Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta1991

wpadka !!

Polecane posty

Gość papapa
kotka, to ty chcialabys byc w ciazy tak? bo nie rozumiem. ja o ciazy dowiedzialam sie w 9 tygodniu. przez ten czas kiedy o tym nie wiedzialam to duuuuzo imprezowalam-pilam, palilam,cpalam. mam zdrowiutka, sliczna coreczke! ale cala ciaze sie martwilam.

Możecie mi powiedzieć czy kiedy facet zleje sie do środka to już odrazu może oznaczać że zajdzie się w ciążę ? już tyle się tego naczytałam że to jest szok:( brałam tabletke po ale wiem że nie ma 100% pewności. Ale nie rozumiem jednego dlaczego gdy kobiety starają sie o dziecko pare lat i zajść w ciążę nie mogą chcoaciaż facet spuszcza się tam ile wlezie a jak młode kobiety nie chcą zajść w ciążę a jednak zdarzają im się wpadki raz dwa i o dziecko już jest chociaż nie chciane nie uwarzacie że to jest nie normalne?

Gość agnieszkaaaa
dziewczyno masz 18 lat i nie jestes malym dzieckiem. Nie rozumiem jak mozna kochac sie z facetem bez zapezpieczenia. Trzeba bylo myslec o tym wczesniej - zanim zdjelas majtki.

do agnieszkaa Po 1 mieliśmy prezerwatywe tylko że nam pekła!! a tak wogóle to mam odmawiać sobie sexsu tylko dlatego że moge nie przewidzieć tego że prezerwatywa może pęknoć? nie jestem jasnowidzem żeby to przwidzieć prawda?

Gość Mroowwa
Ja też wzięłam Escapelle i okres spóźnia mi się na razie 5 dni. Robiłam dzisiaj test ciążowy i wyszedł mi negatywny. Ale i tak jestem zestresowana.

Gość papapa
marta tak to juz jest na tym swiecie. jesli decydujesz sie na seks to musisz liczyc sie z ewentualnymi konsekwencjami. ja mam nieplanowane dziecko, baaardzo kochane a ja jestem najszczesliwsza mama na swiecie.

Do Mroowwa Trzymam kciuki za Ciebie mam nadzięję ze bedzie ok:) ile godzin po "wpadce" wziełaś escapelle?

do papapa Ja wiem że zdarzają się takie sytułację i wiem że jeśli będę w ciąży będę próbować je pokochać i zaakceptować. Nie jestem gotowa na dziecko mój facet jeszcze się uczy oboje mamy ciężką sytułacjie rodzinną boję się że nie będę miała na tyle pieniedzy żeby moje dziecko ubrac nakarmić itp chyba mnie rozumiesz prawda? Przed tym strachem się nie obronie pozostaje mi narazie czekać na okres.

Gość papapa
bardzo dobrze cie rozumiem. u mnie na poczatku nie bylo zaciekawie, teraz jakos sie poukladalo i jestem naprawde szczesliwa. a ty dziewczyno nie panikuj, ta tabletka naprawde jest skuteczna. musisz byc dobrej mysli.

Gość Mroowwa
Marta ja wzięłam jakieś 3-4 godziny po wpadce, od razu pojechałam do ginekologa. Zastanawiam się tylko czy testy mogą się mylić i po jakim czasie mogę mieć pewność, że na 100% nie jestem w ciąży, tylko to Escapelle mi wszystko poprzestawiało.

do papapa Łatwo mówić nie panikuj:P ale jednak panikuje niestety... pozostaje mi tylko czekać na okres pierwszy raz w życiu będę się cieszyć z tego okresy naprawde~`! i mam nadzięję ze jednak się pojawi. Mam tylko jedno wielkie szczęście że facet mnie nie zostawi jak będę w ciąży i to mnie podczymuje na duchu jak narazie że nie będę z tym sama:) trzymajcie kciuki za mnie:)

Gość papapa
test beta hcg daje 100% pewnosci.

