Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JANINA Z POZNANIA

Czy otrzymujesz emeryturę z AMPLICO LIFE ?

Polecane posty

Gość JANINA Z POZNANIA

Chciałabym porozmawiać z kimś , kto opłacał sobie III filar np. Senior lub Życie + w Amplico Life i dostaje już jakieś świadczenie - emeryturę lub otrzymał jakieś odszkodowanie np. z tytułu wypadku , choroby itd. Osobiście opłacam sobie te polisy , ale zastanawiam się w jakiej wysokości będzie emerytura lub gdyby mi się coś stało , to czy odszkodowanie wypłacają bez większych problemów . Proszę opiszcie swoje doświadczenia w tej kwestii .

Gość JANINA Z POZNANIA
Jeszcze raz proszę o wypowiedzi.

Nie rozumiem po co oddawać komuś kasę, kiedy można samemu sobie odkładać, choćby w głupie obligacje. Bez martwienia się, czy będą wypłacać z problemami czy bez...

Gość JANINA Z POZNANIA
Z obligacji wypłacisz raz , a emeryturę wypłacają dożywotnio . Jest różnica .

Gość JANINA Z POZNANIA
Czy nikt nie opłaca sobie III filaru ???

Gość Janino uwierz mi
Mnie Amplico oszukało i wyrolowało,nic nie dostaniesz albo jeakieś łzy:-(

Gość JANINA Z POZNANIA
Do powyżej : możesz ujawnić szczegóły ?

Gość lucrezia
ja też opłacam sobie III filar w Amplico i jestem ciekawa co z tego będę miała, właśnie zbliża mi się termin zapłaty :o Piszcie jeśli macie jakieś doświadczenia.

Gość JANINA Z POZNANIA
odświeżam temacik , bo warto

Gość Yeti..........................
Moja koleżanka opłacała 3 filar tylko nie w Amplico i po jakimś czasie przysłali jej informację że z powodu .....( nie pamiętam) stracili procenty i ma na koncie po paru latach tylko tyle ile wpłaciła, oszuści!!! W naszym przypadku 2 filar jest obowiązkowy a na 3 nigdy bym się nie zdecydowała.

Gość JANINA Z POZNANIA
odświeżam temacik

Czy myslisz ze ktos tu na kafe juz otrzymuje emeryture z III filaru?Tutaj same małolaty siedza....

Gość powiem ci
nigdy jej nie bedziesz miala. bylam zmezem ubiezpieczona.wycofalam sie. powod - gdy przyszlo ab. mi na dana chwile wyliczyli, nigdy mi nie odpowiedzieli .wycofali smy sie.nie wierz w zadne ubezpieczenia. to sa oszukancze firmy. nadal skarpeta najlepsza. to tyczy takze bankow.

Gość JANINA Z POZNANIA
Może jednak ktoś się znajdzie ???

Gość na szczescie malo kto
wpada na tak glupi pomysl jak odkladanie w IKE

Gość JANINA Z POZNANIA
Odświeżam temacik.

Gość JANINA Z POZNANIA
===

Gość JANINA Z POZNANIA
Czy nikt nie ma takiej emerytury ???

