Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam drobna córcie

Ile wzrostu maja Wasze 3 latki?

Polecane posty

Gość mam drobna córcie

Moja ma niespełna 3 lata i 95cm. Dziwi mnie to bo z mzezem jestesmy wysocy... Czy to jakas reguła? czy pozniej jeszcze smignie? Rosnie równo 1cm na m-c.. czasami wiecej

Gość każde dziecko rozwija się
swoim tempem, nic na siłę a ile macie wzrostu Ty i mąż?

Gość moj syn byl
swego czasu najwiekszy, najciezszy a teraz jest w sam raz ma 2 lata i 90cm

Gość moj ma 3 lata i 3 m-ce
i 93 cm

Gość mam drobna córcie
ja 176 a maz prawie 2 metry...

Gość moja ma 3 lata i 6 miesiecy
wzrost - 111 cm

Gość mam drobna córcie
dodam, ze synek jest od niej mlodszy o troche ponad rok i ma 87cm, wiec niewiele mniej. Moze to dlatego ze jest jednak chlopcem... no i apetyt ma ogromny

Gość każde dziecko rozwija się
to rzeczywiście wysocy jesteście, ale wydaje mi się, że Wasza NIESPEŁNA 3-latka, to też wysokie dziecko, bo nawet w rozmiarówce dziecięcej rozmiar 98 jest na 3 latka, a ona jeszcze nie ma 3 lat i już 95 cm mnie się wydaje, że ma prawidłowy wzrost i jednak jest wysoka, bo mało dzieci "idzie", że tak się wyrażę, równo z rozmiarówką odzieżową i na ogół większość jest jednak niższa

Gość mam drobna córcie
Jakos ogromnie sie nei martwie... tylko zaczynam wiecej o tym myslec jak czasami ktos tak zwróci uwage ze ona taka drobina... wydaje mi sie ze to przez jej brata "olbrzyma" :)

Gość mam drobna córcie
Tak mowi sie o tym monitorowaniu wzrostu dziecka, zeby w pore zauwazyc jakies nieprawidlowosci... a u nas w przychodni to tylko na bilansie dwulatka ja zmierzyli i to powiedzialabym ze tak na odpieprz

muszę zmierzyc synka... jak miał dwa lata to miał 91 cm a teraz ma trzy i trzy m-ce i nosi ciuchy na 104 bo z 98 wyrósł. Więc w sumie ciuszki ma na 4 latka już. ale nie martw się, mój mąż ma siostrę bliźniaczkę i on zawsze był od niej o głowę niższy, dopiero ją dogonił jak miał kilkanaście lat, a teraz oboje mają 180. Znam duużo dzieci, zwłaszcza dziewczynek niższych od mojego syna, rozejrzyj się - na pewno Twoje dziecko jest przecietnego wzrostu. Nie martw się!!!!

Gość mam drobna córcie
Jezeli chodzi o ubranka to tez nosi na 104, 98 sa juz zbyt akuratne

oj kochana, to myślę że przesadzasz:) powiem Ci tak, z moich znajomych i z rodziny dzieci trzyletnie noszą ciuchy na 98 lub na 104 właśnie, mam znajomą której córcia jest niższa i nosi tylko na 98. Mój wyrasta z 98. Wiekszosc ciuchów ma na 104. A jest starszy od Twojej. Z obserwacji dzieci w przedszkolu stwierdzam, ze mój jest przecietny wzrostowo. Są niższe dzieci od niego. Muszę go zmierzyć dzis, ale wg mnie masz przeciętne dziecko :) oczywiscie co do wzrostu:) głowa do góry!!!!!!

Rozmiar rozmiarowi nierówny. Mój nosi niektóre ciuchy 98, a niektóre 104. Ale nie wiem ile ma wzrostu, musze Go po powrocie z przedszkola zmierzyć. Na tle innych dzieci wypada średnio. Dużo jest wysokich maluchów, a on taki drobniutki jest :)

Gość mamatrzylatka333
mój synek ma 3 latka( skonczy w listopadzie) i ma 97cm wzrostu synek mojej kolezanki 3 latka skonczył czerwcu i ma 110cm:)

Gość mamatrzylatka333
dodam ze "norma "dla trzylatka to od 87do102cm:)

Gość a skąd masz te normy
? bo też chciałąbym sprawdzić

Gość mamatrzylatka333
a przy okazji ile ważą wasze 3latki?

Gość a moja corcia ma....
16 miesiecy i mierzy 86 cm , boje sie ile bedzie miala jak bedzie miala 3 latka !

Gość czy taka rozbieżność między
wagą a wzrostem jest dopuszczalna? wzrost ok 90 centyl waga około 35 centyl ?

Gość mati2
mój 2,5 letni synek nosi ubranka 104-110...lekarz mówi ze jak na swoj wiek to jest wysoki...zaobserowwalam ze z wieloma 3 latkami jest równy wzrostem, waży 14 kg...myśle, ze dziewczynki z natury są drobne wiec sie nie martw, podrośnie, napewno...

Gość mam drobna córcie
No moja wazy 14,3. Ogólnie wyglada drobno, ale ma energii za trzech.

Gość brela
Moja córeczka ma 3 lata i 7 miesięcy i nosi ubranka w rozmiarze 110 i 116, tak to jest z tymi rozmiarami. Fakt jest duża choć urodziła się malutka miała tylko 50cm, natomiast 8 miesięczny synek choć urodził się długi - 59 cm to teraz ma 70cm, tylko 0,5cm więcej niż jego siostra w tym samym wieku. Jeżeli dziecko mieści się w siatce centylowej to nie ma się czym przejmować. Każde dziecko jest inne.

Gość sanderka 82
moja będzie iała 3 w grudniu , właśnie dziś byłam na kontroli u lekarza i była mierzona i wżona, ma 107 cm. wzrostu, więc jak wszyscy mówią, wygląda na więcej lat niż ma w rzeczywistości :))

Gość mamatrzylatka333
wazne zeby miescic sie w centylach, a nawet jesli sie je przekracza ale zarówno wagą jak i wzrostem to tez ok, źle jesli wypada sie poza centyle np z wagą a wzrostem nie

Gość mam drobna córcie
w siatce centylowej miesci sie miedzy 50 a 75.. wlasnie sprawdzilam. Wiec idealnie... ale ludzie i ta beda mowic o niej jao o drobnej, bo jej brat to naprawde solidny facet, nie guby czy cos, ale widac ze jest potezniejszy, pomimo róznicy wieku to wygladaja niemal ta samo, a niektórzy mówia ze ten mlodszy wydaje sie wiekszy... bo ma wiesza mase ciala w stosunku do wzrostu...

Gość mnbvcxzsdftgyhj
mój syn 3 lata kończy w listopadzie. ma 103 cm i 15 kg

Gość ania1981xx
moja córka ma 103 cm wzrostu a ma 2 lata i 8 miesięcy;)