Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mada1701

Kopenhaska-Zapraszam

Polecane posty

Gość mada1701
Czesc:) ide dalej do przodu ja juzwidze roznice po spodniach, brzuch plaski, czasem wieczorem czuje sie glodna ale za dnia jest ok, nie czytalam nic o diecie kapuscianej ja po kopenhaskiej przechodz ena taka od dietetyka moge napisac co jesc gdyby ktos byl zainteresowany:) Pozdrawiam was dziewczyny.

Gość szpahlaa
pisz, pisz pewnie się przyda;) ja sobie dzis ugotowalam to kapuściane cudo, ale to strasznie niedobre.. fuj fuj!!

Gość mada1701
No to tak jak skoncze kopenhaska przechodze na jadlospis od dietetyka. Wczesniej bylam na wizycie z badaniami i dostalam taki zestaw. Mysle ze skuteczny, malo drastyczny ale jesli chodzi o wage to 4-5kg miesiecznie powinno sie schudnac wiec niecierpliwi pewnie nie beda zainteresowani, ale ile mozna jesc szpinak nie?:)jakbym chudla 4kg mies to ok:) Kupilam sobie taka wage specjalna, bo wazna tez ilosc spozywanego posilku. TO NALEZY JESC Codziennie mozna zjesc 150 g pieczywa-razowe lub graham/mozna tez planowac zamiast 50 g pieczywa 30g suchej kaszy, ryzu, makaronu lub 30 g pieczywa chrupkiego. Codziennie 300ml mleko odtluszczone lub 0,5%, zamiennie moze byc kefir, maslanka, jogurt naturalny, rowniez w tej ilosci. Ser bialy chudy 50 g/zamiennie 50g chudej wedliny lub ryby. Kurzak be zkosci i skory 100g/chuda cielecina wolowina indyk, krolik, chude ryby dorsz, mintaj, sandacz, morszczuk, szczupak Ziemniaki po obraniu 100g to ok 1 sredni ziemniak Owoc 200g najlepiej jablka arbuzy truskawki, porzeczki wisnie pomarancze, mandarynki, kiwi, ograniczyc banany i winogrona. Warzywa 500g w postaci gotowanej lub surowej. Oliwa z oliwek dziennie 2lyzeczki do surowek. TEGO NIE WOLNO JESC Tluste potrawy smazone na oleju, tluste miesa, sery zolte, tluste sery biale, topione, smalec smietana dania typu fast-food, parowki, pasztety, boczek, alkohol slodycze, otraw zbyt mocno przyprawionych. Dostalam tez przykladowe jadlospisy. SNIADANIA ZJESC DO GODZINY 8:30 1. kromka chleba razowego jajko na twardo 10 rzodkiewek szklana mleka 2. kromka chleba razowego, 50g chudej wedliny np kurczak indyk, papryka, herbata z mlekiem bez cukru. 3.kromka chleba razowego, 50g dorsza wedzonego bez skory i osci, ogorek kiszony, kawa z mlekiem bez cukru. 4.kromka chleba razowego, 50g bialego chudego sera rozrobionego z 50ml mleka lub kefiru i z cebulka, pomidor herbata bez cukru 5.i kromka chleba razowego jajecznica z 1 jajka zpieczarkami lub z pomidorem , herbata z mlekiem bez cukru 6.kromka chelba razowego 50g chudej wedliny, ogorek, kawa z mlekiem bez cukru. 7.kromka chelba razowego, 50g indyka pieczonego papryka pomidor, herbata 8.romka chelba 50 g wedliny 10 rzodkiewek, kawa z mlekiem 9.kromka chleba razowego 50g sera chudego, pomidor, szczypiorek, herbata. 10.komka cleab razowego, jajko na miekko, ogorek, rzodkiewka, szklanka mleka. II SNIADANIE ZJESC 11-12 GODZINA 1 kromka chleba razowego z: 1.lisc kapusty pekinskiej 20 szynki z indyka 2.kilka liscie zielonej pietruszki, 20g miesa cielecego 3.20g sera bialego ze szczyporkiem 4.pol jajka, lisc salaty 5.ogorek kiszony 20g poledwicy z kurczaka 6.20g sera bialego z przecierem pomidorowym 7.lisc salaty 20g dorsza wedzonego 8.papryka, 20g gotowana wolowina 9.20g filetu z indyka, rzodkiewka 10.20 kurczaka gotowanego swiezy ogorek. OBIADY W GOZINIE 15-16 1.100g piersi z kurczaka gotowanej pieczonej duszonej, 1 ziemniak gotowany,200g surowki z poraa i jablka, 1 lyzka oliwy, kompot z jablek bez cukru 2.100g ryby chudej duszonej z jarzynami, 1 ziemniak, mala gowka zielonej salaty z sokiem z cytryny i lyzka oliwy, kompot sliwkowy bez cukru reszte dopisze za chwile:) zostalo mi jeszcze 8 obiadow i kolacje ja bede szla tymi zestawami, mozna zamieniac kolejnosc ale trzeba starac sie zachowa godziny, i mozna pic czesto ale bez cukru kawy i herbaty i wode. Jak skoncze ta swojea przechodze na ta.

Gość Neneka
Nigdy więcej żadnych diet...po wczorajszo-dzisiejszej głodówce jajka,pomidor i brokuły stawały w gardle (gdyby to był rzeczywiście przewidziany szpinak zwymiotowałabym od razu)... ...jedyne co mogę zawdzięczać minionemu tygodniowi "diety" to ustalenie jedzeniowych pór...zamierzam kontynuować niejedzenie po 18,oddzielać białaka od węglowodanów i jeść na małych talerzykach...miłej katorgi...