Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama coreczki ....

ILE WZROSTU MAJA WASZE 16 MIESIECZNE DZIECI !

Polecane posty

Gość piskoolina
82 znam dzieci duzo wyzsze i toche nizsze,ale jakie to ma znaczenie? pamietam jak np. w 6 klasie mielismy dwoch kolegow,miedzy ktorymi roznica wzrostu byla prawie pol metra. a potem sie wyrownalo i obecnie jako dorosli obaj sa wysocy. Dzieci maja wlasne tempo wzrostu i nie trzeba sie tym przesadnie przejmowac

Ja jak się urodziłam byłam bardzo mała (nie pamiętam dokładnie ale coś kolo 2 z groszem kg), później też. Dopiero w podstawówce czy jakoś koło okresu dojrzewania mocno wyrosłam i obecnie mam 176 cm. A mój kuzyn, który jest w moim wieku zawsze był ode mnie większy kiedy byłam młodsza a potem przyhamował i rósł wolniej niż ja i teraz jest o pół głowy niższy ode mnie, więc jak widać wysoki/niski wzrost w młodym wieku nie ma nic do rzeczy :P. Tak więc do dziewczyny, która napisała, że jej dziecko może być za małe - wcale tak nie musi być. Ja też mam wysokich rodziców, sama jestem wysoka a byłam kiedyś mniejsza niż rówieśnicy. I nie urodziłam się przedwcześnie, miałam 10 w skali apgar.

Gość moj synek ma
10,5miesiaca i mierzy 85cm.od wszystkich dzieci w swoim wieku jest wyzszy,a nawet od straszych od siebie o kilka meisiecy.a jak sie urodził to mial 51cm.

Gość moja ma prawie 2.5 lat
i tez jest duzo wyzsza od rowiesnikow - dzieci o rok od niej starsze sa czasem tego samego wzrostu. Ale ja jestem dosc wysoka (176) a maz jest troszke wyzszy ode mnie. Patrzylam na progonozowany wzrost corki w wieku doroslym i wychodzi ze tez bedzie wysoka skoro w tym wieku jest wysoka (jest napisane ze 4 na 5 dzieci pozostanie w obrebie tego samego centyla albo o 6 cm w jedna albo druga strone) ja tam sie ciesze ze jestem taka wysoka, w niczym mi to nie przeszkadza choc pamietam, ze jak mieszkalam w polsce to mialam problemy z butami (42) ale teraz juz jest chyba troche lepiej. No i spodni sie tez naszukam bo w wiekszosci wygladam jak "woda w piwnicy" :)

W porządku już przestałam się tym martwić chociaż przyznam że przez jakiś czas miałam na tym punkcie obsesję. Córka ur. 54cm/3480g. Od ostatniego wpisu urosła 2 cm więc sobie rośnie powolutku. Ale jestem zszokowana jakie wysokie dzieci mogą być w tym wieku.Żeby tylko takie były zmartwienia ...pozdr.

a moja ma 81cm :) ale zastanawiam się jak to jest u waszych dzieci z rozmiarem buta? Bo wdaje mi się że moja ma sporą stopę, ale nie mam z kim porównać. Buciki kupowałam jej 23 ale teraz już muszę na jesień/zimę 24 szukać. Jaki rozmiar buta mają wasze?

Gość mamaAlusi
Sawa.83 - i u nas podobnie, z tym, że moja ma już 19-cy - butki na zimę muszę kupić 24, bo obecnie 23 są dobre. I też dołączam się do pytania ;)

Gość lalaloveyou
Ktoś wyżej napisał ze dzieci zazwyczaj rodza sie 50-51cm. To chyba jakieś wczesniaki, bo jeszcze nie spotkałam sie z dzieckiem które mialo mniej niż 56cm. (nie liczac ciąży z powikłaniami). A z ubrankami to zawsze jest roznie.. Ja np mam większość z Usa gdzie dzieci wyglądają jak pączki, wiec ich wzorzec na rozmiary jest większy, córka ma 9msc a nosi ubranka na 6, czasie nawet 3-6msc! A i rozmiar rozmiarowi nie równy. Przyłożyłam spodenki na 9msc do takich na 2 lata i były tylko o 1CM dłuższe :)

Gość gość
Moja mala ma 14m a nosi ubranka na 104cm...

czytając wasze wypowiedzi uspokoiłem się nieco. Myślałem ze moja chrześnica jest nad wyraz przerośnięta jak na swój wiek, Teraz widzę ze to normalny średni wzrost 85cm w tym wieku :) e-muppet

Gość gość
Moja córka ma 16 miesięcy i waży zaledwie 9,04 kg natomiast wzrostu ma 76 cm. Ja jestem wysoka mam 180 cm wzrostu i mąż też. Córa urodziła się duża bo ważyła 4730 i miwrzyla 57cm. Do tej pory jest na piersi i je wszystko ale w małych ilościach max 5 łyżeczek. Robione miała badanie krwi i moczu i wszystko ok. Czy powinnam się martwić?

Gość gość
Powinnaś się martwić tym, że nie je normalnych posiłków!!! Bo dziubanie 5 łyżeczek w tym wieku nie jest normalne. Mleko niech pije raz dziennie, do śniadania (jak jej dajesz swoje, to odciągnij i daj w kubku). Niech je normalnie kanapki, obiady.. a mleko tylko jako napój RAZ dziennie.. przecież nabiał może mieć w twarogach, zółtych serach, jogurtach itp. A waga do wzrostu jest w porządku.. mój syn miał na rok 9440 przy 73cm.. i jakoś jeszcze trochę tego sadełka tu i tam miał.. teraz na szczęście się wyciągnęło.. bo urósł ok 10cm, a waży 11kg..

Gość gość
Ja wiem ze ona je mało ale więcej poprostu nie chce. Za to do cyca leci co pół godziny nawet. Nie mam pojęcia jak przestać karmić piersią bo ona nie toleruje żadnych skoczków i butelek

Gość gość
Normalnie! 16 miesięcy to nie jest czas na butelki, tylko na kubki. Nie chce jeść nic normalnego, bo zapełnia brzuch mlekiem, a mlekiem w tym wieku się nie naje, więc chce co chwilę. Z drugiej strony coś w tym brzuchu ma, więc nie chce jeść normalnego posiłku. Poza tym mleko pociągnie i leci, a kanapki, ryż, ziemniaki, warzywa czy mięso trzeba pogryźć, a jej się nei chce. Przyzwyczaiła się, że ma podane, kiedy chce mleko. Robisz tak.. Po prostu RAZ, góra DWA razy odciągasz mleko i dajesz w KUBKU, albo nie dajesz jej swojego tylko krowie. I już.. nie chce, to nie.. piersi nie dajesz w ogóle. Jeden dzień histerii, drugi, trzeci.. w końcu zje normalny posiłek. Tylko musisz być konsekwentna! Zabierasz pierś i już. Powodzenia!!!!!

Gość gość
5 miesiecy i 77cm i co Wy na to?

Gość gość
Moja mała ma 16 miesięcy i mierzy 94 cm także spokojnie :) waży 12,600 :) to zależy też od genów. U nas tatuś jest wysoki więc raczej po nim poszła..

Gość gość
Mój syn mając 4,5 miesiąca mierzył 77 cm. Teraz ma 6 lat i jest ze wzrostem w 75 centylu. Jedne dzieci szybciej rosną do roczku a później stopują a inne wręcz odwrotnie.

Gość Illokol

Moja ma 15 miesięcy i 85cm , jak się urodziła miała 53cm