Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnSparrow

CZY W POLSCE TRZEBA PŁACIĆ ZA ZZO I PORÓD RODZINNY?

Polecane posty

Gość koczkoś gdyby to co piszesz
miało ogromny wpływ na dziecko, to 3/4 porodów kończyłoby się cc, ale dopóki tętno jest w normie to Twoje kopniaki i krzyki chyba aż tak wielkiego znaczenia nie mają.

Gość może i nie mają
ale za kopniaki i krzyki może cię personel zasłużenie znienawidzieć :p

Gość tak bo histeria na położne
działa jak czerwona chusta na byka.

jak rodzisz w bólach,krzyczysz,kopiesz o matko, czy ja jestem jakaś nienormalna że nie potrzebowałam takich akcji robić??? Miałam poród bez znieczulenia, wcale nie łatwy, ale nie przyszło mi do głowy wrzeszczec czy kopać... chyba bym sie wstydziła. Ale nie mówię że nie wolno, po prostu ja bym tak nie robiła, nic to nie daje. Ale w sumie każda jest z nas inna, może ktoś to uważa za potrzebne. Dla mnie strata energii.

Gość no sorry
ale kopanie personelu to już mega przegięcie :o

ja tez tak myslalam i nigdy bym nie pomyslala ze moge krzyczec czy kopac :P ale jesli rodzisz z oxsy i z bolu sie juz wijesz..to odruch krzyku jest niekontrolowany i silniejszy od ciebie,tak przynajmniej było w moim przypadku..kazdy poród jest inny przy pierwszym stęknełam 2 razy...przy drugim (23godz) od zmysłów odchodziłam ale obyło sie bez krzyku a przy trezcim poród 20 min a darłam sie jak głupia :P

Gość ojaniemożesz
a kto tu napisał o kopaniu personelu? Kopac można w ścianę w toalecie,nawet nikt tego nie widzi.O matko same bohaterki w w tej Polsce.Niepotrzebnie zzo wymyślili

Gość oplułsiem
położne i piguły w większości szpitali to wredne suki,strach się bać

Gość taka ta czarna
Też rodziłam bez znieczulenia.Krzyczałam to fakt,ale nikogo nie wyzywałam ani nie przeklinałam.Dziewczyna obok jak rodziła to wybiła zęba ordynatorowi i pogryzła pielęgniarkę!

też miałam oxy i cieżki dosć poród, mały sie zaklinowal. chyba zależy od wytrzymalosci na bol i od charakteru czy krzyczysz czy nie, ja sobie nie pozwolilam na taką szopkę:) ale każda jest inna, moze nie każda umie sie powstrzymać.

dziewczyny kazdy poród to indywidualna sprawa ..moj kazdy jeden był inny i inaczej znosiłam ból po pierwszym mowilam ze moge isc rodzic niz na wizyte do dentysty po drugim zdanie zmieniłam... teraz mysle nad znieczuleniem lub cc mam jeszcze na to 3 miesiace zeby sie zdecydowac ,gdyby tak mozna było wiedziec ..co by było gdyby ...? :)

Gość koczkoś
właśnie,to jest w tym najgorsze że nie przewidzi się niczego wcześniej.Przezorny zawsze ubezpieczony

Gość gulio
Paulinka,postawili ci już pomnik,czy jeszcze nie?Wal do prezydenta

Gość może i nie mają
slowa selimenki : "jak leżałam na patologii ciąży to jedna opowiadała,że podarowała kopniaka położnej bo ją badała a to ją bardzo bolało" nie dziwcie się że położne to po takich akcjach to "wredne suki" jak to piszecie :p

Gość jedupahu
faktycznie szkoda na was środków przeciwbólowych,takie twarde jesteście,dlatego lekarze na to leją

o matko, aż tak Cie wkurzyło że nie wrzeszczałam??? Przecież pisałam,że każdy jest inny, ja sobie wmówiłam że nie, i udało się. Nie napisałam że reszta to panikary i idiotki, napisałam ze to indywidualna sprawa, więc zejdź ze mnie. A pomnika nie trzeba, bo musiałabyś go stawiać co drugiej kobiecie:)

faktycznie szkoda na was środków przeciwbólowych,takie twarde jesteście,dlatego lekarze na to leją tylko to powinno być podejscie indywidualne, bo ja nie potrzebowałam, ale ktoś inny może potrzebować. Nie mozna generalizować.

