Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tebi

Niechce mieć dzieci

Polecane posty

Gość ptakicudaki
droga dori, zarzuciłaś mi że,dane naukowe na temat rozpadu związku gdzie pojawiło się dziecko nie istnieją. Ptakicudaki , a skad Ty takie badania wytrzasnelas hahahahahha! przytoczyłam fragment artykułu, aby udowodnić że jednak takie badania są przeprowadzane, wykazałaś się w tym aspekcie pewną niewiedzą, podałam ci tylko fakt że jest ono przyczyną rozpadu,niezależnie od kontekstu, a ty obrałaś jedyną i słuszną twoim zdaniem drogę że to dotyczy wyłącznie patologii "Przeciez my nie mowimy tu o patologii tylko o doroslych ludziach, ktorzy decyduja sie dobrowolnie na dziecko w tedy kiedy uwazaja to za odpowiedni moment, albo nie chca miec zdecydowanie potomstwa", zapomniałaś o tych paniach, które się wahają, być może to ty powinnaś przeczytać kilka razy, bo czytasz między wierszami, wczesne macierzyństwo nie wynika wyłącznie z patologi, w tzw.dobrych domach to zjawisko nie jest odosobnione, poza tym jednym z czynników jest również niedojrzałość emocjonalna partnerów, którzy na dziecko decydują się świadomie, ale ich wyobrażenia o macierzyństwie mijają się z rzeczywistością,o czym nie wspomniałaś, a to zdarza się w różnym wieku, zwłaszcza u mężczyzn, którzy nie radzą sobie z nową sytuacją życiową, tj. pojawieniem się dziecka, można przytoczyć wiele innych sytuacji, bo życie pisze różne scenariusze, poza tym nie rozmawiamy na forum o rodzicielstwie świadomym i dojrzałym, ponieważ wypowiadają się tu panie w różnym przedziale wiekowym, o różnym statusie społecznym a co za tym idzie z różną świadomością i różnymi predyspozycjami psychicznymi, niestety psychika ludzka jest bardziej złożona, niż ty założyłaś, tak czy inaczej cieszę się,że jesteś szczęśliwa w macierzyństwie, tak jak ja jestem szczęśliwa w bezdzietności, bo jak widzisz szczęście może mieć rożne wymiary

Gość bardzo ladnie to ujelas
ptakicudaki. Czekam na taki czas, kiedy decyzja o rodzicielstwie bedzie tylko i wylacznie decyzja rodzicow, bez tych wszystkich besserwisserow wsciubiajacych nosa w nie swoje zycie, ktorzy pozniej, namieszawszy, oczywiscie zostawiaja bajzel swojemu losowi. Jeszcze nie spotkalam sie z sytuacja, zeby osoba np namawiajaca innych do macierzynstwa przylozyla reke choc w minimalnym stopniu do opieki nad dzieckiem, ktore wynegocjowala. Tak wiec, wara od innych, zajmijcie sie soba.

Gość też nie chciałam mieć dzieci
Nie chciałam dziecka, ale mam - z wpadki. Jak już było pewne, że to ciąża, to słyszałam, że po urodzeniu mi się odmieni. To prawie jak kiedyś Ci się odmieni w stosunku do kobiet, które nie chcą dzieci. Już nie narzekam, nie warto, nikt mnie nie rozumie. Mam przecież zdrowe dziecko i muszę być szczęśliwa. Robię wszystko przy dziecku sama, szanowny tatuś przecież musi pracowć i to za granicą! Kłócimy się za każdym razem jak wpadnie na tydzień, dość często przez telefon i smsy. A ja najbardziej lubię oddawać dziecko na weekend do rodziców. I nie mam manii wydzwaniania co godzinę czy wszystko ok. Dzwonię wieczorem z grzeczności zapytac czy wszystko w porządku. Więc nie każdemu się odmienia!!! I to prawda, że kobieta zostaje ze wszystkim sama. Jakoś wolałabym sobie posiedzieć czasem przez weekend z małym albo wpaść na godzinkę, pobawić się i wrócić do swoich zajęć. A w razie rozwodu "oczywiście" dziecko musiało by zotać ze mną, bo przecież jestem matką!

ptaki... wlasnie o to mi chodzilo. Jesli jest sie nie pewnym , to lpiej nie decydowac sie na dziecko. Jesli sie jest za mlodym, a potem pojawiaja sie problemy, to niestety ... mlodzi ludzie popelniaja wiele bledow... Moja pierwsza milosc np. przeciez mielismy byc razem do konca zycia!!! Itd.... Ale jesli wypowiada sie tu 30 - latka, ze ma meza, ze waha sie, zastanawia... to chyba inna sprawa. Autorka ma 25 lat i jest rok po slubie. Nie chce dzieci. I bardzo dobrze! Lepiej nie chciec , niz nie wiedziec co sie chce.

Gość tebi
cieżko sie do naszego tematu dogrzebac, mało jest osób które mówia o tym że niechca dzieci, niestety czasmai zdarzają się wpadki tak jak opisała to jedna z dziewczyn, szkoda że w Polsce zabroniony jest zabieg podwiązania nasieniowodów lub jajników

Gość j w
:(pierdonięty kraj:oDziwię się jak Polska znalazła się w Unii:oJesteśmy milion lat za Murzynami(nie obrażając ich)

Gość tebi
najgorsze jest gadanie wszystkich na około że 2 lata po ślubie i nic, jak mnie to wkurza, kiedys nie wytrzymam i wykrzycze żeby sie wszyscy odczepili!!

Gość edccde
Witam, poszukuje osób w wieku rozrodczym, które pozostają bezdzietne z wyboru bądź też konieczności(aspekty medyczne). Chodzi o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej. Chętnych proszę o kontakt na maila censored_name@wp.pl