Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wlatcasnejkuf

pamietam ,jak parzyłam herbatę w imbryczku

Polecane posty

taka granulowaną... zalewałam gorąca wodą a potem kazdy nalewał sobie troszke do kubka i dolewał wodę z czajnika....stare dobre czasy.....teraz to wkładam torebkę w kształcie piramidki do szklanki i zalewam wrzatkiem. Zebrało mi sie na wspomnieinia z dzieciństwa :classic_cool: powspominajmy ;)

Gość tez to pamietam
tak robilo sie u mnie w domu tzw czaj :D:D stare dobre czasy hehe

albo ....w niedziele, siadałam z całą rodziną do obiadu :) tata zawsze porywał mi udko....gdy sie odwróciłam a ja nawet nie zauwazyłam że go nie mam na talerzu heheheh:D brakuje mi tego, teraz jem obiad przed tv :O

Gość tez to pamietam
fajnie bylo pierogi robic , swojski makaron , kopytka sie lepilo :D fajne czasy , a teraz :O:O takie prawdziwe dziecinstwo :) chocby choinka ozdabialam cukierkami i ciastkami :D

Gość tez to pamietam
pewnie ze pyszna byla :) albo wslasnej roboty sypropek na kaszel z cebuliii i cukru mniam :D:D ehhh gdzie te czasy co wszystko bylo normalne :D

Gość tez to pamietam
i te latarnie gazowe na ulicach oświetlające konne zaprzęgi przemierzające ulice Warszawy , ahhhh te czasy młodości

Gość tez pamietam
ja tak samo robilam :P:P wszystko wyjadalam z choink :D albo lancuchy robilam na choinke :) ehhh no ale mnie wzielo na wspomienia :D pamietam moje kasety i magnetofon ktory dostalam na gwiazdke :D:D ale wtedy sie cieszylam niemilosiernie badz na urodziny taki wolkemn na kasety :D:D:D

Gość tez to pamietam
tez to pamietam i te latarnie gazowe na ulicach oświetlające konne zaprzęgi przemierzające ulice Warszawy , ahhhh te czasy młodości spadaj podzywaczu :O:O nawet z W-wy nie jestem :O:O

Gość tez pamietam
mielismy kury :D:D pamietam jak je zapedzalam do kurnika :P:P:D:D

było super...a teraz? zupy z torebki , jakieś chemiczne owoce i warzywa, dzieci siedzą przed tv , kompen a nie jak przedtem bawili się ze swoja paczką z podwórka

Gość kjhgfdsa
a pamietacie Świat Młodych? Był trzy razy w tygodniu - w soboty czerwony, w czwartek zielony a we wtorki niebieski :)

Gość tez pamietam
:D:D no teraz to nie ma co porownywac z naszymi latami wychodwalam sie w latach 90 gry palanta, berka, dwa ognie , podchody , skakanki , w gume sie skakalo , ehhh te wypady w lesie itd :D:D fajnie bylo :) byle jaka rzecz a tak cieszyla :)

hehe tez miałam kury, kaczki (do dzis dostaję od mamy kaczuszki na rosołek) gezi (śpię pod kołdrą z piór gęsi) ....kogut zawsze mnie ganiał i gęśi i indyki.....takie czerwone łby miały ze złości.....matko ile razy mnie to podziubało :)

kjhgfdsa...w sobotnim Świecie Młodych był zawsze kolorowy plakat jakiegoś zespołu lub piosenkarza lub piosenkarki ...przyczepiało się na ścianę :)

Gość tez pamietam
rozne w tv byly do dzieci programy 5 10 15 fajne bylo pani tic tak :D:D i taki jeszcze jeden w na zielono ubrany z taka czapa , nzapomnialam jak sie to nazywalo :D:D

Gość tez pamietam
pan tick tak * :)

Gość tez pamietam
tez to pamietam pamiętam też jak ze łzami w oczach oglądałam w telewizji przemówienia Władysława Gomułki , miałam też jego plakat na ścianie nad łóżkiem spadaj ofermo losowa :O:O