Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mart-ini

Poszukuję przepisów na pyszne drinki

Polecane posty

Gość brymek
Hej! Chcę Was poinformować, że 02.04 w klubie explosion na ul. Wał Miedzeszyński 646 (II budynek) start godz. 21:00, w Warszawie o godz 22:00 jest organizowana impreza, na której będzie degustacja Agwy Każdy z Was ma teraz okazję spróbować tego trunku, jeśli wcześniej nie prób wał! Polecam i zapraszam serdecznie. Ja na pewno się zjawię, nie mogę przegapić takiej okazji! pe.es. ktoś był w enklawie? jak wrażenia? smakowała Agwa?

Siemka Ze względu na to, że enklawa to mój ulubiony klub wpadłem na imprezę, której towarzyszyła Agwa! Byłem miło zaskoczony, że na wejściu od razu bez kupowania mogłem jej skosztować Bardzo ciekawy smak. Coś przypominającego limonkę i jakieś zioła... :) Na pewno kupię butelkę. Już nawet dorwałem stronkę gdzie mogę ją kupić :)

Gość dsara
Ja uwielbiam wszystko co łączy się z malibu. W jedne wakacje jeśli już gdzieś wychodziłam to przeważnie brałam malibu z lodem i sokiem ananasowym. Później zaczęłam próbować nowych wariacji i tak poznałam Pink Panter w tym krakowskim koktajl barze Le scandale. Ma on w sobie havana blanco, malibu, sok pomarańczowy i bananowy o raz grenadine. Na letni wieczór idealny :)

Gość piękna_bestia
DIRTY COCA 10 ml sweet sour 4 liście mięty 40 ml likieru Agwa Sok jabłkowy Sprite polecam :)

Gość krzychuu
Coś na szybko, ale jednocześnie o wyrafinowanym skamu: -wódka -Mojito Soda w puszce idealne połączenie dobrze orzeźwiające po ciężkim dniu :)

Gość Oleńka_032
Ja zawsze polegam na klasycznym połączeniu białej żubrówki i soku jabłkowego! Zawsze, ale to zawsze się sprawdza :D

Gość gość sgdds
A ja polecam wódkę wiśniową ok 2 kieliszków i resztę nalać soku bananowego w szklance 250ml mmm poezja:)

Gość gość
jak ktoś nie chce się bawić w drinki to dobry jest sznaps, smakuje jak dobry drink :)

Gość gość
dobra, wiem że tego nie zrobisz, a ja to wypróbowałam z koleżanką kiedys i było dobre. Jakiś serek słodki, typu danonki + absynt. Cudo, mniammmmm.. :D je sie toto łyżeczką, bo musi być dosc gęste. 🖐️

Gość gość
Mohito jest bardzo dobre szczególnie latem, takie orzeźwiające są także sznapsy pite z lodem, mi szczególnie gruszkowy smakuje.

Gość Dorrotte
Proszę uprzejmie, oto mój ulubiony: Lubuski Vodka - 30 ml Likier Tiramisu - 20 ml Sok jabłkowo-wiśniowy - 10 ml Wiórki czekolady do dekoracji Składniki mieszamy w shakerze (oprócz wiórków), przelewamy do szkła koktajlowego, posypujemy wiórkami, gotowe! P.S. Warto, aby płyny był schłodzone przed zmieszaniem.

Gość kaperalski
Wódka z colą. Może największy banał, ale jednak w dalszym ciągu dla mnie najsmaczniejszy i dający kopa. Koniecznie w zestawie musi być Pure Vódka, kojarzycie? To od Gutt Vódka - coś pięknego. Pijesz drinka, który my delikatny smak, przyjemny zapach, a i efekty samego picia widać :D Ja za kombinowanymi drinami nie przepadam.

Gość Kyba
A ja klasycznie polecam wódkę z sokiem z czarnej porzeczki ( każda wódka byle dobrze schłodzona do tego sok 100% ja osobiście kupuje ten z oleofarmu ). Smakuje każdemu a z rana nie ma kaca :D

Gość gość
Drink Bezalkoholowy – Virgin Mojito 300 ml 7-up lub sprite 7 listków mięty 2 łyżki cukru brązowego kruszony lód Sok z pół limonki

Gość gość
przepisydrinki.pl/drinki-bezalkoholowe-przepisy

Jakiś czas temu mój facet dostał butelkę Wild Turkey. Czysty jest świetny, ale zaczęłam szukać przepisów na drinki z burbonem i znalazłam kilka fajnych. Mój ulubiony to Boulevardier Cocktail - świetny:30ml burbonu, 30ml campari, 30ml czerwonego wermutu, do tego lód i plasterek pomarańczy do przybrania szklaneczki. Polecam :)

Gość gość
Tak w jesiennych klimatach lepszego drina nie wymyślicie. Fajne. klimatyczne zestawienie, ale oczywiście wszystko zależy od tego, jakie klimaty wam odpowiadają. Ta mieszkanka jest super. 40 ml Pepper Gutt Vodka 40 ml pulpy mango 80 ml soku żurawinowego zmieszać, dodać kostki lodu.

Gość masterma
Moje ulubione klimaty. Koniecznie ta czysta wódka, bo w innych przypadkach możecie uzyskać inny efekt smakowy. Ta wódka jest delikatna, nie ma takiego typowego zapachu spirytusu, więc inaczej to poczujecie. 40 ml Pepper Gutt Vodka 40 ml pulpy mango 80 ml soku żurawinowego zmieszać, dodać kostki lodu.

Gość gość
Proste połączenie - Gutt Pure Vodka z Colą. Czysta, delikatna, fajna w smaku. Możecie kombinować z połączeniami, każdemu może pasować inna wódka, inny dodatek, ale radzę ogólnie stawiać na jakościowe, a nie byle jakie alkohole. Zresztą - różnica w smaku jest kolosalna.