Gość może i nie mają
kobiety, a wiecie dlaczego dzwon jet głośny?

Gość dajspokuj
paulinka,dla ciebie poród to jak pierdnięcie

wcale nie, napisałam ze miałam dość trudny, ale nie wrzeszczałam i nie kopałam, jeślli uważasz ze tylko jak ktoś się drze na cały szpital tzn że ma ciężki poród, to gratuluję myślenia. Ja wolę zagryźć zęby, zacisnać ręce na oparciach łóżka i tak to przetrzymać niż się drzeć, ale każdy ma prawo robic jak chce, i napisałam to chyba 100 razy. Ja miałam tak, a Ty miej jak chcesz. Wiele kobiet nie krzyczy a wy od razu "pomnik wystawić". Czyli normą jest się drzeć a jak nie to znaczy ze ktoś sie przechwala czy co?????

zaskakujecie mnie tymi zapisami do anestezjologa, ja weszłam na salę i powiedziałam położnej że chcę znieczulenie i proszę pilnować rozwarcia szyjki aby dostać w odpowiednim momencie. Lekarz przyszedł zadał parę pytań, dał formularz a potem został wezwany i podał lek :) ale widać ze co szpital to inne (głupie) zasady ja sie ciesze że ten koszmar mam za sobą, krzyczałam czasem jak czułam potrzebę, nie wyzywałam nikogo i jakoś zleciało co do skierowań na cc, psychiatra nie wystawi (mam znajomą psychiatrę i jak chciałam sama zaświadczenie to powiedziała że na aborcje może dać zaświadczenie ale nie na cc) okulista kardiolog ortopeda i nie wiem kto jeszcze

Gość koczkoś
Paulinka,ja też nie krzyczałam,nie kopałam,nawet żartowałam z mężem,robiłam dobrą mine do złej gry,co nie zmienia faktu,że bolało okropnie. Rodziła przy mnie kobieta która strasznie krzyczała i kopała w łóżko,ale ja ją rozumiem,może ją bolało jeszcze bardziej,niż mnie

Gość Paulina daj spokój
przecież ktoś Cię prowokuje celowo. Krzyczenie i kopanie to teraz taka moda bo przecież jak ma się zachowywać dziecko, które rodzi dziecko. Przecież teraz to 17-tki góra 19-tki to przewaga rodzących.

Gość koczkoś
Franko,a skrzywienie kręgosłupa się kwalifikuje?Albo krótkowzroczność?

Gość dzwon jest głośny
bo w środku jest pusty.

pisałam, hit nie mojeo autorstwa. Mogę dać namiar na lekarza jak bardzo chcesz. Mnie też bolało, bo nie miałam łatwego porodu, i pisze przecież, że to indywidualna sprawa. Nie napisałam że jesteście głupie jak krzyczycie. Więc o co chodzi?

Gość jedupahu
a co napisała paulinka o mleku?

Gość plomba deva
jezu przecież wiadomo że prawie żadna kobieta nie kopie nie krzyczy i nie przeklina tylko skupia się na dziecku,ale żeby się tym tak chwalić,to już przesada.Paulinka nie masz innych osiągów w jakiejś innej dziedzinie niż nie krzyczenie i nie kopanie?

Franka, cóż, takie zycie ze nie muszą mnie lubić bo mam inne zdanie, z tym, ze nikogo tu nie obrażam, prawda? I chyba nic złego nie napisałam, a jak zauważyłam, Ciebie nie lubi całe gro matek polek;) bo karmisz flaszką, nie rezygnujesz z siebie i masz pozno dziecko:) i co, martwi Cie to? Zlewasz to tak jak ja te ataki na mnie. ps. ale tu Cie popre bo ja też nie z matek polek.