Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyneczka

wada wzroku a poród naturalny

Polecane posty

Można, chyba ze masz naprawdę dużą wadę wzroku, mnie okulistka powiedziała ze dopiero powyżej -6 dioptrii sa wskazania do cesarskiego ciecia.Ja rodzilam sn i moje oczy maja sie dobrze.Mam wade -3,5 w kazdym oku.

A jak duzą masz wade?? Ja mam wrodzoną Toksoplazmoze oczu i do tego też jestem krotkowidzem, na jednym oku 1 a na drugim 1,5 i rodziłam naturalnie.

nawet -6 nie jest wskazaniem do cc, a zły stan siatkówki oka bądź ryzyko jej odklejenia się w trakcie porodu. To ocenia okulista. Jesli jesteś w ciąży to musisz go odiwedzić. Każda ciężarna powinna bo można nawet nie mieć wady wzroku typu krótko czy dalekowzroczność a mieć wskazanie do cc

Ja miałam -7.5 jak rodziłam naturalnie ale nieopłacało sie po pogorszyło mi sie do - 10 i -10,5 teraz mam -11 i -12 i bede miała cesarke

ja mam -3 w każdym oki i astygmatyzm i rodzilam naturalnie, lekarz bada dno oka i siatkówkę, a wada wzroku może być i -10, jak siatkówka sie nie odkleja to i tak poród cie czeka naturalny.

Gość lepiej sie dobrze przebadaj
bo ja mam wadę wzroku i podczas porodu sn rozwarstwiła mi sie siatkówka a wczesniej mialam dobrą (badana)

Gość mloda mamcccia
Nie nie nie:) Ja mam również - 3 i pół . O żadnej wadzie siatkówki nigdy u siebie nie słyszałam. A Pani okulistka spytała mnie czy chcę mieć cc i wystawiła wskazanie lekarskie do cesarskiego cięcia .

Gość mijan
ja mam astygmatyzm i problemy z rogowka i bede miec cc

powyzej -9 na kazde oko i wskazanie do cc. termin na grudzien wiec nie dlugo sie wyjasni jak ustosunkuje sie do tego szpital.