Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Effy

DO SYLWESTRA, od 19.10.2009

Polecane posty

Gość Nicol26
Jeśli mogę? tez jestem chętna na to odchudzanie;-) Wiem że muszę schudnąć , zawsze to sobie obiecuje. A jak przychodzi wieczór i czas na TV to dochodzi Snicers i chipsy -moja zgroza i powód oponki na brzuszku. Właśnie pije zieloną herbatkę i niestety a może stety nie wziełam dziś śniadania do pracy;-) A z pieskiem to i owszem wyjdę na dłuższy spacerek. Pozdrawiam

Gość ania1989
Hej dziewczyny! Ja też się do Was z chęcią przyłącze.Z wami może będę miała większą motywację bo samej się wziąć za siebie to trudno. A do Sylwestra chciałbym schudnąć.Mam 165cm i ważę 59 kg a chciałabym 52kg.

ja już jestem po dłuugim spacerze, byłam na targu i nakupiłam reklamówke warzyw i troche owoców :D Ja zakładam że budzę się o 8 i do 12.00 jem same warzywa i owoce, a dopiero na obiad coś dobrego ciepłego. Nie chcę ciała odrazu z rana zajadać - będzie wiecej na potem :) Zresztą z rana jak dużo zjem to chyba cały dzień mam rozciagniety zołądek i odrazu wiecej chce sie jesc :) Dużo nas sie zebrało, super! :)

super , że nas tak dużo :D Piszę z telefonu więc przepraszam za błedy. Tutaj wstawiam te słynne 3 minutowe odchudzanie, może komus się przyda. Ja osobiście tego nie próbowałam, ale może się skuszę :) 1. 4min jazdy rowerem LUB biegania LUB skakania na skakance LUB itp. tylko, że 30sek ćwiczymy jak najszybciej, najwydajniej jak się da , a następne 30sek robimy to powoli. I tak naprzemian aż minął 4min. 2. 3min robimy jakiś przysiady, brzuszki itp. Tu już normalnie, nie dzielimy na 30sekundowe treningi. Po prostu normalnie ćwiczymy. 3. 2min robimy nożyce pionowe lub poziome, także ćwiczymy już normalnie. 4. 1 min głęboko oddychamy i rozciągamy się. Podobno przynosi jakieś efekty, no ale sama nie wiem, jeżeli ktoś będzie próbować to dajcie znak o wynikach :)

Gość ania1989
Mam pytanko. Jakie ćwiczenia wykonujecie same w domciu?

Dzisiaj na śniadanie: 1 skibka chleba orkiszowego i jedno jajko (bez soli bez masła) pół zwykłej gorzkiej herbaty i jedna zielona bez cukru :) Tak na marginesie drogi ten chleb orkiszowy... Za kilogram 17 złotych... a u was ile kosztuje?

Ja różne takie w wf bardziej :P - brzuszki - sklony - wszytsie cwiczenia rozciagjace np. przenoszenia cezaru ciala na jedna noge raz na druga - przysiady - rowerek - nogi do gory (lezysz na plecach i podnosil jak najwyzej dwie wyprostowane nogi) - cwiczenia z ciezarkami (nie musze byc ciezkiem ja mam 1,5kg) itd.

aeth powiem ci szczerze ze kazdy ruch jest ok ale z tego co wiem to intensywne chudniecie zaczyna sie po chyba przynajmniej 20 min rozgrzewki wiec trzeba najpierw dobrze sie rozruszac i rozgrzac zeby zaczela sie faza chudniecia i spalania ale moze i to dziala ze mnie zaden ekspert klkajcie dziewczyny bo siedze i umieram z nudów dzis

bo moze sie nie orientuja wszyscy ja nie jem orkiszku tylko razowiec ( choc jeszcze dzis bialaska bo tylko taki mialalm w domu) czasami mozna sie nie doczekac na odpowiedz na ktorej nam zalezy to trzeba dopytywac ile macie lat dziewczyny ja mam 25lat

