Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość budująca

buduje dom-czy podoba sie wam mój dom?

Polecane posty

Gość domki
parterowe lepsze wiadomo nie trzeba po schodach chodzić, ale jak ma się małą działkę to mus z poddaszem

Gość domki
czekoladka, to tak jak u mojej siostry też tam gości pakują, nikt nie chce tam zamieszkać:-) fajnie masz już kończycie a ja na etapie pozwolenia na budowę

Gość zdfdsafsa
jezeli Tobie sie podoba to ok. Rozkład w miare ok. Ja bym troszke góre przerobil - jesli oczywiscie nie potrzebujesz 4 pokoi. Ja raczej nie jestem zwolennikim skosów bo jestem wysoki. Sprawdz czy np nie warto podniesc troche scian kolankowych. Wytrwałości zycze z "fachowcami"

Gość lawendaaa
Nad garazem bedzie siłownia.

Gość domki
wiem, zleciłam wszystko firmie, już pół roku robią to pozwolenie i końca nie widać, ale jestem cierpliwa w tym roku i tak nic nie zrobię, liczę ze na wiosnę będę miała już pozwolenie, mam działkę w otulinie parku krajobrazowego dużo obostrzeń jest i tak się ciągnie

Gość Kali_kali_BUM
Mi się marzy coś takiego: http://www.domoklik.pl/oferta/sprzedaz/dom/212011/malopolskie-krakow-ok-chelmskiej.html duże, ładne, luksusowe, w świetnej lokalizacji. I niestety, drogie :/ Nie przepadam za domami z biur projektowych, bo kończy się to zwykle tak, że w okolicy wyrasta 10 takich samych domów i po pijaku trudno trafić do właściwego ;)

Gość jdsiososos
ja zamierzam ruszac z budowom na poczatku przyszłego roku

Gość domki
do Miss. M jak będziecie ogrzewać domek bo nie kotłowni?

Gość domki
też mam mały projekt wybrany "dom w winogronach" z archonu, ale u nas dodatkowo oprócz kominka centralne, bo samym kominkiem na dłuższą metę chyba nie damy rady, ale wiem że sporo ludzi ogrzewa kominkiem i jest ok

Gość budująca
do tych którzy ostatnio mieli uwagi do mojego domu- nie czytacie postów, pisałam, że garaż jest powiększony i wejdą tam 2 duże samochody a miedZy tymi stanowiskami nie ma ściany więc co za problem z wysiadaniem, a ściany kolankowe moge podnieść o 1,5 pustaka chyba bez żadnej zgody. ponad to wprowadziłam mnóstwo zmian których nie widać na załączonym linku....pytałam ogólnie co sądzicie a takim domku

Mi się nie podobają w nim te białe elementy - okna, drzwi, potem to coś na balkonie.... Co do wnętrza to rzeczywiście na górze te pokoje malutkie - 7 czy 8 m to śmiechu warte - pokój dla chomika, czy co? Pewnie to dlatego, że ale dom nie jest duży... Dla ilu jest osób? Bo dla dużej rodziny jest za mały moim zdaniem

budująca, mi się bardzo podoba ten projekt, skoro napisałaś ze garaż 2 stanowiskowy to ok, też bym tak zrobiła. Lubię dachy 2 spadowe i tylko takie mi się podobają , są mniej skomplikowane w budowie i ładniejsze- dla mnie:) powodzenia:):):) od kiedy rusza budowa?

Przecież ta cała Miłka- jest z betonu! No i nie ma w ogóle sensu stawianie domu mniejszego niż 120 m powierzchni użytkowej... Koszt jest niski, ale jak ktoś ma małe fundusze to chyba znacznie lepiej wybrac budowac z drewna - i potem można też ew. w środku zrbic normalne ścianki z nidy....

Gość bardzo ladne a
szczegolnie ten 2 link :)

nie wiem, co Wy tacy wszyscy wielbiciele wielkich posesji :P ja uważam, że im mniejszy domek, tym lepszy. budowanie wielkich chałup to było modne w latach 90., kiedy ludziom wydawało się, że jak dzieci dorosną i założą rodziny, to będą mogły mieszkać wszyscy razem, bo będzie na tyle miejsca. tylko, że z reguły okazało się, że dzieci owszem, dorosły i pozakładały rodziny, tylko że prawie każdy młody człowiek woli się wyprowadzić choćby i do wynajętej kawalerki, byle być na swoim i nie mieszkać z rodzicami :P i potem zostaje takie starsze małżeństwo - samo we dwójkę w wielkim domu, który trzeba sprzątać i ogrzewać :P mniejszy domek jest tańszy i w budowie, i w wykończeniu, i w eksploatacji.

też tak myślę anyżówko:) ze trzeba mały domek wybudować:):):) z kominkiem i ogrodem zimowym:)

Ale czemu od razu wielkich? Ja bym nie chciała np. 300 m. Ale domki 80- m są moim zdaniem bez sensu - budowa ich w przeliczeniu na metr jest znacznie droższa niż tych większych. No i nie uważam przeciez domku 170 m za wielki albo nie daj Boże dla dwóch pokoleń - w takim to wygodnie pomieszkają zaledwie 4 osoby...

Gość domki
kwestia gustu, ja wybrałam właśnie projekt 80mkw i jestem bardzo zadowolona, z "pokoików dla chomika" rowerem w domu jeździć nie będę, z rodzicami mieszkałam w domu ok250mkw i ciągle było zimno nie mówiąc już o masie kasy jaką włożyli w wykończenie, ogrzewanie zimą itp. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-winogronach/m43f330febce1e