Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani ciazowa

moj gin mnie wkurzył!

Polecane posty

Gość pani ciazowa

Mam termin na 14 listopada . Bylam u niego dzisiaj i moj bobasek wazy juz 3,300 i chodzę jak bomba a krocze to jakby się miało rozerwać przekręcić się nie mogę z boku na bok !! powiedzialam mu a ten mi dal skierowanie na cc dopiero na 8 listopada . czy to w porządku czy za późno waszym zdaniem?

Gość studentka wsz
chyba lepiej wie co lepsze...

Gość ciesz się że w ogóle dał ci
skierowanie, bo teraz z tymi idiotami to... szkoda gadać:O

Gość pani ciazowa
ale ja czuje się jak szafa trzydrzwiowa chodzę jak kaczor... mam niesamowity bol krocza i stawiam drobne kroczki bo inaczej to nie wiem jakby mi sie cos tam rozrywało w srodku chcialabym juz strasznie urodzić

Gość nie ty pierwsza i nie
ostatnia tak się czujesz! Większość kobiet na finiszu odczuwa to samo. I co to znaczy chcieć strasznie urodzić? słowo 'strasznie' ma znaczenie negatywne np. strasznie się bać a chcieć można bardzo!

Gość pani ciazowa
nie wiem czego tak późno mi wyznaczył cc

Gość Roxa252
Witaj- Mój Maluszek waży 3800 dziś miałam usg, termin mam za 2 tygodnie ,lekarz stwierdził niby w zartach ze zrobi mi cesrake wtedy jak już usta mi zsninieją - Dziwnie mi z tym ? Ty przynajmniej masz skierowanie ,a ja nie mam nic :( w razie czego pewnie bede próbować S.N ...

Gość pani ciazowa
ale z nich buce.... ale taki żywot kobiet muszą się męczyć

ciesz sie ze wogole wyznaczyl ci cc ja rodzilam naturlanie a nie chce tu opisywac jak 2 tyg lazilam z rozlazacym sie spojeniem i nie tylko urodzilam prawie 4 kilowa dziewczynke... bol krocza a wiesz co to znaczy miec skurcze 8 godzin parte???? zycze wszytskiego naj... a do listopada na bank wytrzymasz. lez i nie laz

Gość mialam tak samo
popros o skierowanie do ortopedy , moze masz rozejscie kości spojenia lonowego, ja mialam , bol byl niesamowity, maz mnie przekrecal na lozku, chodzilam jak kaczka, moj stwierdzil ze to moze byc to i poszlam do ortopedy i tez mialam skierowanie na cc ! moze lepiej sprawdz, bo to jeezszce miesiac , zycze zdrowka dla ciebie i malenstwa, zleci szybko, wytrzymasz, a potem....nie przespisz dluugo nocy ale to juz z gorki , jak patrze na synka 1.5 rocznego to chce mi sie zyc :)

Gość ba moj chcial
zebym sama rodzila a na usg wyszlo ze dziecko 4200 w 37tc. ( pewnie czekal na koperte) pojechalam z mezem do innego ( do tego gdzie chodzilam przed przeprowadzka) od razu dostalam skierowanie na cc w 38 tc cc a dziecko wazylo 4800 i 62 dlugie ciekawe jak bym sama urodzila ?

Gość taka ta czarna
moje pierwsze dziecko 4250,siłami natury.Nikt nawet nie wspomniał o cesarce.Było ciężko,do dziś mam traume.

Gość jhdfdfhfhd
no moj mi nie dal wlasnie skierowania na cc, i tak ze twoj ci dal:) bo ponoc czasem kobieta z ta dolegliwoscia moze rodzic sn ale potem moze sie to ciulowo skonczyc , bo moze podczas porodu sie bardziej rozejsc, i ja dobrze ze mialam skierowanie na cc, bo w szpitalach tacy laskawi na cc nie sa a uwierzcie mi ze wiele kobiet unikloby cierpien mimo takiej nagonki na cc , moja kolezanka rodzila ponad 4 kg dziecko, prawie nieprzytomna, dawali na wywolanie a ona nie miala rozwarcia, potem ja wymeczyli 12 h , porozcinali zeby na koncu zrobic cc jak wyla , no i potem transfuzja krwi, masakra, wiec autorko dobrze ze masz cc i nie smutaj :)

Gość dfgdfdfhs
to ja pisalam posta wyzej, tzn mialam skierowanie na cc od ortopedy m

Gość a mnie wkurza to
a wiecie co? ja mialam cc i do tej pory kazda (no prawie) mamuska wytyka mi ze a co to za porod, ty nie rodzilas itp, jakbym byla gorsza ! zazdroszcza czy co?

