Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gitarra

STYCZEŃ 2010 - WODNICZKI

Polecane posty

hej dziewczyny;) styczniówka-to gdzie jest to stare forum...? a co zzo to ja tez bym chciala sie czegos dowiedziec, troche sobie poczytałam w necie i teraz musze sie dowiedziec czy u mnie w szpitalu bedzie taka możliwość, to jest mały szpital...

Gość styczniowka
truskaweczko na poprzedniej stronie podałam stare forum;) co do zzo miałam w planach isc ale to wcale nie jest takie łatwe.w duzym szpitalu zazwyczaj anestezjolog jest niedostepny bo ma operacje,a w mniejszym jest jeden -ale jak bedzie zajety to mogą mi dac kogos kto nie zawsze moze sie sprawdzic w tym co robi(brak doswiadczenia) wiec sam gin mi odradził...2 tysi niestety nie mam aby zamówic prywatnie:( zapomniec o bólu..moze o samym bólu zapomniałam a le pamietam i obiecałam zapamietac sobie do konca zycia ze to był ból nieludzki i było to traumatyczne przezycie..tyle pamietam;)

To smutne ze w polsce trzeba o wszystko walczyc,nawet o znieczulenie :( za granicą to jest standard i sami sie pytają jakie znieczulenie chcesz..jestesmy zacofanym krajem i zanim dogonimy wszystkich troche czasu minie

Gość styczniowka
smutne???tragiczne..przy pierwszym porodzie akcja szła bardzo wolno wiec połozna chciała mnie do wanny wrzucic..i co???lekarz sie nie zgodził ,bo sie nie opłaca:P

hej, dziewczyny! ja staram się jeszcze nie myśleć o porodzie.na nerwy z tym związane przyjdzie czas. zresztą tłumaczę sobie,że nie ja pierwsza i nie ostatnia.dam radę,bo nie będę miała innego wyjścia.z porodówki raczej nie ucieknę...będzie dobrze.nie wiem jeszcze,czy zdecyduję się na zzo.muszę się jeszcze dokształcić w tej dziedzinie i zobaczymy...dla mnie byłoby fajnie, gdyby długość porodu zależała od genów- moja mama rodziła mnie 20 minut...jedyne czego się boję się w tej chwili to poród przedwczesny.no i modlę się o zdrowie dla maluszka.a z resztą jakoś sobie poradzę...trzymajcie się ciężaróweczki! zmykam,bo cały wieczór walczę z bólem głowy...

witam dziewczynki:) chyba znowu dzisiaj ze spaceru nicic, pada deszcz u nie zapowiada sie zeby przestał:( jak tam wasze samopoczucie, z moim calkiem dobrze czasami cos lekko zaboli...wczoraj np. nie moglam wysiedziec ogladajac serial i coraz bardziej odczuwam bole plecow... milego dnia 🌼 dziewuszki

witam! ja całą noc miałam jakieś dziwne sny i trochę sie przez to nie wyspałam.u nas za chwile nie bedzie prądu, bo coś chyba naprawiają...ale jestem przygotowana, bo wcześniej uprzedzili...mnie dziś czeka wycieczka do urzędu pracy- kiedyś dojście tam zajmowało mi 20 minut, a teraz 40.coraz bardziej się męczę.ale spacer dobrze mi zrobi...pozdrowionka

Gość Dobre słowo
Hej dziewczyny, Widzę,że zaczyna się przedporodowa panika:)Ja mam przeczucie,że będę się męczyć, o znieczuleniu to mi nawet nikt nie wspomni i pewnie na kolejne dziecko się nie zdecyduje. Staram się nie mysleć o porodzie, bo zaczynam sie denerwować.Mnie przeraża sama wizja leżenia w szpitalu (nie byłam od własnych narodzin), przebywania w jakieś obcej pościeli, w tym szpitalnym zapachu. Do tego dojdzie ponoć przeokropny ból, nie daj Boże niemiły personel. Jak długo leży się w szpitalu, jeśli wszystko potoczy się dobrze?