Gość smiac to on
sie bedzie jak dziecko bedzie beczało po nocach i w kosc mu da...to mu sie oczy otworza...niech roboty lepszej szuka a nie dupszy ze was nie utrzyma

do mroowwa No własnie przez tą tabletke wszystko sie przestawia czytałam nawet że mogę po tej tabletce mieć takie objawy jakbym była w ciązy :( i to jest najbardziej w tym pokręcone. Mam dużo koleżanek które brały escapelle i im pomogły i mam nadzieję ze w moim przypadku bedzie tak samo narazie się dobrze czuje tylko piersi mnie pobolewają jak przed okresem.

nie mówi że nas nie utzyma to jest po 1! po co odarzu mówić o robocie jak jeszcze nie wiadomo że jestem w ciąży każdy facet jest inny. Jakby mój byly by sie dowiedzial ze jestem w ciąży to już byu go nie było. A ten fecet którego mam jest najlepszy na świecie a co do tego że dziecko może płakać po nocach to jest chyba normalne prawda? a tak wogóle nie mówmy narazie o dziecko bo nic nie jest jeszcze wiadome!!

Ktoś mnie pytał, więc ja chciałabym mieć dziecko. Ale też jestem swieżo po ślubie i jeszcze z mężem chcielibyśmy zaszaleć (choć to ja jestem stroną pijącą ;) )Ale właśnie się naczytałam, jakie to jest szkodliwe i, że nawet jeden kieliszek... Nie chciałabym zaszkodzić dziecku, a z drugiej strony podświadomie chcę się wyszaleć przed okresem zdrowego trybu życia :P

Wy to się macie dobrze:) jesteście po ślubie i wogóle. Jakbym miała powiedziec starszym że będą dziadkami to by mnie chyba z domu wymeldowali :)

Gość papapa
kotka- ja w moim zwiazku tez zawsze bylam pijaca. teraz role sie odwrocily-najpierw ciaza, teraz juz 9 miesiecy karmie piersia. alez mam ochote czasem pobalowac tak na maxa... pocieszam sie ze jeszcze przyjdzie na to czas.

Ja nie będę karmić dłużej niż to konieczne czyli...bardzo krótko :P Nie mam zamiaru być matką poświęcającą wszystko dla dziecka i potem, jak będzie ono chciało mieć własne życie, to zostać z niczym.

Gość papapa
karmie bo mam wciazbardzo duzo pokamu a moj brzdac niechetnie przyjmuje inne pokarmy niestety.

Heh :) wiecie tak siedze sobie czytam co piszecie i tak myśle ze jakbym była w ciąży to bym pokochała malca:) dodam że bardzo lubię dzieci ale nie jestem jeszcze w pełni na to gotowa chyba rozumiecie prawda?

Rozumiemy to, ale zawsze mnie kusi powiedzieć, a na dawanie to za młoda nie jesteś? :P Do tego też trzeba być odpowiedzialnym, właśnie żeby się nie skończyło, jak się skończyło :P Oto moje kazanie :)

To byl mój 3 raz:) Kocham Go on Kocha mnie i chcemy być ze sobą na zawsze :) psyhicznie i fizycznie dorosłam do tego naprawde:)

18 lat to nie taki aż smarkaty wiek na sex :) Myślę, że jak się ma 18 lat to spokojnie można to robić, sama tyle miałam jak zaczynałam hehe

Mija mi 6 dzień od "wpadki" cóż mam bóle podbrzusza ale lekkie zawsze mam tak przed okresem piersi mnie bola no i syfków dostałam :) mam nadzieje że będzie to normalny okres jak myślicie? oszaleć można czekając na ten okres a co dopiero będzie jak będę robiła test ciążowy maaatko osiwieje :/ :(

Gość papapa
mnie tez pobolewal brzuch i wlasnie szostego dnia po zazyciu esc dostalam krwawienia. lekarz po badaniu i usg stwierdzil ze byl to ten wlasciwy okres. po tej przygodzie zalozylam spirale, ale i tak nadal sie boje. nie chce miec drugiego dziecka-moja mala ma dopiero 9 miesiecy.