Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani ciazowa

moj gin mnie wkurzył!

Polecane posty

oj nieładnie osądzać jak się kogoś nie zna droga poprzedniczko. a ty pewnie lecisz z cipami bo tak mówią ludzie po studiach i doktoratach? :)

Gość a jednak 3py sa głupie

Gość kaczka pospolita
jezu,kobiety,czy Wy nic nie rozumiecie,tego że lekarz dał skierowanie na cc tak późno,tego że robi aluzje że zrobi cesarkę jak usta zsinieją???????????????????????????JAk nie dacie kasy,to liczcie na cud,bo na kasę chorych nic nie wskóracie.Przykre,ale prawdziwe.JAkby moje dziecko ważyło 3800 za nic nie podeszłabym do porodu naturalnego

Gość roxa252
Mój lekarz podobno nie weźmie ani złotówki ,gdyż tłumaczy to tym że chodząc do Niego przez całą ciąże już wystarczająco zarobi :/ Odnosnie wagi malucha ,jak się wczoraj dowiedziałam to totalnie niewiem co robić :/ Bo wcale nie upieram sie przy cesarce , Lekarz zresztą też chyba nie chce jej robić :/ ale z dwojga złego jak mam rodzić s.n , a potem mają mnie kroić to niech to zrobią odrazu :/ Najbardziej sie boje tego że zacznie się wcześniej i własnie bedą próbowac bym urodziła s.n -No ale co ma być to bedzie ,a tak szczeze mówiąc to niewiem jak mam rozmawiac z lekarz na temat skierowania na cesarke

kaczka pospolita jakby dziceko wazylo 3800 nigdy bys nie poszla do porodu naturalnego???Sory,aleto smieszne jest dla mnie.Ja drugiego syna urodzilam 4.600kg naturalnie i zyje i gdybym miala jeszcze raz wybrac tez bym urodzila go naturalnie :) Pierwszego urodzilam przez cc i nigdy wicej

Gość ehhh kolezanko
mnie tez bolało krocze i ciezko byo sie przekręcic-takie to uroku ciazy :-) gin mial ci dac skierowanie na cesarke miesiac wczescniej? troche za wczesnie

Gość roxa252
Niewiem czy ten post powyzej jest do mnie czy do autorki tematu,ale pozwole sobie odpisać gdyż autorka chyba gdzies przepadła:) Ja nie narzekam że mi ciężko,że nie moge chodzić a spaniu nie wspomne bo przeciez jestem w ciąży i liczyłam się z tym :)Jedyne o co mi chodzi to tylko to czy aby lekarz nie powinien dać skierowania na cesrake :/ ale przy tym się tez nie upieram wkoncu to On jest lekarzem a nie Ja !

Gość a ja urodzilam naturalnie
prawie 4 kg dziecko. Nikt mi o cc nawet słowem nie wspomniał. Pod koniec ciąży nie mogłam się ruszyć tak bolało krocze. Nawet nie pomyślałam, ze to coś złego. Myślałam, że to normalne takie uroki końcówki ciąży. Albo ja jestem zacofana albo wy panikary.

Gość placek s kokosa
gosia,a mojego wujka walec przejechał i też żyje,a ze trochę pocierpiał,niektórzy lubią ból.Najważniejsze że żyjesz,jeszcze napisz:"nie ty pierwsza,nie ostatnia"

Gość ja rodziłam naturalnie
a jeszcze dodam coś ważnego. USG jest niewiarygodne jeśli chodzi o wielkość dziecka. Nieraz mówią ze olbrzymie a rodzi się dziecko o wadzę 3,300 czyli przeciętne. Nieraz mówią, ze za małe a rodzisz tłuścioszka. Naprawdę nie ma co wierzyć USG tak do końca.

Gość ehh kolezanko
roxa252 to bylo do autorki. co do dziecka o wadze 3,800 to ja tez ur. duze naturalnie - 4,200. na szczescie drugie, mniej bolało niz ak rodzilam 3,400

Gość ale to jeszcze miesiac
do porodu o czym wy w ogole piszecie? w koncu jak ma termin na 14 listopada to czemu chce rodzic juz w polowie pazdziernika???????????? wytłumaczcie mi bo nie kumam usg nie jest miarodajne-autorka chce miec wczesniaka?????

Gość ale to jeszcze miesiac
własnie doczytałam,ze wyzej bylo to tez napisane czyzby autorka przeczytała i zatkało kakao?

