Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 324234234

co sądzicie o karmieniu piersią w miejscach publicznych

Polecane posty

Gość taka se sesese
ależ każdy takie mamunie będzie bronił przecież im wszystko wolno itd... :O słyszałam o przypadku jak matka zawołała przy gościach swojego 3 letniego syna i wywaliła przed wszystkimi cycka dla niego ... paranoja

Gość 45tsdr
To jeszcze nic. Moja kuzynka karmiła swojego syna do 5 roku życia. :O Też przy ludziach! Ale 5-latek przecież to dorosły chłopak, a tu wciąż ssał mamusinego cyca - pokarmu już nie miała, ale twierdziła że go to uspokaja :O:O

Gość flowerr
nie ma co dyskutować, matka wystawia gołą pierś w miejscu publicznym, nie każdy chce i musi to oglądać, zwłaszcza dzieci, więc nie powinno się karmić w miejscach publicznych, a już zwłaszcza wystawianie cycka w autobusie czy kościele to przesada! nie rozumiem tu czegoś, czy nie można normalnie nakarmić wcześniej w domu? a jak dziecko jest cały czas głodne to albo niech nigdzie z nim nie wychodzi albo niech nauczy go pić z butelki

Gość taka se sesese
w ogóle przykre to ale niektórym mamuśką , podkreślam że naprawdę niektórym wali na głowę po urodzeniu, w Mc donaldzie czy conieco potrafią położyć na stolik dzieciaka które się zesrało a te z uśmiechem na twarzy zmienia mu tą pieluszkę... wszędzie zapach gówna a ludzie jedzą posiłki... kolejna rzecz to wmawianie innym , że takie małe niemowlęcie musi jeść praktycznie co 15 minut bo zaraz jest głodne itd... nie dziwię się, taka krowa zamiast wziąć na zapas mleko z kaszką do butelki to woli wywalać cycka przed innymi w tłoku, hałasie itd, a nie pomyśli nawet, że skoro jej dziecko tak często domaga się jedzenia to najwidoczniej jej pokarm jest gówno wart bo dziecko ciągle nie nasycone ...

Gość do taka se sesese
z tym macdonaldem to poważnie czy żartujesz? bo jeśli poważnie to to już jest chore... ci co tam pracują powinni od razu wygonić takie matki

Dla mnie to obrzydliwe, mówcie co chcecie ale pierś to intymna część ciała a nie butelka z mlekiem. Nie cierpię...

Gość oferma do opalania
topless sa zazwyczaj wyznaczone miejsca a matki wystawiajace cycki moga cie zaatakowac z kazdej strony - nawet przy obiedzie w restauracji. :P:P:P:P

Gość o ale sie zbulwersowal
:classic_cool:

jakoś więcej widziałem cycków lasek opalających się topless niż karmiących. i jakoś to wam hipokryci nie przeszkadzać. bo to jest wtedy estetyka, a karmiaca piers to obraza tychze wartosci estetycznych :-)

ale plaża jest raczej odpowiedniejszym miejscem na obnażanie się niż centra,restauracje itp ale powtarzam , to już nie chodzi o sam jak dla mnie mało apetyczny widok a o przyzwyczajenie dziecka i mało komfortowe miejsce na posiłek

Gość deszczowo........
dla mnie to tez jest okropne, zwlaszcza przy stole fujjjj. no ale przeciez dziecko by pewnie z glodu umarlo jakby mialo dostalo cyca kilka minut pozniej w miejscu gdzie nie koniecznie wszyscy nas widza. zenada....

Gość deszczowo....
mialo dostac

Gość grrrrr
dobra przy gościach i stole to jest przegięcie, ale jak laska poszła do siostry ciotecznej czyli do niej - matki z dzieckiem do domu czyli prywatnie a nie publicznie to chyba miała się prawo czuć swobodnie przy kuzynce (bo jak zrozumiałam były we dwie czyli babskie dobrze się znające grono) no litości przecież w damskiej szatni na basenie też sobie babeczki nago chodzą i kurcze się nie znają, i mnie to nie bulwersuje.

Gość ależ ja toleruję karmienie
poza domem...pod warunkiem, że jest to robione dyskretnie a nie na widoku. I co ma tolerancja do tego, że np. spokojnie sobie jem smaczny obiad aż tu nagle kęs staje mi w gardle bo naprzeciwko mnie nagle matka wystawia piers i zaczyna karmic dziecko, ktore cmoka, mlaszcze itp.:O

Gość beatka sdsd
a niech wywala cyca :D w czym by mi to miało przeszkadzać? to hyba normalne. po co ma sie dzidzia dusic :) jestem za . wolnośc dla cyców :D !

