Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palaczka1985

20.10.2009. Rzucam palenie raz na zawsze!!!! Kto dołączy?

Polecane posty

Gość palaczka1985

Postanowiłam rzucić palenie, ponieważ nie mogę już patrzeć na to jak te papierosy w coraz większy nałóg mnie wprowadzają. Jeszcze nie dawno udało mi się rzucić papierosy na miesiąć czasu, ale później było wesele mojej szwagierki i nie wytrzymałam i skończyło się na paczce. Ogólnie to paczka papierosów starcza mi na 1,5 dnia [wściekły] Od dzisiaj postanawiam rzucić raz na zawsze te świństwo. Udało mi się schudnąć 21 kg więc z zrzuceniem papierosów też powinnam sobie dać radę ;)

Gość palaczka1985
Daniel24- ech, tylko pozazdrościć;)

Gość palaczka1985
Sirhan ad-Din an-Nabheni- a co to jest ten e-papieros??

DanieL_24 - założę się, że nie wszyscy z tych roczników mają problem z nałogiem. Ja mam od 5 lat - niby krótko, ale jakoś jednego dnia chćę rzucić nastęnego już nie i tłumacże sobie, że kiedyś i tak rzucę...potrzebuję odpowiedniego motywatora (informację o tym, że to zabija, że niszczy organizm, że truje otoczenie itp na mnie nie działają)

Gość palaczka82
Kalia82-zapraszam, zapraszam :) razem zawsze raźniej:classic_cool: Napisz może coś o Twim nałogu, tzn. ile palisz papierosów i czy kiedykolwiek udawało Ci się je rzucić ... Mi jak na razie idzie dobrze, ale są momeenty, że mnie strasznie kusi żeby skoczyć do sklepu po paczuszkę... najbardziej się obawiam wieczoru, bo wtedy najbardziej chce mi się palić, ale tym razem się nie dam. Papieros nie będzie mną rządzić :)

palaczka - wiesz nie palę dużo bo paczka starcza mi n a2 lub 3 dni. Kiedyś chciałam rzucić z mężem, jemu się udało a mi niestety nie....jakoś tak ciągle tłumaczę sobie - e tam kiedyś i tak rzucę i ciągle to odkładam a najgorsze jest to, że jak próbuję rzucić i się złamię to nie mam żadnych wyrzutów sumienia - tak na zasadzie powieś tabliczkę nad łóżkiem z napisem od jutra rzucam palenia a wstając rano i patrząc na nią mówię - dobrze, że dopiero od jutra. Sorki za styl, ale mam nadizeję, ze wiesz o co chodzi. Po prostu za mała motywacja...możę tu ją znajdę :)

Gratuluję mądrej decyzji !!!! Ja już trochę w tym trwam i jest wspaniale... Trzymam za Was kcuki!!!! Pozdrawiam pachnąco 🌻

Gość palaczka1985
Sirhan ad-Din an-Nabheni- szkoda mi wydać tyle pieniędzy na tego e-papierosa. Chcę w końcu zaoszczędzić trochę pieniędzy. Myślę, że bez tego e-papierosa też mi się uda rzucić, tylko poprostu trzeba mieć silną wolę ;) Kalia82- mam tak samo jak Ty. Co chwilę sobie powtarzałam, że "od jutra nie palę" a następnego dnia już leciałam do sklepu po fajki i z dnia na dzień wypalałam ich coraz więcej, no i te informacje na papierosach typu"palenie zabija" też wcale mnie nie ruszało:P ale teraz na poważnie chcę wziąść się za siebie:)

Kalia82-jasne, że wiem o co Ci chodzi:) mój styl też nie jest najlepszy :P Vong-ja również dziękuję :) wierzę, że się uda :)

E papieros to głupota moim zdaniem. Droga głupota!!!! Nie odzwyczajasz sie ani od nikotyny, ani od odruchu trzymania peta w ustach... Co za tym idzie jeśłi tylko braknie Ci wkładu zaraz pobiegniesz do kiosku po fajki... To moje skromne zdanie ;)

palaczka - no rewelacja, kurcze ktoś kto mnie zrozumie...może skoro razem planujemy rzucić i skoro obie mamy podobne nastawienie to razem się uda :)