Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bronka bez ogonka

nienawidze wesel - kto ma podobnie?

Polecane posty

Gość to ty kabel musisz byc
jakis desperat

...taniec z pijanym eujkiem czy ciotka nie nalezy do najfajniejszych :)...czasem za to jest zabawny i ma jedna wielka zalete ....konczy sie w raz z koncem utworu :D

to ty kabel musisz byc>>.. pogielo cie ? jestem szczesliwym czlowiekiem :) a za dwa mce bede jeszcze bardziej :) wiec nie rozumiem twoich wynuzen , ale tez cie kocham :) 🖐️

Gość -izydora-
ja!!!!!!!!! tez nienawidze i to całym sercem.

Gość fiolkowe oczy
ja tez nie lubie a mam spora rodzine i w tym roku juz 3 wesela byly... moze nie byloby tak ze gdybym miala z kim pojsc ale samej to lipa :/

Gość mam 42 lata ale
też nie lubię tych badziewnych weselnych imprez , no i ta muza-złoty krążek albo kaczuchy-ło matko ! MASAKRA!!!!!

Gość mlinowy soczek
no co Wy!!!!!!!!! Pzreciez wesele to "super" alternatywa zeby komus tylek obrobic,jak byla ubrany,uczesany czy dlubal w nosie podczas ceremoniii w kosciele.Czy pani mloda jest za gruba,za chuda i czy z brzuchem i bez.Czy matka mlodego ma krzywe zeby a ojciec mlodej niedoprasowane spodnie! czy swiadkowa zalozyla powiekszajacy stanik i ma niedogolone pachy! ile kto dal w kopercie,ile kto wypil a kto przyszedl bez pary a ten co w parze to ciekawe czy umiie tanczyc! Ludzie pzreciez polskie wesela sa odzwierciedleniem polskie,plotkarskiej natury! na pokaz sie je robi i dla ludzi ktorzy wlasnie sie najedza,napija,bekna sobie zdrowo i na koniec i tak podsumuja ze wesele bylo do bani! hahah i brawo dla tych co wedle przyslowia "zastaw sie a postaw" biora kredyty,zapozyczja sie na pare lat zeby sobie takie zalosne widowisko zafundowac.

Ja akurat lubię wesela, ale zastanawiam się jaki jest sens zakladania takich topików. Ja na przykład nienawidzę szparagów i co, też mam lecieć na kafeterię i zakładać o tym topic? Sens dyskusji będzie taki sam jak na tym temacie. Jedni lubią taki imprezy, innni nie. I ok, każdy ma prawo do własnego zdania. Ale ladnie by było, żeby obie te grupy nawzajem szanowały zdania tej przeciwnej i nie próbowaly na siłę udowadniać, że oni są bardziej cool.

A czy tutaj sie ktos nie szanuje? :) I skoro kazdy ma prwo do swojego zdania, jak napisalas, to ja wlasnie korzystajac z tego prawa zalozylam taki topic. Ot i cala filozofia :) 🖐️

Gość LadyMorgana33***
Pogadac o wszyskim mozna ;DZapodał ktoś o weselach to czemu nie ;)Ja tez nie lubię takich imprez a takimi" swojskimi klimatami",nuzyką a czasami zenującymu"konkursami" Kiedyś oglądalam jakąs płyte z wesela i był konkurs.. kto pierwszy wyciągnie stanik swojej partnerce.. zenada totalna.Ktos tu jeszcze nawiązal do zasady zastaw sie a postaw się ,taki przyklad októrym słyszalam.Mój znajomy miał kuzyna.matka tego kuzyna wzięła ogromny kredyt na wesele, full wypas drogie alkohole , najleprze jedzenie, wynajęcie osrodka jakiegos . ogólnie wszysko z najwyzszej półki.Kuzyn się rozwiódł po roku a matka kredyt musiala spłacić....