Gość beatka sdsd
a dzidzie powinno sie karmić do 1 roku życia, każdy pediatra tak powie bo potem to juz jak kazirodztwo heh i nie mozna na to pozwolic

wszelkie dyskusje tego typu z gory skazane sa na porazke, bo zarowno zwolennicy jak i przeciwnicy w takich kontrowersyjnych tematach zamiast spokojnie argumentowac swoje racje beda sie licytowac coraz to wymyslniejszymi skrajnymi przykladami, ktorych w rzeczywistosci jest bardzo bardzo malo

Gość na pewno nie cycek
:O

kobieta karmiąca dziecko nie obnaża się tylko karmi. że ciebie to niezdrowo podnieca to już nie jej problem franiu. ditto, co wiecej, kazda NORMALNIE myslaca i czujaca kobieta, z faktu karmienia w miejscu publicznym nie bedzie dumna, robi tak wtedy, gdy nie widzi lepszego rozwiazania dla dziecka, a to co mysla w tym momencie obrazeni estetycznie przechodnie ma zdecydowanie drugorzedne znaczenie :-)

Gość dyskretnie odwrociwszy sie
albo po przejsciu w ustronne miejsce, do drugiego pokoju jak najbardziej. No chyba ze bylaby jakas sytacja awaryjna, bo ja wiem, w samochodzie, gdzie nie ma dokad sie schowc - ale wszystko jedno mozna sie jako tako przyslonic. Ale ja nie widze problemu, bo nie widac masowo demonstracyjnie karmiacych matek na oczach ludzi, moze jakies wyjatki, jak we wszystkim.Ile takich wypadkow w zyciu widzieliscie, szczerze ? Przeciez nie 50 .

Gość powalający jest brak
tolerancji! Karmieniu w trakcie rodzinnych uroczystości mówię stanowcze NIE NIE - dla mamuś które chcą pochwalić się cycem przy znajomych w domu zawsze można schować się w jakiś kąt. Ale jeśli matka decyduje się karmić piersią (tutaj mamy różne poglądy, nie krytykujmy) to niech karmi nawet na ławce w parku jeśli dziecko musi jeść

Gość offerma hehe
co ty sięt tak oferma wypowiadasz w temacie który ciebie nie dotyczy?? Cycki masz?? Nie?? To zamknij morde - mój mąż też nalegał żebym karmiła piersią - heh zaśmiałam mu się w ryj i kazałam aby karmił swoimi cyckami które są i tak większe odmoich bo taki spasiony był - zresztą kopnęłam go w dupe bo był takim patałachem jakim zapewne jestes ty i możesz sobie tu podskakiwać ile chcesz a i tak to każdej kobiety sprawa jak i czym będzie karmić i nic nie jesteś w stanie na to poradzić

gówno prawda, nie zawsze zdrowe jest karmienie !!!!! mnie nie mogła mama karmić i musiałam być karmiona butlą, cały pokarm z piersi zwracałam i traciłam na wadze, a swojego karmię z wygody dla siebie :) i dla uniknięcia uczulenia u dziecka po jedzeniu które ja bym zjadła

Gość ajaksa
mam pytanie? Bo wywalanie cyców w miejscu publicznym to przecież ekshibicjonizm. Czy w takim wypadku mozna wezwać policje? Niech zabierze gołe krówsko w ustronne miejsce.

Gość a franka prorok
od razu wiedziała,że zaszkodzi.Gówno prawda!stara miała cię w dupie,gówno żarła i dlatego żygałaś.A ty jesteś taka sama egoistka,karmisz dziecko syfem dla SWOJEJ wygody.Dla karmiących wezwanie policji a co dla kretynek rodzacych dzieci?toż to jakiś psychotest powinni robić,a nie potem te dzieci grube,wrzaskliwe,chamskie.I chore ciągle.Stop dla rozmnażania się przez idiotki.Karmienie piersią nazywać nagonką-DEBILKA.

a franka prorok od razu wiedziała,że zaszkodzi.Gówno prawda!stara miała cię w dupie,gówno żarła i dlatego żygałaś.A ty jesteś taka sama egoistka,karmisz dziecko syfem dla SWOJEJ wygody.Dla karmiących wezwanie policji a co dla kretynek rodzacych dzieci?toż to jakiś psychotest powinni robić,a nie potem te dzieci grube,wrzaskliwe,chamskie.I chore ciągle.Stop dla rozmnażania się przez idiotki.Karmienie piersią nazywać nagonką-DEBILKA. też jestem za tym, by zrobić Ci psychotest ;) i skąd te chamskie dzieci, no skąd? jakże mądra wypowiedź równie mądrej kobiety wzruszyłam się matczyną opiekuńczością i ciepłem taka cudowna kobieta i matka, wrażliwa, delikatna, spokojna i opanowana a bez znieważania i zniesławiania, podając argumenty umiesz czy już nie umiesz? zawiadomienie policji byłoby w tym przypadku też na miejscu faktycznie prorok Frania, powróżysz mi?