Gość ubezpieczony
Pani Janino Na naszym rynku jest mnóstwo ofert różnych firm, nie tylko amplico. III filar to tak naprawdę zarówno obligacje jak produkty firm ubezpieczeniowych - w sumie wszystko, co ma na celu wypracować nam dodatkowy kapitał na emeryturę. PRZESTRZEGAM PRZED JEDNYM! Firmy ubezpieczeniowe oferują dwa rodzaje produktów - ubezpieczenie na życie z odkładaniem kapitału (takie 2 w 1) oraz odkładanie kapitału pod "parasolem" ubezpieczenia. Ten pierwszy rodzaj nie jest dobry na odkładanie emerytury - spora część naszych składek idzie na ubezpieczenie (w pierwszych latach prawie 100%). Jest to dobre dla osób, które chcą się ubezpieczyć a tylko PRZY OKAZJI zebrać jakiś kapitał (po kilkunastu latach mniej więcej tyle ile wpłaciliśmy lub mniej). To m.in. "strategia lwa" w ING. Drugi rodzaj jest o wiele lepszy - ubezpieczenie na życie z minimalną opłatą za ubezpieczenie (5 gr miesięcznie, suma ubezpieczenia ok. 100 zł) natomiast wszystkie nasze składki są bezpośrednio inwestowane w wybrane przez nas fundusze inwestycyjne. Jeżeli inwestujemy w fundusze akcyjne - możemy dużo zarobić, ale musimy też liczyć się z tymczasowymi spadkami (jak ostatnio - krach na giełdzie). Ale sami możemy decydować o naszej strategii (np. Plan Inwestycyjny AXA lub Aegon) Reasumując - Pani Janino, niech się Pani skontaktuje z kimś z amplico (najlepiej ze swoim agentem)i sprawdzi jaka jest wartość rachunku. Może się zdarzyć tak, że osoba w Pani wieku, która posiada ten sam produkt co Pani, ale inwestowała w inne fundusze, będzie miała większą lub mniejszą wartość wypracowanej emerytury. DO WSZYSTKICH - korzystajcie z usług tylko poleconych agentów. Nie bójcie się prosić ich o podpisanie na kartce tego, co nam obiecują. Ja tak zrobiłem - korzystałem z usług poleconego mi doradcy. Wszystko mi dokładnie wyjaśnił, stąd taka wiedza:) Gdyby ktoś chciał wiedzieć co wybrałem albo chciał skorzystać z usług sprawdzonych doradców proszę o maila - kacmajor@o2.pl Nie będę tutaj polecać konkretnych firm ani osób Pozdrawiam

Gość JANINA Z POZNANIA
Nadal szukam emerytów AMPLICO .

Gość ej no....
ja mam oferte z AEGON ,mialabym wplacic przez 10 lat po 8 tys.rocznie i wtedy na emeryturze(za 20 lat) dostawalabym pensyjke 2000zl przez 15 lat albo mniejsza rozlozona na 20 lat(juz nie pamietam teraz ile dokladnie)..wszystko ladnie to dzis wyglada tylko ciekawe co bedzie za 20 lat ,kto mi to zagwarantuje?

Gość krysal
od 10 lat mam "SENIOR+",umowa na 30 lat ,czyli zostało jeszcze 20 , po skończonej umowie gwarantowana suma , oczywiście nie zawielka lub do wyboru miesięczna wypłata "emerytura" wyliczona przez "TOWARZYSTWO" ubezpieczeniowe, dodatkowo co roku przysyłają różne opcje dodatkowe do wyboru tzw. na życie ,ale to inna bajka ,reasumując jak ktoś już wspomniał powyżej najlepsze jest "tak mi się wydaje" oszczędzanie w obligację lub w banku , nawet za 5% rocznie ,ale podkreślam SYSTEMATYCZNE to po 30 latach można sobie samemu uzbierać pokazną sume,a ubezpieczenie to jest UBEZPIECZENIE na wypadek ..............do wyboru ?. Pozdrawiam...:)

Gość krysal
jeszcze co do "emerytów" w III filarze , podejrzewam że tacy znajdą się dopiero po min 25 latach OSZCZĘDZANIA ,a to ze względu na niską opłacalność krótkiego oszczędzania!

Gość lemarc
szukam agenta Amplico. chcę zmienić ofe na Amplico

Gość zamni
jw tez interesuje mnie ile osoby które składały dostały emerytury z 3 filaru były różne programy które na pewno się juz zakończyły np Amplico istnieje już od 1991r, a jeżeli miał ktos program na 15 lat to coś bierze ale ILE??????????????????????????????? wpłacił a ILE??????????? bierze ??????????