Malinowy soczku, nie lubisz - twoja sprawa, twoje prawo, ale nie oceniaj wszystkich na podstawie tego, co robisz na weselach ty i twoja rodzina. Są też takie wesela, na których ludzie się po prostu dobrze bawią zamiast plotkowac i narzekać:-) Ponieważ jestem osobą w wieku mocno już średnim, byłam na bardzo wielu weselach i jakoś nigdy nnie zauważyłam tego czarnego scenariusza który tak częssto gości tu na kafe. Nie widzialam, żeby ktoś kogoś _zmuszał_ do udziału w oczepinach. Zdarza się, że namawiał, nawet może nieraz lekko nachalnie, ale po usłyszeniu kategorycznej odmowy, odpuszczał. Ci slynni pijani spoceni wujkowie... no coż, w tańcu każdy się może spocić, ale zakładam że wasze rodziny są na poziomie i myją się oraz używają dezodorantów, więc ten argument jest chyba trochę przesadzony. A jesli wujek jest pijany i nachalny - odmawiam z uśmiechem albo i bez. Co do kredytów na wesele - to nie moje i nie wasze pieniądze więc nie powinno nas to obchodzić czy młodzi się zapożyczyli, czy nie. Zaglądanie komuś do kieszeni tudzież do historii kredytowej do dobrego tonu raczej nie należy. Ich pieniądze, ich wybór, ich sprawa. Jesli ktoś nie lubi wesel niech chodzi tylo na śluby jeśli już musi, ewentualnie zajrzy na salę weselną na godzinkę a potem się pożegna. Ale na Boga, nie deprecjonujcie tak na siłę tego, co dla innych może jest ważne bo możecie sprawić komuś przykrość a siebie osmieszyć bardzo naciąganymi argumentami.

Coralino, kazdy ma prawo zeby napisac to, co uwaza. Nikt nikogo nie obraza, wiec uwazam ze Twoje apele sa bezpodstawne :) Dyskusja i tak bedzie sie toczyc dalej, wiec jesli Cie to drazni, to po prostu tego nie czytaj i bron Boze, nie pisze tego zlosliwie czy po chamsku :) Kazdy wypowiada tutaj swoje odczucia zwiazane z tym tematem, a ze bywaja one rozne to i rozne wpisy sie tutaj pojawiaja. Pozdrawiam Cie :) 🌼

LadyMorgana33 masz rację, pogadać, można o wszystkim, ale ważna jest też forma, w której tę rozmowę się prowadzi. Jeśli ktoś napisze "nie lubię wesel, ponieważ źle się czuję na takich imprezach, nie lubię tańczyć i słuchać weselnej muzyki, nie lubię tych wszystkich zabaw." wtedy pełny szacunek, wyraził swoje zdanie i jest ok. Jeśli jednak to "wyrażanie zdania" przybiera formę wyśmiewania tych imprez i ludzi, którzy mają inne gusty, podawania przerysowanych opisów takich zabaw - to już jest nadużycie.

Gość wesele to kicha
tak jak BNB 🖐️

Gość nie rozumie tytułu i
pierwszego wpisu. przecież przyjęcie wesele nie jest obowiązkowe, po drugie może być po prostu poczęstunkiem dla rodziny i przyjaciół, potańczyc można pod muzykę z CD. dlaczego nie urzadzacie przyjęć po ślubie według swojego gustu? kazdy wariant możliwy.

Przeciez nikt tu nie krytykuje swojego wlasnego wesela, tylko te na ktorych mial okazje byc :) Wiec ja nie rozumiem, tego co Ty tutaj piszesz. To chyba jasne, ze kazdy przy organizowanu swojego wesela, bedzie robil tak, zeby to jemu sie podobalo :-o Ja na przyklad zorganizuje obiad dla rodzinki w jakims ladnym lokalu, moze byc z muzyka, fotki i do domu. A dla znajomych urzadze osobna impreze, luzna - jakis grill calonocny, albo imprezka w domu :)

Gość Ale sie spieracie
Ja wychodze z zalozenia,ze jak mam pojsc na wesele do kogos za kim nie przepadam to siedze w domu na tylku.Nienawidze isc i dupe komus obrabiac jak niektore w tym temacie..Z lubianymi ludzmi przeze mnie bardzo lubie wesela,bo mozna potanczyc,powyglupiac sie,nieco wypic i porozmawiac.I spotkac sie z tymi wszystkimi znajomymi:) I smiesza mnie tu wypowiedzi co po niektorych,ze nie znosza chodzic na wesela,bo jedni drugim tylki obrabiaja po weselu,a wy sami tu obgadujecie,ze sa tacy ze biora kredyty na wesela.Ja nie mialam potrzeby brac,ale nie osmieszam innych.Ja ide i korzystam z tego,wiec trzeba byc swinia,zeby nie pomagac splacac takiego kredytu,ale napierniczac sie z tego.Jak masz obgadac to siedz w domu na dupie albo idz do knajpy.Tyle w temacie

Gość gość
ja rowniez nienawidze wesel,inne imprezy tak,ale wesela sa obciachowe