hej dobre słowo-z tego co pamiętam to 3 doby ja mieszkam w uk i moge zadecydowac czy chce cc czy porod w znieczuleniu.. cc juz mialam i nawet było ok..po 3 dniach juz smigałam :) ale korci mnie porod w znieczuleniu bo jesli wszystko jest dobrze to po 6 godzinach po porodzie do domku :P i tego sie trzymam ze jak pojde rodzic to zniose ten bol zeby tylko byc jak najszybciej w domu :) i mam twardy orzech do zgryzienia po cc slyszalam ze tu lezy sie 3 doby ..to tez nie tragicznie

dobre slowo - ja juz lezalam w szpitalu gdzie zamierzam rodzic, jest to mały szpital i raczej z epoki lat 80:) widzial jak sie zajmuja dziewczynami co maja rodzic i musze powiedziec ze bylam pod wrazeniem, polozne tak kolo nich skacza ze az milo, moze to dlatego ze wlasnie jest to maly szpital i nie ma tak duzo porodow a moze akurat byly to mile polozne:) po porodzie lezy sie okolo 3 dni jezeli dziecko nie ma zółtaczki...

ja z mysla ze zostalo mi 3 miesiace dobrze sie czuje, chociaz zdarza mi sie pomyslec o porodzie... jak to bedzie a wydaje mi sie ze jak zostanie nam miesiac i bedziemy zmeczone juz ciaza to nie bedziemy myslaly o strachu przed porodem tylko zeby to juz nastapilo... i o tym zeby miec dzieciaczki przy sobie:):):)

ja najbardziej obawiałam się porodu długo przed zajściem w ciążę. a teraz...nie ma już odwrotu- trzeba urodzić.więc jestem już znacznie spokojniejsza. dziś po raz pierwszy raz w życiu przerabiałam zgagę.zawsze musi być ten pierwszy raz...

ja z reguly jestem strachliwa i wszystkiego sie boje np. wody, nie umiem plywać i juz sie raczej nie naucze:) a kiedys ktos sie mnie zapytal czy bede miala dzieci jak tak wszystkiego sie boje, planujac dziecko wogole nie myslalam o tym jak bede rodzic tylko o tym jak bardzo go pragne:)...

A JAK Z PRZYGOTOWANIAMI ? macie juz jakies rzeczy dla bobasów? cos dla siiebie co bedzie potrzebne do szpitala? jesli nie macie ,to kiedy myslicie wszystko kompletowac? ja tez sie bardzo boje..ale z drugiej strony juz nie moge sie doczekac :)

ja jestem straszną panikarą,ale w ciąży jakoś daję sobie nieżle radę- aż sama jestem w szoku.długo zwlekałam z podjęciem decyzji o dziecku, bo nie byłam gotowa na macierzyństwo i sama myśl o tym mnie przerażała.ale warto było poczekać na właściwy moment- teraz wszystko, co związane z ciążą i porodem przyjmuję ze spokojem.no- przynajmniej staram się. a zapomniałam napisać- dziś świętuję wejście w 26 tydzień. taka liczba to już brzmi poważnie...zaraz przyjedzie mój Mężuś z pracy, nareszcie. to poświęujemy razem.oczywiście bezalkoholowo...

ja już część ciuszków mam, ale z większością przyborów zaczekam do ósmego miesiąca.a z wózkiem i łózeczkiem zaczekam chyba do końca grudnia.

juz znalazłam :) masz na 25 stycznia bo ja sie pogubilam z tymi tyg..wedlug kalendarza ciazowego na necie wychodzi mi od jutra 27 tydz a ja mam date na 27 stycznia...i wedlug poloznej to 26 tydz sie zaczyna...juz sama niewiem

