Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemiecki niemiecki

prosze o pomoc w niemieckim musze cos wypisac a mam dylemat

Polecane posty

Gość niemiecki niemiecki

jw prosze usze wypisac pewien formularz ale nie wiem dokladnie co musze zaznaczycz , ja zostalam zwolniona z pracy, poprzez kryzys wiec co mam zaznaczyc : Beendigung des Lezten Arbeitsverhältnis durch : arbeitgeber arbeitnehmer czyli ktore mam zaznaczyc?? (niestety zawsze te arbeitgeber /nehmer mi sie myli :( ) i jak ladnie napisac krotko ze zostalam zwolniona poprzez kryzys :) prosze o pomoc dziekuje serdecznie

Gość niemiecki niemiecki
i jeszcze tego zdania nie rozumiem :( Durch wen oder wodurch wurde ihre Bew. veranlasst nie rozumiem tego zdania :(

Gość niemiecki niemiecki
:(:( hilfee :(

Gość umberatne
Bitte nur mit frankiertem Rückumschlag oder Antwortschein!

Gość niemiecki niemiecki
pytam sie serio a ty o kopertach i znaczkach zwrotnych piszesz :O :(

Gość umberatne
a co to nie to mialo byc?

to jest doslownie tak napisane? Durch wen oder wodurch wurde ihre Bew. veranlasst bo nie wiem co znaczy ten skrot Bew. tak jest podane??

Das Arbeitsverhältnis wurde wegen der finanziellen Schwierigkeiten beendet. nie wiem co chcesz po polsku napisac?napisz po polsku to moge cos wiecej przetlumaczyc

Gość niemiecki niemiecki
dzieki za odzew nie do arbetsamtu tylko frabengogen do nowej pracy musze wypelnic wiec zaznacze arbeitnehmer - bo to ja zostalam zwolniona ok dziekuje ci Durch wen oder wodurch wurde Bew. veranlast tez tego nie rozumie Bew. po angielsku brzmi to tak _: throug whom or whereby was your appl. arranged :D wiec nie wiem co mam wpisac nie wiem wogole o co tu chodzi :(

Gość niemiecki niemiecki
dziekuje ci serdecznie ladne zdanie :) thx 😘

jezeli ty zostalas zwolniona to ma byc Arbeitgeber!!! pytanie brzmi; kto zakonczyl stosunek pracy!! acha juz wiem Bew. znaczy Bewerbung, bo nie wiedzialam ,ze tu chodzi o nowa prace :) nie przetumacze doslownie tylko powiem mniej-wiecej; przez kogo zostala zlecona ta aplikacja (w sprawie pracy) skad masz te papiery?z jakiegos biura? i komu musisz je oddac?

"Das Arbeitsverhältnis wurde wegen der finanziellen Schwierigkeiten beendet" sorry, ale to na dwoje babka wrozyla ....:-) No bo czyje te finansowe problemy ? Mozna pomyslec, ze pracownika. Zdanie z tym skrotem "Bew." wyrwane jest z kontekstu albo wynika z jakiegos poprzedniego zdania. Moze chodzi o Bewerbung , skad masz te pytania ?

Gość niemiecki niemiecki
tak jest napisane durch wen oder wodurch wurde Ihre Bew. veranlasst tez tego nie rozumiem :O ich pisownia :O oni nawet sami siebie nie rozumieja :D

Gość to ja chhhyba rozumiem
Bew. - Bewerbung. Rozumiem to tak - Co lub kto spowodował, że ubiega się Pani o pracę u nas?

Gość niemiecki niemiecki
napisze wegen finanzkriese :) to jest ankieta do nowej pracy dla amerykanow no tylko nie zrozumialam tego zdania :)

Gość niemiecki niemiecki
co lub kto spowodowal ..... tez o tym pomyslalam , ehhh czasami pisza takim jezykiem :O dziekuje wam dziewczyny naprawde pomoglyscie mi bardzo :) 😘

Gość to ja chhhhyyba rozumiem
Nie ma za co, jak masz jeszcze jakieś kłopoty, to pisz :) I powodzenia w znalezieniu nowej pracy! :)

Gość to ja chhhhyba rozumiem
I koleżanka wyżej ma rację, popraw, że zwolnił Cię ARBEITGEBER! Łatwo skojarzyć: geben to dawać, czyli pracodawca, a nehmen - brać ;)

Gość niemiecki niemiecki
dziekuje , wszytsko juz wiem :) co mam jak wypisac tylko z tym mialam problemy , bo czlowiek poddenerwowany bo moze sie uda nowa praca :D :) dzieki sliczne dziewczyny :)bardzo pomocne jestescie :)

Gość niemiecki niemiecki
tak poprawie na arbeitgeber :)

to veranlasst jest moze w sensie "co lub kto sklonil cie do tego bewerbung" meczy mnie to odpowiednie dobranie słów ;)

no jak jak - zauwazylam ale zbyt pozno :-p Ja nie rozumie dlaczego do amarykanskiej firmy wypelniasz ankiete po niemiecku ....:-) Czasami tek jest, ze ktos zglasza sie na jakies ogloszenie ale nie dlatego, ze chce pracowac tylko zeby miec dla urzedu pracy swistek, ze czegos szukal...To tlumaczy pytanie " co spowodowalo, jaka jest przyczyna " tej application. Powodzenia !

Gość niemiecki niemiecki
:)

Gość niemiecki niemiecki
jest w 2 jezykach z tad angielski i niemiecki :) tylko tego zdania do konca nie potrafilam zrozumiec a z tym arbeitnehmer udn geber to mi sie myli :P:P choc to proste jest ale chcialam sie upewnic :P :):) dzieki wam kochane :)

Gość niemiecki niemiecki
no nikt tego nie napisze :) ale ja bez pracy od lutego wiec mi zalezy na tej :)