje karmic lyzeczka, z butli szybko mu leci a zanim lyzka naloze to juz sie doczekac nie moze. parowki pol czasem zje lub kanapke z szynka jak mu podziobie na male kawalatki, ale przewaza ta butla w ciagu dnia, bo 4 razy dziennie a ta parowka czy kanapka to jak przekaska dla niego. A wy co dajecie lub dawalyscie swoim dzieciom jak mialy ok 9miesiecy?

Gość to ja pisaklam topik
to wyrzej to ja autorka topiku

moj tak samo jadl- kaszka na plynnie z butli a do tego w ciagu dnia jakies parowki kanapki zupka... Mania tak samo. Za jakis czas pewnie ci nawet do ust kaszki nie weźmie :P bedzie wolal co innego.

Gość +35
i ile wasze dzieci jadly dzinnie? i co wchodzilo w sklad ?

Gość +35
dzieki Mamo Mani to pocieszajace bo czytalam na forum ze dziewczyna sie chwalila ze jej corka w wieku 3 miesiecy juz owoce zupkki jadla ktore sama jej gotowala i sie zaczelam zamartwiac ale chyba przesadzila

Gość Gosia mama Zosi
ja dalam moje kiszki wczoraj :) zjadla z chlebkiem i o dziwo smakowalo! dodam ,ze kiszka byla z cebulka!!

moja od 6 miesiąca życia pije 2 razy dziennie mleko, raz kaszkę i je obiad + deserek

Gość a mojgggg
synek ma 7 miesiecy, rano je gesta kaszke z mlekiem lyzeczka,przed poludniem butelke mleka,obiad-warzywa z ryzem/kasza manna/misem lub zoltkiem,podwieczorek owoce z dodatkiem zboz,przed spaniem-butelka lekko zageszczona

Gość +35
no to je 4 razy dziennie tak jak moj tylko ze zamiast jednego mleka u Ciebie jest obiad z deserkiem, a ile ma twoja coreczka teraz i ile wazy? wiem ze co dziecko to inaczej ale tak dla porownania chcialabym wiedziec

Gość a mojgggg
czasami rezygnujemy z tej przedpoludniowej butelki mleka na rzecz owocowo-zbozowego posilku

Gość +35
skoro juz sie odzwyacie to moge o jeszcze jedna rzecz was sie zapytac, jak przestawic dziecko ze spaniem? bo moj ostatnio- nie wiem skad przestawil sie na chodzenie spac o 10-11 wieczorem i spi do 9-10 rano.. mam go wybudzac o 6 rano np? jakies rady plisss

Gość +35
owocowo- zbozowego? co mu dajesz wtedy i wjakiej postaci?

Gość a mojgggg
moj zjadlby wszystko co sie rusza :D niezaleznie w jakiej formie podane wiec nie mielismy problemu na przejscie na lyzeczke i kubek

Gość a mojgggg
co do wybudzania-to jesli musicie wyjsc do zlobka to jasne, ze wybudzac musisz,ale jesli nie masz zadnych zobowiazan i siedzisz z nim to....ja bym pospala sobie korzystajac z okazji :P

Gość +35
na kubek taki z 2 uszkami? i sam trzyma w wieku 7 miesiecy? maly bohater

jak w krzesełku furii dostaje to go nie sadzaj. usiądźcie na dywanie, rozłóż duży ręcznik, usiądź z małym daj mu własny talerzyk, łyżeczkę niehc sam je! jasne że nic nie zje! jasne że cały będzie w jedzeniu ale będzie mial zabawę! w tym czasie ty daj mu tą ulubioną kaszkę łyżeczką. następnego dnia spróbuj tak samo zrobić z czymś innym np marchewką. nie zje dżo ale może chociaż łyżeczkę albo dwie. i tak małymi kroczkami dojdziecie do normalnego jedzenia. mój mały jutro 10 mies skończy, więc tak mocno starszy to nie jest. je zupki warzywne z tych warzyw na które uczulony nie jest. nie papki!!!! papek nie lubi już! trę marchew, ziemniaka, pietruszkę, gotuję dodaję mocno ugotowanego brokuła, do tego kawałeczki mięsa (nie roztarte mięso bo nie lubi) tylko w małych kawałeczkach i jest zupa. czasem dodaję ryż, makaron albo kluseczki lane. wczoraj jadł ziemniaczka, marchewkę z groszkiem i pulpeciki z mięsa mielonego. uwielbia placuszki z dyni, budyń (bez mleka bo alergikiem jest), kisiel, wszelkie owoce (ale też nie słoiczkowe papki tylko np banan w całości, czy starte jabłko). musisz próbować :)

Gość +35
ja bym wolala by predzej spac poszedl a nie o 11 kiedy ja juz odlywam on ma najleosza zabawe

Gość gość
mój syn przez 11 miesięcy jadł praktycznie tylko cycka, co 2 godz całą dobę, nie chciał nic innegoteraz ma prawie 15miesięcy i je prawie wszystko:) każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby

Gość a mojgggg
zauwazylam, ze pomimo pewnego porzadku dnia moj maluch czasami zasypia pozniej, czy budzi sie w nocyo 4.00 cos tam sobie gadajac i w konsekwencji zamiast normalnej pobudki o 6.30 tak jak on to zwykle robi wstajemy godzine pozniej,ale mysle ze to sie unormuje. jak musimy wstac wczesniej bo zabieram go do zlobka a dajmy na to sie w nocy obudzil to po prostu sama sie szykuje, a jego przebieram jak sie obudzi slyszac moja krzatanine, daje sniadanie-mowie tylko w zlobku, ze dzis wstalismy pozniej wiec butle dajcie mu pozniej, i tyle :)

Gość +35
mala agatko dziekuje za wskazowki. a Ty masz czas tak sie babrac w to scieranie , gotowanie tego wzystkiego? co dziecko robi w tym czasie?

Gość +35
ainom 11 miesiecy bylas na zawolanie z cyckiem co 2 godziny? omg :D

Gość a mojgggg
nie wiem czy to Ci cos pomoze,ale moj maluch pomimo 7 miesiecy jeszcze samodzielnie nie siedzi (chociaz juz coraz bardziej sie prezy i mysle ze to juz niedlugo). Wiec ja go karmie w lezaczku

Gość +35
a to panstwowy zlobek? czy prywatny? i jak mu jest takiemu malenstwu tam? nie boisz sie o niego, on nie umie mowic i w razie co nie powie ci tego czy tego co spotkalo jej :( ale plusy sa duze bo nie bedzie dzikuskiem bo razem z dziecmi, i Ty jak duzo zarabiasz to bardziej oplaca sie wrocic niz siedziec na macierzynskim.

Gość a mojgggg
krzeslo do karmienia na rzaie stoi za szafa :)

moj jak mial 9 miesiecy to juz mu dawalam lyzke zeby sam jadl. mial taka frajde ze jejuuu... ja mniejsza bo musialąm ten syf potem sprzatac. ale teraz juz naprawde super sobie radzi z jedzeniem. Moze wsadz mlodego do krzesla i daj mu lyżke i zrób coś gestego np kisiel albo budyn i niech sam je... wtedy polubi siedzenie w krzesle :D