Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnSparrow

CZY W POLSCE TRZEBA PŁACIĆ ZA ZZO I PORÓD RODZINNY?

Polecane posty

plomba - mam inne osiagi. pisze ze indywidualna sprawa i nikogo nie potepiam jak robi inaczej, wiec nie wiem dalej coscie sie tak uczepiły. i nie uważam żebym była od kogoś lepsza.

Gość koczkoś
no ja tez się przyznam,że żadna ze mnie matka kwoka,raczej kukułka,ale mam świetne relacje z dzieckiem

Ja zapytalam poloznej zanim zaczelam rodzic ile kosztuje porod rodzinny.Powiedziala 150 zl.Zapytalam czy to jest obowiazkowe(czytalam w gazecie,ze to jest bezprawne).A za znieczulenie zaspiewala mi 500 zl i dodala "ale to tak miedzy nami,bo u nas nie daje sie znieczulen"..Kochana Polska.. Ale sa w Polsce szpitale,gdzie nie trzeba za nic placic :-o ale niestety juz rzadziej sie zdarza.Szpitale po prostu nie mają pieniedzy na anestezjologow. A dodam,ze nie dosc,ze tyle ode mnie chcialy to jeszcze trzeba bylo zostawi 2 pieluszki tetrowe,2 opakowania chusteczek i kocyk. U mnie na skonczylo sie cesarka,ale musialam zaplacic 100zl,bo przeciez planowalismy porod rodzinny.

Gość to zaczyna się robić
dużo ciekawsze, niż temat przewodni

i co, amm sie bać? zadzwonie do mojego lekarza, on to dopiero narobi w galoty. a to ze cie nie wszyscy lubia to mysle ze wiesz, chocby z rozmow o cycku, butli itd.

może masz racje ze sie zapatrzylam w lekarza niepotrzebnie - ale to nie jest mój wymysł tylko jego i jeśli chcesz sie pośmiac to się pośmiej z niego, nie ze mnie. A co do lubienia - tylu ludzi tu zagląda ze nie jest moliwe by kazdy nas lubil.

Gość Franka to raczej ty zrobiłaś
komedię z czegoś, co powinno być oczywiste dla każdej matki, która nie karmi piersią lub częściowo dokarmia butelką. Instrukcje są tak szczegółowe i po to, żeby dokładnie je czytać. Mleka niedopitego nie należy podawać po jakimś czasie lecz wylać je od razu. Nie widzę nic śmiesznego w tym co napisała Paulina. To tylko masz szczęście, że dziecko Ci się nie rozchorowało po nieświeżym mleku. Nawet nie chodzi o to czy stoi 15 czy 30 min. niedopite powinno być wylane. Widzę, że masz jakiś problem czy chcesz być guru dla innych matek, czy przeszkadza ci to, że Paulina częściej się udziela od ciebie.

koczkos, w odpowiedzi na Twoje pytanie : "ciekawe ile kosztuje poród w prywatnym szpitalu" nie wiem czy wszedzie ceny takie same, w warszawie w prywatnym szpitalu 9tys zl porod naturalny i 11tys zl cc.

Gość koczkoś
ja pierdzielę,sporo kasy.To już wolę dać w łapę

Gość koczkoś
sporo kasy,to już wolę dać w łapę.Gożej jak mi zaśpiewają podobną kwotę,hehe.Nie,jutro będę już wszystko wiedziała,mam plan,ale na razie nie zapeszam

koczkos, jak Ci zaspiewaja podobnie to idz prywatnie, bo to dawanie w lape to tez bardzo denerwujacy nawyk polskiej sluzby zdrowia !!! :)

Gość koczkoś
no właśnie,jak już płacić to wiedzieć za co się płaci

Gość nawyk polskiej służby
zdrowia? CHYBA RACZEJ PACJENTÓW! którzy sądzą że kasą wszystko załatwią !

Gość jedupahu
jak kogoś stać,to załatwi.Za darmo to można w pysk zarobić

nie wiem, bo z polska sluzba zdrowia niewiele mialam wspolnego ostatnie lata, ale z tego co slyszalam lekarze po prostu czekaja z otwartymi rekami i kieszeniami na pieniazki. A jak nie ma nic, to i leczenia niet ...