Gość paniciazowa
Ja mam cesarskię cięcię bo musiłam wyłozyć moje ciężko zarobione pieniądze i to już moja sprawa jak rodzę. lekarz robił mi usg i powiedział "no no dziecko będzie duże" ja się spytałam czy to ma jakieś znaczenie a on do mnie że jak będe rodzić naturalnie to napewno i zaczeły się uśmiechy

Gość paniciazowa
Jakiego wcześniaka dziewczyno ???? od 37 tygodnia ciąze uważa się za donoszoną???? A PYTAŁAM CZY NIE ZA PÓŹNO DAŁ MI TERMIN CESARKI!!! bo podobno daję się na dwa tygodnie przed terminem . i przepraszam bardzo do tego jak rodziłaś ja ci się nie wpier** więc ty też nie interesuj

Gość nie do pojecia
z tym rodzeniem silami natury od wiekow to bym nie przesadzala. jeszcze 100 lat temu mnostwo kobiet przy tych porodach umieralo a cersarke przeprowadzalo sie wlasnie kiedy umarla matka a chcieli uratowac dziecko co tez sie najczesciej nie udawalo. wam sie wydaje, ze kiedys proody przebiegaly bezproblemowo, mozna bylo urodzic w polu przy zbieraniu kartofli czy pieleniu burakow ale to wcale nie tak. wiekszosc kobiet rodzila w domu w otoczeniu innych kobiet bo niby ja z zatechlehj wsi dojechac do szpilata kiedy jedyny srodek trasnportu to kon? smiertelnosc kobiet przy porodzie byla wysoka - ok. 30% a noworodkow 50%. duza czesc dzieci nie dozywala roku, tak samo jak matki umieraly krotko po porodzie. po to nastapil postep nauki, techniki i medycyny zeby kobietom pomoc. kiedys porod byl traumatycznym przezyciem, dzisiaj jesli jest mozliwosc to nalezy sobie zapewnic albo znieczulenie albo cesarke. i tak udowodnione jest, ze hormony stresu przenikaja do organizmu dziecka a myslicie, ze czym jest 48 godzin rodzenia w bolach? oczekiwaniem w spokoju na nowe zycie?

Gość byc moze tak
Ja rodziłam naturalnie i nie narzekam jak inne

Gość dziwna kobieta z niej
autorka chce urodzic przez cc bo taki ma kaprys a nie polecenie lekarskie a wszyscy naskoczyli na w oku sie nie mieści która lub który to miała racje ze to zachciewajki a nie koniec\znośc

Gość ale ona chce urodzic przed cza
czasem no koments

Gość cytuje ciebie-odpowiedz sobie
od 37 tygodnia ciąze uważa się za donoszoną????

Gość wklfhkasflhasdfkasj
Zrób sobie herbate z lisci malin, to przyspieszysz porod

Gość tj 36 ty tydz wiec wczesniak
!!!!! termin za m-c a ta krocze boli i chcialaby dzis urodzic :O zenua

Gość paniciazowa
Wy jestescie pogięte jak nie umiecie czytać to się nie wypowiadajcie chodzi mi o to czy nie dał mi za późno terminu cesarki !!!!!!!i nie chce teraz rodzić a jak nie wiesz jak boli spojenie łonowe to się nie wypowiadaj!!!!!

Gość paniciazowa
Pozatym moj ginekolog sam dał mi do zrozumienia że będzie mi ciężko rodzić naturalnie. więc sobie zapłaciłam za cesarkę. dla nich to nie sztuka rzucić babę na kozę i niech się męczy jeszcze będe się dopraszać o znieczulenia .dajcie spokoj ...

Gość glupia ta autorka
wypisujesz ze juz nie mozesz wytrzymac z bólu, ze chcesz ur, wypisujesz ze lakarz dal ci dopiero na 8 list skierowanie,a ty taka obolala,ruszac sie nie mozesz, to kazdy zrozumial ze juz chcesz rodzic. zle sformułowalas zdania i tyle

Gość autorka jest dziwna
mój boże kobieto...nie masz chyba pojecia o rodzeniu dzieci ze ci sie cc zachcialo poprostu to jakas zenada smiech na sali i rozpacz autorko poczekaj az sie dziecko urodzi to dopiero bedziesz biadolic

Gość lenie smierdzące
kobiety sie leniwe zrobiły i ty jestes jedna z nich cc sie zachcialo zobaczysz jak bedziesz potem jeczała ze cie rwie,szczype chodzic nie mozesz ehhh ta dzisiejsza młodziez lekarz to moze dał ci do zrozumieniai owszem a ty od razu buch wyskoczyłas z kaski byleby ne bolało...wygodnicka mam kolezanke która rodziła siłami natury 4500 i nawet okiem nie mrugnela a po fakcie powiedziala ze wcale nie bolało

jesteście popierdolone. Skoro ktoś ma możliwośc ułatwienia sobie życia i zaoszczędzenia bólu, to dlaczego ma z niej nie skorzystać? Zazdrość, bo kasy nie macie na cesarke? Męczcie się jak wam wygodnie, ktoś nie chce to nie .

Gość lenie lenie
klejny leń sie odezwał heh prawda jednak bol