Gość a miałaś
jakieś wskazania do cc?? Bo tylko dlatego, że ktoś czuje się wielki jak szafa to raczej nie dają..........

nie zazdroszcza tylko niech nie mowia ze urodzila bo taka nie urodzila i nie wie co to znaczy urodzic... cesarkie ciecie to operacja! mam kolezanki z cc i jak sie mnie pytaja jak przezylam porod sn to wole sie nie wypowiadac bo co z tego ze im opiem jak to nie jest do opisania

Gość w ku sie nie miesci
a mnie wkurza to ze na zyczenie latacie na cesarki...bo co/ bo poród sn boli? jest z 10 lub wiecej znieczulen do wyboru...strach? ludzie rodza siłami natury od zarania dzejów a nie ze byle cos lupnie wam w krzyzu juz na cc idziecie nie mówie o tych co maja przeciwskazania d sn zeby nie bylo niejasnosci czasem i nie uwazam ze taki poród przez cc jest gorszy od normalnego tylko nie rzumiem po co? jak nie trzeba

Gość mama niemowlaka
ja rodziłam sn - dziewczynka 4250 i 60cm, poszło szybko. Tylko w czasie całej akcji nic nie chcieli mi powiedzieć - może dlatego, ze dziecko duże i sami nie wiedzieli, jak to się skończy. Na szczęście dobrze. Szczerze mówiąc bardziej bałabym sie cc, już wolę pipkę pociętą niż brzuch ;-)Aha, przez dwa tygodnie chodziłam z rozwarciem na 2 cm o ucisku na krocze nie wspomnę. Także wypoczywaj póki możesz.

Gość do w ku sie nie miesci
no i wlasnie takie komenty sa nie na miejscu, kazdy ma prawo wyboru, ja mialam ze wskazaniem, a kto ma zalatwiona to jego sprawa, a pomyslalas na dym ze ktos sie moze panicznie bac ??????? a cc to niby co, to bardzo powazna operacja, bo po sn od razu dochodzi sie do siebie a po cc jeszcze dlugo, i odwrotnie kazda kobieta inaczej znosi porod, moja siostra raz rodzila sn a raz cc, i powiedziala ze woli sn, a szwagierka odwrotnie, po co wscibiac nos w nie swoje sprawy, co ci do tego ze sie tak oburzasz

Gość moze autorka
moze autorka rodzi bo sie nie odzywa

Gość w oku sie nie miesci
nic nie wscibiam jesli chcesz wiedziec zapomnialas ze to jest kafeteria gdzie kazdy ma prawo sie wypwiedziec???chyba tak ja tez mam prawo wybou i pisze ze mnie to wkurza a ty pszesz ze cie wkurzaja takie teksty i tyle to sie nazywa DIALOG a jak sie ktos panicznie bo? ja sie tez bałam rodzic dziecko ale mi nawet przez mysl nie przeszlo zeby isc na cc

popieram w oku co do dyskusji zwanej dialogiem jak i swobody wypowiedzi, moje zdanie na temat cc jest równiez zblizone pozdrawiam i nie kłócic sie czasem

Gość do w ku sie nie miesci
oj biedulu, to sie rozplacz ze jestes taka honorowa, naprawde matka polka cala dupa,, ja tez do konca chcialam naturalny i co ?? a teraz po cc juz zawsze chce cc ! no i kij ci w oko

Gość hahahahahah dobre
no w oko ci sie nie zmiesci ale w pizde ci sie zmiesci bo masz rojechana po porodzie hahaha

Gość papapa glupie
szkoda slow ide spac

Gość i już się przekupy zleciały
i będa się kłócić, która z nich jest większą bohaterką bo jedna rodziła sn a druga to miała operację :O Jak któraś chce to niech ma cc na życzeniei w czym problem? Kurwa, co to za różnica jaki poród- ważne aby dziecko było zdrowe!

rozjechana czy nie jak maz kocha to mu nie przeszkadza:))) moj mnie kocha i kocham sie z nik kilka razy w tyg:))) kocha moja pipke i zawsze powatrza ze ta misia dala mu cudowna coreczke:)))

Gość ewewe
pipka... misia... :/ kolejna solara i maz po zawodowce...