Gość koczkoś
dlatego ja chodzę prywatnie,nawet jak pójdę do takiego lekarza do przychodni,to inaczej ze mną rozmawia.Na usg tylko prywatnie,w szpitalu u mnie to nic lekarz nie chce powiedzieć na usg,góra 5 minut i wypad

Franka to raczej ty zrobiłaś komedię z czegoś, co powinno być oczywiste dla każdej matki, która nie karmi piersią lub częściowo dokarmia butelką. Instrukcje są tak szczegółowe i po to, żeby dokładnie je czytać. Mleka niedopitego nie należy podawać po jakimś czasie lecz wylać je od razu. Nie widzę nic śmiesznego w tym co napisała Paulina. To tylko masz szczęście, że dziecko Ci się nie rozchorowało po nieświeżym mleku. Nawet nie chodzi o to czy stoi 15 czy 30 min. niedopite powinno być wylane. Widzę, że masz jakiś problem czy chcesz być guru dla innych matek, czy przeszkadza ci to, że Paulina częściej się udziela od ciebie. jakim trzeba być debilem żeby pisac coś takiego????? a gdzie ja do cholery napisałam że podaję dziecku stare mleko???? zawsze robię świeże debilu!!!!! jestnie co to nie zgadzam sie ze mleko po godzinie kwaśnieje, poczytaj jeszcze raz za nim zaczniesz pisac takie głupoty ale tu nie o mleku a o porodach piszemy

co do ceny to w styczniu dzwoniłam do kliniki Damiana i tam usłyszałam 1. 10 tyś za cc 2. 150-200 zł za dobę w szpitalu 3. trzeba chodzić do gina w ich klinice wiec co miesiąc ok 100-150 zł ale w szpitalu państwowym można sie dogadać z ginem i zapłacić mu 3-4 tyś a on już coś wymyśli aby ciąć :)

Gość kontrafrania
jakim trzeba być debilem żeby pisac coś takiego????? a gdzie ja do cholery napisałam że podaję dziecku stare mleko???? zawsze robię świeże debilu!!!!! jestnie co to nie zgadzam sie ze mleko po godzinie kwaśnieje, poczytaj jeszcze raz za nim zaczniesz pisac takie głupoty ale tu nie o mleku a o porodach piszemy Droga Franiu jak to mówią uderz w stół ...... właśnie dałaś niezły popis własnych frustracji. Udzielasz się a w zasadzie wpycha się ze swoimi radami na każdym topiku, narzucasz swoje racje, z innych robisz debili, stajesz się agresywna jeżeli znajdzie się oponent, wytykasz wady innych a sama jesteś oczywiście lukrowa. Ty masz 33 lata i wychowujesz małe dziecko? Dorośnij kobieto!!! Nie kto inny wtrącił temat "mleka" tylko właśnie Ty wręcz nawołując do wyśmiewania się z wypowiedzi P. Dla mnie jesteś zwykłą chamką, która w razie odmiennego zdania potrafi tylko szydzić i wyzywać innych. Autorytet mi się znalazł !!!!!

Gość albingata
Dwukrotnie rodziłam i dwukrotnie był to poród rodzinny i nie licząc drobnego prezentu dla położnej (nasza znajoma) za nic nie musieliśmy płacić. Oficjalnie chyba żaden szpital nie może pobierać opłat za poród czy znieczulenie z wyjątkiem oczywiście szpitali prywatnych. Cegiełki to tylko inna forma wyłudzenia pieniędzy, bo skoro fartuch ochronny można kupić za 5 zł a na porodówce urasta on do rangi symbolu za 50zł to jak coś takiego można nazwać. Podejrzewam, że ta cegiełka wędruje do kieszeni położnej. Mnie najwięcej kosztował pobyt w szpitalu po urodzeniu, za który niestety nerwami musiałam zapłacić. Tak na marginesie Franko to jesteś jeszcze młodą mamą i wiele rzeczy Cię jeszcze zaskoczy. Mleko odstawione po jakimś czasie (nie wiem dokładnie) rozwarstwia się a tłuszcz osadza się na ściankach butelki i do złudzenia wtedy przypomina skwaśniałe. Troszeczkę więcej pokory powinnaś mieć w sobie.

być może ceny w damianie się zmieniły albo coś pokręciłam :) tak czy inaczej kilkanaście tysięcy trzeba mieć :) kontrafraniu forum jest dla wszystkich i mogę pisać co, gdzie i ile mi się zachce i owszem będę szydzić z ludzi którzy piszą bzdury :P

Gość jeloł ciencioł
ok,to ja się dopiszę : mieszankę można potrzymać w lodówce,ale nie za długo.Natomiast jeśli stoi poza lodówką,rzeczywiście kwaśnieje,nie trzeba jej smakować,wystarczy butelkę odkręcić i to zwyczajnie czuć po zapachu

Gość kontrafrania
Następnym razem zanim zaczniesz pouczać innych i wyśmiewać się z nich to sprawdź czy rzeczywiście masz rację bo w temacie mleka to raczej Ty wyszłaś na ułomka :P Nikt Ci nie zabrania pisać tylko czasami zastanów się co piszesz, jeszcze masz za mało wiedzy i doświadczenia w byciu mamą, żeby pouczać innych a i pokory rzeczywiście by Ci się więcej przydało nie mówiąc o kulturze.