Marakuja- to wychodzi na to,ze obie jesteśmy w 26 tygodniu.choć ja sama też się trochę w tym pogubiłam.no ale tak mi wyszło z usg. dziewczyny-czy to już trzeci trymestr?, bo różne żródła inaczej podają... dobranoc,pa

Gość Dobre słowo
Cześć dziewczynki Ja mam dziś jakiś depresyjny humor. W nocy pobolewał mnie brzuch i oczywiście się zestresowałam tym faktem:(Jutro idę do lekarza także zobaczymy co tam słychać u mojego malucha. Poza tym wszystko mnie jakoś drażni, chyba już za długo siedzę w domu i dostaje powoli świra.Pozdrawiam

dobre słowo nie martw sie bo ja tez mam takie dni ze brzuch mnie cały boli..dochodzą skurcze i wtedy wpadam w panike...a na drugi dzien jest ok mi dzis bardzo serce szleje mało mi nie wyskoczy i tez staram sie o tym nie myslec..bo jak sie nakręce to umre ze strachu..a po co :)

czesc! jestem w 30-tym tygodniu i mam termin na 2 stycznia:) mam nadzieje ze zalapie sie na styczen:) marakuja- kto ci powiedzial ze w uk mozesz wybrac sama porod,cc albo sn? ja rozmawialam z moja polozna na poczatku ciazy i powiedzialam ze wolalabym cc bo mam duza wade wzroku i boje sie zeby przez parcie nie pogorszyla sie.a ona mi na to ze pierwszy raz o czyms takim slyszy zeby przez wade wzroku miec cc i bede musiala przec jak wszystkie inne kobiety:/ wiec jesli chodzi o porod to ja sie bardziej boe o moj wzrok niz o to ze bedzie bolalo:D

Ola- moja koleżanka też miała cesarkie cięcie w UK (rok temu) ze względu na dużą wadę wzroku- ale musiała dać położnej dokumenty od specjalisty, w których była udokumentowana jej choroba i że poród naturalny może pogorszyć jej wzrok.ona dała przetłumaczone papiery od polskiego lekarza i nie było z tym żadnych problemów.teraz znowu jest w ciąży- i znowu szykuje się do cesarki.

ale nie wiem, czy robią tu cesarki na życzenie, bez wskazań medycznych.bo mi położna przez sześć miesięcy nawet nie wspomniała o takiej możliwości.jednego jestem pewna- można wybrać sobie znieczulenie. i chyba to wszystko.pa

wiec tak...to nie jest moj pierwszy porod :) a ostatni to byla cc moja polozna powiedziala ze to ze sie lecze juz od 6 lat na nerwice i dlatego tez mialam w polsce cc to nie jest tu powod zebym ją tez miala... ale na badaniu jak bylam w szpitalu na ostatnim usg..mialam rozmowe z lekarką i pytala o powody ostatniej cc i jak bym chciala teraz rodzic? wiec odpowiedzialam ze tez chce cc a ona na to ze w 36 tyg bede miala ostatnie usg i ze na nim sama zadecyduje jak chce rodzic i to bedzie odemnie zalezało..wiec tego sie trzymam :)

Marakuja- i jak tu się w tym wszystkim połapać...położna co innego, lekarz co innego. i bądż tu mądry...mam przeczucie,ze mnie to i tak poród naturalny nie ominie...A ile do tej pory miałaś usg?

teraz za 2 tyg mam 6-ste i na 30 grudnia zabukowane ostatnie 7-me :) nawet wiecej niz w polsce mialam bo tylko 2 ale 2 z nich byly poza normą bo mialam krwawienia i dlatego mi dali dodatkowe

Marakuja- to dobra jesteś. bo ja -jak do tej pory- miałam aż dwa usg...ale chcę wywalczyć jeszcze trzecie.zobaczymy, czy mi się uda...zaraz z Mężem jedziemy na zakupy.mam taką ochotę na naleśniki z truskawkami,twarożkiem i cukrem...kupię koniecznie produkty i jutro będzie jedzonko!!! do jutra,dziewczynki :)