Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jm......

Dlaczego ludzie wybierając imię dla dziecka naśladują innych?

Polecane posty

Gość jm......

Sąsiadka ma Julkę, koleżanka ma Julkę, szefowa ma Julkę, to ja też nazwę córeczkę Julia. Po co w wyborze imienia dla dziecka naśladować innych? U mojej córki w grupie jest 6 Julek, inne dzieci są wołane po imieniu, a te dziewczynki po nazwisku. Nie pomyśleliście, że jeżeli dziecko ma śmieszne nazwisko, to całe życie będzie szykanowane? Teraz to samo z Leną i mają. Podobnie z chłopcami, idę ulicą i tylko słyszę: Olivier, Olivier. No ludzie Moje dzieci mają oryginalne imiona i przynajmniej wiedziałam, że się nie powtórzą

Gość nie naśladują tylko hołdują
modzie. Sa okresy, że takie imiona są modne i wszyscy je nadają swoim dzieciom. Zawsze tak było. A ty chodzisz w niemodnych ciuchach, czy ubierasz się tak jak większość? :)

Gość jm......
moje dzieci sie nazywają Klemens i Wawrzyniec :)

Gość jm......
córka - Abstynencja a synek - Alfons. Nie będę podążać za naśladowaniem innych i modą. Te imiona raczej się nie powtórzą. :classic_cool:

Gość jm......
Podszywaczu u góry jesteś żałosny. Mam córkę i synka a nie dwóch synków.

Gość mama oliwiera
moj syn ma na imie oliwier. nikt ze znajomych tak nie nazwal synka, ba na ulicy tez nie słyszalam nigdy. myslałam ze własnie to jest oryginalne imie........ chyba sie myliłam? syn ma 2 lata.

Gość jm......
podszywaczu!!!!!😠 mowie wawek i klemcio:)

a dlaczego od razu mają naśladować? jak kiedyś były same henie, staśki i mieczysławy t teraz są julki, igory, kubusie itd ;)

Gość jm......
Jagoda i Marta- jedyne w grupie.

Gość jm......
nie marszcz się tak podszywie kochany bo ci się cera zepsuje.

Gość kjhgvkviug
znajomych znajoma nazwała synków: LORENC I KLEMENS chyba bym sie zaje.... gdybym byla na miejscu tych dzieci:-o

Gość jm......
łooo masz :D to ci dopiero oryginalne imiona :)

Gość no autorko
to napisz jak nazywaja się twoje dzieci?:)

Gość ja nie sądzę że naśladują
po prostu wybierają takie jakie im się w danym momencie podobają. Ja też mam Julkę, ale jak wybieralam imię dl aniej to w mojej miejscowości nie było żadnej Julki i w jej kalsie nie ma też drugiej Julki, ale to było prawie 11 lat temu potem wystąpił boom na te imię

Gość jm......
no napisalam: Jagoda i Marta

Gość a ja wybieram takie
jakie mi się podobają. Podobają mi się i Julia i Kuba i naprawdę chętnie bym je nadała ale martwi mnie ilość dzieci o takim imieniu dlatego rezygnuje. Może niektórzy rodzice nie rezygnują nie dlatego, ze to modne tylko dlatego, ze to naprawdę śliczne imiona?

mi także podobają się imiona julia i kuba od zawsze tak było a nie, że jakaś moda ;) podobają mi się także inne imiona dla dzieciaków ale nie martwcie się ja nie będę mieć dzieci to nie będzie kolejnej julki czy kubusia :D

autorko jeżeli chcesz uniknąc podszywu to dlaczego nie piszesz pod czarnym nickiem? I jak w końcu mają twoje dzieciaki na imię?

Gość jm.......
napisałam już że Klemens i Wawrzyniec

Gość no autorko
autorka napisała że ma dziewcznke i chłopca:P

Gość pSZeCZkolanka
Coś w tym jest...U mnie w grupie są bliźnięta: Julia i Kuba :D:D:D

ja też nie sądzę ze to chodzi o naśladowanie. nazywają dzieci tak jak im się podoba. Tobie autorko podoba się np. jagoda. i jeśli zdarzyłby sie akurat boom na to imię to musiałabyś wybierać czy nazwać dziecko tak jak się teraz wszystkim podoba i być posądzona o zgapienie albo szukać innego, oryginalniejszego imienia...

Gość jm......
tak!!!!!!! mój syn ma na imie wawrzyniak a córka klemens!!!!

Dla mnie te mody na imiona tez sa niedorzeczne. Wiekszosc ludzi mowi, ze nie ma dzieci o tym imieniu, ktore wybrali dla swojego dziecka, w ich otoczeniu. No coz... A ilez dzieci znaja takie mamy? Dopiero jak dziecko pojdzie do przedszkola, to sie okaze. A powszechnie wiadomo, jakie sa mody. Wystarczy poklikac na naszej-klasie. Jestem w takim wieku, ze u moi znajomi na naszej-klasie ciagle wstawiaja coraz to nowe dzieci. A imiona? Ciagle te same :o Julii to jest od groma i az mi sie wierzyc nie chce, ze ludzie tego nie widza, ze klepia ciagle to samo. Wsrod chlopcow same Kubusie, Igory i Wiktory. Oliwiery i Maxymiliany byly modne 2-3 lata temu, ale do tej pory czuje niesmak, jak slysze to imie. Kazdy sili sie na oryginalnosc, a wychodzi z tego owczy ped.

Eh Zgadza się .Jak siedzę z córką na placu zabaw i padnie hasło Julia albo Zuza to się połowa dziewczynek odwraca.