Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obcy kontra Predator

Bujna przeszłość u kobiety jest broniona i usprawiedliwiana, u facetów potępiana

Polecane posty

Gość Obcy kontra Predator

Dziś bujna przeszłość u kobiety jest broniona i usprawiedliwiana, u facetów potępiana. Jak kobieta miała wielu facetów i różne wyskoki, a facetowi (a już zwłaszcza prawiczkowi) to nie do końca pasuje i psioczy na to, a kobiety najeżdżają na niego, broniąc delikwentki jak mogą, że to nie musi być jej wina, że trafiała na chamów, że na pewno jest wrażliwa i będzie wierna, że to niesprawiedliwe ją tak oceniać, że to męski szowinizm, jak się patrzy na jej przeszłość, a nie na jej duszę, ze nie można jej tak oceniać, że to nie jest faceta sprawa. A zwłaszcza jeśli prawiczek będzie marudził na przeszłość kobiety, to już w ogóle zostanie zjechany. Natomiast jak kobieta nie będzie zadowolona, że facet miał wiele kobiet i skakał z kwiatka na kwiatek, to kobiety jej zaraz przyklasną, że ma rację, że skoro się sama szanowała, to niech nie bierze babiarza i moczykijka, że ma prawo go odrzucić, że to zły facet jest i nie będzie wierny, że ją zostawi, bo to szuja i łotr. Czy to jest sprawiedliwe?

Gość Czy to jest sprawiedliwe
Tak

Gość nie jest sprawiedliwe
zwlaszcza jak sie wmawia prawiczkom, ze nie maja prawa odrzucic kobiety za bujna przeszlosc

Gość tak to juz jest
jak kobieta sie puszcza, to jest oceniana jako zabugiona, jak facet zalicza kobiety, to jest oceniany jak wyrachowany babiarz

Gość ja powiem tak
prawda jest taka że jak kobieta ma wiele partnerów przed ślubem to zaraz jest postrzegana jako szmata puszczalska itd.....a jak facet zalicza masę kobiet przed ślubem wtedy jest to postrzegane jako zdobywanie doświadczenia i padają teksty że lepiej jak się wyszumi przed ślubem jak po uważam że nikt nie ma prawa oceniać ani kobiet ani mężczyzn za to co było przed a jak komuś się nie podoba przeszłość jego partnera to niech go zostawi i szuka gdzie indziej

Gość do Amaleta
a co zlego jest w tym, ze prawiczkowi przeszkadza, ze kobieta sie puscila albo miala wielu facetow? prawiczek szuka takiej, ktora do niego pasuje

a co zlego jest w tym, ze prawiczkowi przeszkadza, ze kobieta sie puscila albo miala wielu facetow? prawiczek szuka takiej, ktora do niego pasuje" Amaleta ;) z prawiczkami nie wygrasz !!!! nie zauważyłaś jeszcze do tej pory że oni mają te formułki wybite na blache i powtarzają tą mantre jak mój 5 letni chrzesniak modlitwe "Aniele Boże Mój " :P

Gość gfdhgfd
Mnie fakt że prawiczek nie chce "używanej" mało obchodzi, bo ja i tak za nic w świecie nie chcialabym prawiczka. :O

"uważam że nikt nie ma prawa oceniać ani kobiet ani mężczyzn za to co było przed a jak komuś się nie podoba przeszłość jego partnera to niech go zostawi i szuka gdzie indziej" O, dokładnie tak! Nie podoba mi się, to do widzenia. Co tu roztrząsać więcej? A skoro prawiczek chce dziewicy, to niech do cholery sobie taką znajdzie.

Gość eeewqrwe
Nie rozumiem poglądy że niby prawiczek szuka dziewicy? Sama miałam 3 prawiczków i żadnemu nie przeszkadzała moja przeszłość. Wszyscy trzej byli we mnie zakochani i to ja zakończyłam te związki.

Gość autor chyba zyjesz
w wirtualnym swiecie, w realu to kobiety sa traktowane niesprawiedliwie i potepiane za wszystko o takim cieciom jak ty uchodzi na sucho.

A skoro prawiczek chce dziewicy, to niech do cholery sobie taką znajdzie. " to jest prosta zasada opierajaca sie o kompleksy i strach przed kobietami Takie postawy prezentuja faceci na poczet usprawiedliwienia swojej zakompleksionej natury , braku powodzenia i marnych skutków w podrywaniu płci pięknej ;) Nie ma szans na żadną kobiete :) wiec wymyslił sobie idea i kryteria w poszukiwaniu czegoś co ogólnie rzecz pojmując bedzie trudne do znalezienia :P ( dziewica + zero sexu oralnego z przeszłosci + zero doswiadczen z facetami ) Prawiczki owocnych poszukiwań :) Macie na to kilkanascie lat , potem gińcie :P tyle w temacie :D

Gość 1111111111111111
Dlaczego ktoś miałby chcieć wyłącznie osobę bez absolutnie żadnych doświadczeń? Sądzę że ze strachu przed porównywaniem. Ja bym nie chciała być dla kogoś pierwsza, bo wtedy mogłabym być najlepszą kochanką a on by o tym nie wiedział, gdyż sądziłby że tak ma być i takie są wszystkie. Ja właśnie chcę być porównywana, bo wtedy facet zobaczy jaka jestem świetna.

