Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka92

jak się nazywa to wystające pomiedzy wargami sromowymi?

Polecane posty

Gość aneczka92

myślałam że to łechtaczka ale chyba nie...wstyd się przyznać ale nie wiem... proszę pomóżcie...

Gość przeciez cewka moczowa nie wy
wystaje! nastepna mądrala. Mi sie wydaje ze może ci chodzić o wargi sromowe mniejsze

Gość a co to takiego
wargi sromowe mniejsze słyszałam coś o jakimś motylu czy tam innym chrabąszczu :D

Gość aneczka92
chodzi mi o ten taki języczek pomiędzy wargami sromowymi...

Gość ddddddddssssss
właśnie, co to jest?:D tez się nad tym zastanawiam. Na pewno nie są to w.s.mniejsze, bo mniejsze, to te różowe/brązowe czy w jakimkolwiek innym kolorze, które niekoniecznie są mniejsze od tych większych, czyli tych w kolorze skóry. Chodzi o to coś pomiędzy tymi wargami z nazwy mniejszymi albo inaczej wewnętrznymi

Gość nie kapturek tylko napletek
ty czerwony kapturku

Gość kaptuuuuurek
wiem, ale jakbym napisała, ze napletek to by mnie tu zajechali, ze napletek mają faceci - co Ty, kafe nie znasz? :P

Gość ddddddddssssss
nie łechtaczka. łechtaczka jest na górze, a to "coś" jest pomiędzy wargami, tak jakby w środku, zagłębieniu, tuż przy samym otworze.

Gość jesteś obojniakiem
i po prostu penis ci wystaje :)

Gość jak tuz przy
to moze jakies resztki błony? kurde narysuj o co Ci chodzi bo tak to sobie mozemy gdybac

Gość poormann
aneczka92 weż sie umyj to zniknie to coś :O

Gość dziewczynaratownika
To wstaw zdjęcie będzie nam łatwiej ci pomóc...

Gość ja tez to mam
i zastanawiam się co to jest. Lekarz nie powiedział, że mam tam coś nie tak, więc to pewnie normalna rzecz

Gość może urodziłaś
się mężczyzną?

Gość no to przecież w.s. mniejsze
przecież to widać ze one ida jakby w takie kółeczko od łechtaczki do krocza. Napewno nie jest to cewka moczowa ani resztki błony dziewiczej bo one są przeciez w samym wejsciu do pochwy.

Gość ddddddddssssssss
w.s.mniejsze, to te różowe płatki, dość obfite u tej modelki. W.s. większe, to te, na których jest owłosienie u niej -powiedzmy, że dookoła tego motyla. A tu chodzi o to coś, co widać w środku, pomiędzy płatkami taka jakby poduszeczka tuż nad wejściem

Gość EwaO
Jeśli się nie mylę to chodzi tu po prostu o wargi mniejsze czyli wejście do pochwy, ale jeśli jest to nad wejściem do pochwy to jest to łechtaczka, a z kolei "motyl" to wargi większe. Żeby nie mieć wątpliwości to prostu obejrzyj sobie rysunek chociażby w Encyklopedii Zdrowia i przyjrzyj się temu dokładnie.

Gość ddddddddssssssss
widzę, że jest problem z doprecyzowaniem co jest wargami mniejszymi, a co większymi, więc wklejam dla jasności: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wargi_sromowe Na tym zdjęciu też coś lekko wystaje, jest oznaczone nr 4, ale wejście to to nie jest

Gość ddddddddssssssss
i jeszcze dodam -w.s. większe to te buły o kolorze skóry a w.s. mniejsze to jest to różowe mięsko, płatki, motyl, itd.... a co jest między motylem?hmmmmm?

Gość fett621
hm... oj z tymi waszymi wargami..:):) dziewczyny, Pomiędzy wargami większymi mogą Ci wystawac wargi mniejsze a po między mniejszymi juz tylko łechtaczka... ale podobno nie zawsze lechtaczka jest widoczna

Gość wiem o czym
Wiem o czym mowa, coś mi się tam w pochwie opuściło przed pierwszym porodem i rzeczywiście taki jakby guzik wystaje. Ginekolog nigdy na temat tego czegoś się nie wypowiadał. A ja po porodzie byłam na tyle młodziutka i głupiutka, że myślałam,. że to właśnie łechtaczka.

Gość lekasz
to cos o czym mowisz to jest DIABEŁ !!!!

Gość gość
To po prostu wystajaca cewka moczowa.

Gość An25
wiem o czym mówisz, po porodzie jak na zdjęciu jest oznaczone wejście do pochwy to stamtąd wystaje mi taki smieszny cypelek... wkurza mnie to bo przed porodem tego nie było, wolałabym to po prostu wyciąć.