Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość budująca

buduje dom-czy podoba sie wam mój dom?

Polecane posty

Gość domki
pupa nie sądzę że dom170mkw będzie tańszy od 80mkw, zwłaszcza parterowy gdzie dach na ogół czterospadowy, o dużej powierzchni, więcej okien, więcej betonu na fundament, ogółem koszt materiałów będzie większy

JA zastanawiałam się miedzy jakims M3 a domkiem-dodam, że nie jestem zamożna osoba i nie stać mnie na wybudowańie i utrzymanie 170 albo 400m2. Ale taki do 100-czemu nie? Obilczylismy, ze te 100m domku wyjdzie nam ,,prawie,,tyle samo co duze mieszkanie w blokowiesku. Udalo sie okazyjnie kupic dziełke i ruszamy niebawem z budowa bez koniecznosci brania kredytu na 30 lat....

Gość powiem ze
zwykly dom, jakich teraz dużo, przynajmniej u mnie nie rzuca się w oczy ale dla każdego ten najpiękniejszy dom będzie inny:)

Gość budująca
kazdy myśli, że jego zdanie jest właściwe a reszta sie myli a czy wy możecie sie pochwalić swoim nowo wybudowanym domem? Teraz nie buduje sie chawir 200-400 metrowych bo Polska biednym narodem jest i choćby nawet jak już ktoś tu wspominał nie nagrzeje sie tanio takiego domu. Poza tym nie mam pokoików dla chomików- s rzutów to widzisz? dla niemowlaka starczy łóżeczko w pokoju komoda, zabawki a jak będzie wieksze przeniesie sie do wiekszego pokoju a za pare lat wybuduje swój dom, poza tym nie zatrudniam sprzątaczki tylko sama musze wszystko wysprzątać...a 400m nie chciałabym myć. THX.

Gość budująca
a poza tym ktos tam pisał o białych dodatkach, balkon podbitka dachu... przecież pisałam że to wszystko bedzie kasztanowe włącznie z stolarką.

Gość nowoszczesna
do budującej mam do ciebie pytanie budujesz na kredyt czy za gotowke?i ile was wyjdzie ten dom-mi sie podoba:)

Gość domki
wielbiciel, no wiem ma kobieta racje z tym przelicznikiem

Gość domki
budująca, podoba mi twój projekt w stylizacji na taki bardziej nowoczesny, w moim projekcie też jest tak przesłodzone ale w stylizacji jest ok i w tym kierunku chyba pójdziemy

Gość budująca
nowoczesna na stan surowy zamknięty mamy... do etapu wykończenia zaoszczędzimy a tyle ile nam braknie pozyczymy, budujemy sie bez fachowcóe czyli sami, tylko 2 murarzy i firme do dachu a z reszta powinnismy sobie poradzic w kazdym razie bez wykonawcy około 200 tys wyjdzie- nie powiem ile dokładnie.

Gość vesna777789
Witam, piękne domki wybieracie:) ja jestem na etapie krokwii, a dom taki: http://pprojekt.pl/odbicie790-libra_ii.html Zawsze bylam zwolenniczka parterowcow, ale wymiary dzialki na to nie pozwalaja. Niemniej z tego domku jestesmy zadowoleni, widzielismy juz 3 takie na żywo i jak dla mnie bomba. Na szczęscie nikt z włascicieli tych "libr" nie dał niebieskiego dachu jak na zdjeciu, bo tego bym nie przezyla;D

Gość reshka
to sa tylko makiety pomocnicze ;/ bo nie byl to kupowany projekt

Gość doooo reshka
kiepski, pudelkowaty, bez fantazji, bez finezji, bez zadnego polotu. kiszka

Gość Pani od historii
Architektura jest sztuką.. Dobry architekt umie odczytać potrzeby klienta. Mnie podobają się domki piętrowe. Dachy spadziste. Koniecznie weranda i balkonik nad nią... Bo taki domek miała Babcia. Był pełen ciepła, pozytywnej energii:) Mógłby miec też taras. Jako wyjscie z salonu. Drugi balkonik, jako wyjscie z sypialni. Lubię małe "labirynty" np..jeden pokój a potej wejscie do przyległego..może garderoby z lustrem.. a może małej biblioteczki.

Gość reshka
pudelkowaty bo to makieta. w realu wyglada inaczej. wazne ze ma duza powierzchnie i jest bardzo funckjonalny. zrobiony z porzadnych drogich elementow. zreszta to nie sztuka kupic gotowy projekt i miec 44 taki sam do jak kowalski,malinowska itp :) wiem ,ze taki dom mam tylko ja :D

Gość mejbi ju
mi sie reshka podoba. wiadomo ze w realu dom wyjzy inaczej niz na tekturowej makiecie czy komputerowym projekcie. te komputerowe sa piekne ale w realu roznie bywa. wiele zalezy od lokalizacji itp. a jaka ma powierzchnie jeden? te dwa to komplet?

Gość mejbi ju
no i na pewno masz oryginalny..unikatowy...a nie na jedno kopyto jak wszyscy :D

Gość Pani od historii
Ja bym sobie sama zaprojektowała. W końcu to mój dom. Nie lubię rzeczy powielanych.. chyba, że są mi bliskie.:) I miałabym sad. Koniecznie sad. I hamak..Bo dziadek nam taki kupi ł i się bujalismy w sadzie..była hustawka.. echh piekne czasy:D

Gość budująca
i sie mylicie bo u mnie w mieście niema ani 1 identyczego domku poza tym zapłaciłam za projekt 1880zł a nie 7000 (bo tyle kosztuje własny projekt)

Gość reshka
wlasny projekt tyle nie kosztuje jesli ma sie architekta w rodzinie (moja tesciowa). moze w twoim miescie nie ma takiego drugiego domku ale w polsce pewnie znajdzie sie ich kilkanascie :(

Gość budująca
no to co że kilkanascie? nigdy nie będą identyczne, w Polsce nie ma ani 1 z podwójnym garażem- bo taki sobie zażyczyłam i nie ma z powiększonym wykuszem i z jaskółką. Ja sobie go przerobiłam tak że jest wyjątkowy. Pytałam o projekt od podstaw 5000-7000 zł, szwagierka sobie taki zrobiła tylko dlatego że ma b.mało miejsca na działce.

Gość ptakicudaki
śmieszy mnie to "mam niepowtarzalny dom, jedyny w całej galaktyce" i co do grobu sobie go zabierzesz, a projekt niby taki niepowtarzalny a w sumie podobny do wielu w Polsce zwłaszcza z ubiegłego stulecia, taka niewydarzona wersja dworku klasycystycznego a w sumie to bliźniak zwykły

Gość budujaca to ty chyba
na wschodzie rumuni mieszkasz-piszesz ze nie ma ani jednego domu z podwojnym garażeem;)

Gość budująca
ludzie jesteście tacy przemądrzali i zarozumiali i w ogóle nie czytacie postów!!! pisałam o podwójnym garażu i oryginalnosci bo nie jeden tutaj zarzucił mi że pomyle sobie domy bo w moim mascie na bank stoi już 15 takich- czemu jesteście tacy zawistni! ??? otóż nie pomyle sobie bo projekt można zmienić, każdy szczegół- dla tych którzy sie nie znają. Acha i jeżeli ten bliźniak jakiś to było do mnie-oświadczam że nie masz pojęcia o sprawie.

Gość budująca
do "budujaca to ty chyba " czytaj bo chodziło o to że mój dom w antonówkach jest jako jedyny taki z podwójnym garażem.