Regres nie wnikam w przyczyny, z jakich prawiczki szukają dziewic, a niech sobie szukają! Ale faktem jest, że w prawdziwym życiu z takim czymś się nie spotkałam..żaden facet nigdy mnie nie wypytywał o przeszłość, owszem jestem zwolenniczką rozmów na te tematy, ale z tego co widzę to zawsze ja inicjowałam takie rozmowy..ale były to normalne, szczere rozmowy po przyjacielsku a nie inwigilacja i wypytywanie o pozycje itp :o

try walking in my shoes real to nie net :) I dlatego tak wielu ludzi tutaj gra chojraków :P W realu nie spytali by nawet kobiety jakich rozmiarów podpasek używa :P

Gość hehehehe regres otoz to
!!! Uchwycilas sedno!

Ja tam nie mam nic przeciwko prawiczkom, o ile taki prawiczek nie będzie miał obsesji na tle swego prawiczkowstwa objawiającej się np ukrywaniem tego stanu-przykład ze związku mojej kumpeli (która sama była dziewicą, więc do cholery NIE ROZUMIEM po co jej facet zgrywał maczo); tudzież przesadną gloryfikacją tego stanu, objawiającą się potępieniem wszelkich niedziewic, a w skrajniejszych przypadkach i dziewic, które jednak np całowały się ze zbyt dużą liczbą facetów itp. Generalnie-jeśli prawiczek marzy dzień i noc o dziewicy, to proszę bardzo, niech takiej szuka. Jeśli jednak zdecydował się na związek z niedziewicą to niech nie kwęka i biadoli, jaki to on nieszczęśliwy i skrzywdzony. Jeśli chłopak z którym się umawiam, okaże się prawiczkiem, nie przeszkadza mi to w żaden sposób, tak samo jak nie przeszkadza mi to, że miał więcej kobiet. Liczy się człowiek i uczucie.

Gość do regres
a jak kobieta zdradzila to tez ci to nie przeszkadza? walking in my shoes dla facetow przeszlosc kobiety jest bolesna, a prawictwo swoje staraja sie ukryc bo to wstyd i obciach byc prawiczkiem w pewnym wieku

Liczy się człowiek i uczucie." jak widac nie dla wszystkich :) Sa tacy co stawiają inne priorytety nad uczuciami i człowiekiem ... Wiec powtórze z prawiczkami jeszcze nikt nie wygrał ! Bo jesli nawet zabraknie w dyskusji argumentów , to zawsze można sie cofnac do poczatku dyskusji w której to padło stwierdzenia .ze "prawiczek pragnie tylko dziewicy" i tak w koło MACIEJA ....

do regres a jak kobieta zdradzila to tez ci to nie przeszkadza?" co zdradziła ? kiedy zdradziła , jak zdradziła ? Jak by mnie zdradziła , nie była by ze mną !!! Jak kiedyś kogoś zdradziła , nie jest do końca powiedziane że popełni ten sam błąd ze mną !!!

Wiesz co-jak dla mnie facet ukrywający swoje prawictwo jest żałosny. Przecież każdy był kiedyś prawiczkiem/dziewicą.. jeśli facet ukrywa taki stan, to znaczy, że ma jakiś wielki kompleks i jego stan nie wynika z jego własnych przekonań, ale-brutalnie mówiąc-z tego, że żadna go nie chciała. No bo jeśli to jego własny wybór, to czego tu się wstydzić?

Gość zrozumcie sie ze prawiczki
inaczej postrzegaja swiat i chca byc dla kobiety kims bardzo waznym, a nie kolejnym z kolejnych, jakich ona juz miala wielu

Gość do regres
niekoniecznie zadna go nie chciala. moze po prostu wstydzil sie podejsc wczesniej do kobiety albo mimo, ze jest prawiczkiem z wyboru to boi sie jak kobieta zareaguje. mozliwe tez, ze mial propozycje od kobiet, ale przecietnych i musial im hurtowac dawac kosze, bo czekal na piekna i teraz mu glupio sie przyznac, ze patrzy na wyglad

niekoniecznie zadna go nie chciala. moze po prostu wstydzil sie podejsc wczesniej do kobiety albo mimo, ze jest prawiczkiem z wyboru to boi sie jak kobieta zareaguje. mozliwe tez, ze mial propozycje od kobiet" proponowałbym w takich przypadkach na miejscu prawiczka używać wyrazu mężczyzna :P a nie przedstawiać sie jako prawiczek ... ja wiem że jest to bardzo modne słowo na kafeteri ... co drugi to prawiczek ... ale na miłość boską taka dziewica rodzaju meskiego przede wszystkim jest facetem , dopiero pozniej nazewnictwem

Gość do regres
niektorzy sie postrzegaja glownie przez pryzmat bycia prawiczkiem. mozliwe tez, ze facet-prawiczek mial propozycje od kobiet, ale przecietnych i musial im hurtowac dawac kosze, bo czekal na piekna i teraz mu glupio sie przyznac, ze patrzy na wyglad