Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wlatcasnejkuf

pamietam ,jak parzyłam herbatę w imbryczku

Polecane posty

Gość tez pamietam
fajnie powspominac pewnie :) mamy co :D

wlatcasnejkuf kawę wlewało sie do szklanek i robiło kogel-mogel do niej >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>robiło się kawę a potem jeszcze dolewkę...takie czasy:)

hehehe czarną wołgę też pamiętam ....a najgorsza była taka z firankami w oknach :) Żwirek i Muchomorek, Krecik, Pomysłowy Dobromir .......

Gość tez pamietam
tez robilam kogiel mogiel i lody wlasnej roboty sniezynki w proszku o ile sie nie myle :D babke pieklo sie co niedziele mmmmmmmmmmmmmm ten zapach :) bezcenny :)

nie było filmów amerykańskich.....były filmy dla drugiej zmiany...przeważnie rosyjskie:)ale mi się podobały:)(może z braku laku?)

wolny czas spedzało się na zabawie z kolezankami, kolegami....nie było internetu . Grało sie w gumę, klasy, piłkę kopało a teraz era dzieci emo hehehe

Gość nieprawda z tymi filamai
był Kojak, detektyw Colombo, póxniej Miami Vice, pełno westernów...nie pamietam z tamtego czasu żadnego ruskiego filmu tylko same amerykańskie :) jeszcze mi sie oranżadki w proszu tez przypomniały :)

My jak byłyśmy z siostrą małe to jak mama jechała w sobotę na zakupy, to zawsze mówiłyśmy jej "Mamo, kup nam coś" i zawsze dostawałyśmy jakiś drobiazg, choćby lizaka. Nie było tak, ze było nas stać, ale zawsze taki prezent cieszył ... na święta paczki z pracy od rodziców, w takich duzych foliowych reklamówkach (najczęściej z mikołajem) wieczorami gra w gumę, palanta, badmintona, EuroBusiness z sąsiadami :D bawienie się w domek (wywlekanie z domu róznych rzeczy, pieczenie babek z piasku, robienie sałatek z trawy i kawy z czarnej ziemi) :D

jak nie było amerykańskich a Cojak i Colombo to co ? .........no tak zapomniałam:) masło było na wagę...takie prawdziwe gumy Donaldy:)

Gość tez pamietam
kargul i kawlak :D czterj pancerni i pies :D no i dynastja i nie wspominajac o izaurze :D:D:D::P

Gość tez pamietam
nie zapominajac o kinie nocnym :D:D w soboty bodajze :D

Gość tez pamietam
pozniej w szkole w ktorejs tam klasie byly wymiany karteczkami sie zbieralo :D kinder niespodzianka :D aaaaa i do pamietnika sie wpisywalo :P

gumki chińskie zapachowe takie do ścierania no jak ktoś miał w szkole chociażby jedną to był gość no i piórniki chińskie takie kolorowe zamykane na magnes :) pomarańcza tylko rzucali na święta ale takie zielone kubańskie jak się udało kupić takie zwyczajne to ho ho

Gość masła na wagę nie pamiętam
ale była chałwa na wagę i taka w puszkach też była śmietana i mleko w szklanych butelkach z kapslami ze złotka - niektórzy zbierali te kapsle - smietankowe były żółte a z mleka srebrne

Gość tez pamietam
aaaaaaaa i jeszcze gliniarz i prokurator :D

- wpisy do pamiętnika i złotych myśli - oranżada w takich butelkach 0.33 za 30 groszy pita najlepiej pod sklepem :D - karteczki, kartki do segregatorów - Just5, Kelly Family, Britnej, Spice Girls..... - chodzenie do szkoły w dresach, leginsy i długie swetry:D

Gość tez pamietam
hmmm...... oranzada krzys i grzes byly w zielonych butelkach szklanych :)

ja pamiętam jaka dumna byłam jak kiedyś na gwiazdkę dostałam książeczkę wszystkie strony sztywne a obrazkami można było poruszać no i obowiązkowo miałam Koziołka Matołka w odcinkach na płytach analogowych a słuchało się ich na gramofonie Bambino