Już nawet sobie zapisałam mój regulamin na odchudzanie hehe :P 1. Nie jeść węglowodanów. 2. Nie jeść tłustych prosduktów. 3. Zrezygonować całkowicie z masła, margaryny itp. 4. Nic smażonego. 5. wszytsko gotowane. 6. Zero soli i przypraw. 7. Dużo warzyw i owoców. 8. Dużo wody. 9. Dużo ruchu (ogólnie ćwiczenia) 10. Masaże samemu bo jak się chudnie to skóra musi być elastyczna, dużo wcierania kremu na rozstepy i jedrność w ciało. Ile ważycie i ile macie zroztu? Macie rozstępy? Cukrzycę?

to mlodziutka jestes jak moja siostra tez ma tyle i tez zaczela ostatnio cwiczyc i juz ma kg w dół tylko ze ja bozia w porownaniu ze mna obdazyla szybka przemiana materii ja waze obecnie 62,5 a łudzilam sie ze tylko 62 przy 158 czyli duzo chcialabym tak 57 czyli z 5 kg bo jak waze mniej to wygladam na twarzy jak zywy trup nasto powiem tak wiecej ruchu chyba ikomu nie zaszkodzilo i niejedzenie weglowodanow tez nie bo jak zamierzasz jesc owoce i awarzywa ( byle surowe)to sama je dostarczysz ale tłuszcze musisz choc odrobine zjadac wiadomo nie jakies boczki czy kielbasy ale ryby sery oliwa z oliwek czasami masło orzechy trzeba bo organizm tego potrzebuje i nie mozna go tak odzwyczaic bo potem kazdy gram tłuszczu ci sie odłozy bardzo szybko bo sie od nich odzwyczai wiec skomponuj tak swoje menu zeby były tak jakies tłuszcze bardzo niewiele ale jednak

aanulla : też nie jestem przekonana do tych ćwiczeń ;) Polecam ćwiczenia 8 legs :) wpiszcie sobie na youtube :) Ćwiczenia trwaja 8 minut i są skuteczne. Moja kolezanka stosując diete i wykonując te ćwczenia straciła w nogach 5cm :) Nastolatka: nie jem orkisza :) tylko razowy :) Mam rozstępny :( niestety, cukrzycy nie (odpukać), reszte masz w stopce :) A jeśli chodzi o przemianę materii to zrócie sobie wyniki na obecnośc pasozytów :) Miałam baaardz wolną przemiane materii, okazało się ża mam glisty ludzkie, kiedy sie wyleczyłam z tego pskudztwa to i przemiana materii znacznie przyspieszyła się :) Do tego polecam jeszcze jeśc jabłka, pic wodę i uprawiać sport :)

oj gdyby wszyscy tyle jabłów co ja zjadali to by nasi sadownicy nie dawali rady z produkcja:P zjadam razem z małżonkiem okolo 1-1,5kg dziennie po prostu jabłkowe potwory z nas same jabłka nie dzialaja mam czasami wrazenie ze ze tyje przez nie ale nie umialam ich ograniczyc ostatnim czasie zawsze prze tv micha jabłek nozyk i do dziela choc lepsze to niz chipsy ale niestety wieczorem tez kaloryczne :D

Nastolatka: nawet nie wspominaj o chipsach bo od razu mnie ssie w żałądku :P

Nastolatka: wybacz, że się spytam, ale czemu ty dziś nie w szkole? :D

Chipsy.... mnie też takie pycha byly, grubo krojone z tymi wrębkami miełyśmy chyba z 6 dużych paczek na 4 sooby hmmm jeny ale mnie teraz na chipsy ssie... ja mam o tyle ćle że mam w domu barek jest tam wszytsko od chipsow po orzeszki w karmelu :(

ja mam 22 :) cięzko odpowiedzieć ile kosztuje orkiszowy bo ja ingdy takiego nie kupiłam. Ja też tylko spożywam razowy pełnoziarnisty i kosztuje on okolo 3 zł za 500 g chipsy są mniam mniam ale nie mowie o tym bo sie rozmarze. Kurcze wspolczuje Nastolatko miec wszystkiego pod dostatkiem :) U mnie nie ma łakoci na szczescie musiałabym sobie sama iść kupić. No nic myśle tylko o sukcesie :) dni lecą. Tak samo miałam rok temu miałam wielką motywacje i wytrwałam 1.5 miesiaca na scisłej diecie a dni szybko leciały :)