Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwic sie czy nie

3 latek zaczał mi sikac w nocy jak zrobiło sie zimno

Polecane posty

Gość martwic sie czy nie

no ja bym na twoim miejscu tego tak nie bagatelizowała... Moja córka jeszcze nie tak dawno zaczęła się moczyć w nocy (też 3latka) i poprostu dla mnie jedynym wyjściem, było wstawanie w nocy i sadzanie ją na kibelek...niestety fakt faktem, że się strasznie nie wysypiałam, ale za to po jakiś kilku dniach już się nie moczyła. No i przede wszystkim wieczorem kiedy mały idzie spać nie dawaj mu za dużo picia.

niech przed każdym spaniem koniecznie zrobi siusiu. Poza tym, pierwszy raz spotykam się z tym, że jak jest zimno na dworze to dziecko może się moczyć w nocy :( może te moje metody coś pomogą, musisz spróbować. Moja znajoma olewała to jak mały moczył się jej po nocach,a później miała problem żeby go tego oduczyć. Rozumiem,że w dzień nie masz takiego problemu? Czy w ciągu dnia też potrafi się zmoczyć? Być może nie zimno jest czynnikiem tego,że twoje dziecko się moczy w nocy. Może być dużo innych powodów

Gość jest zimno w domu w nocy
bo ogrzewa sie w dzien

Gość w dzien sie mu nie zdarza

może jakieś cieplejsze piżamki, na kołderke położ jeszcze kocyk,żeby małemu było cieplutko, no i przede wszystkim musisz do niego wstawać w nocy :( tylko broń boże nie zakładaj mu pampersa!!!!! wiem że to pójście na łatwiznę ale to tylko pogorszy sytuację, a wiem że niektóre mamy mają tendencję do założenia żeby było mniej prania. Pozdrawiam

może jakieś cieplejsze piżamki, na kołderke położ jeszcze kocyk,żeby małemu było cieplutko, no i przede wszystkim musisz do niego wstawać w nocy :( tylko broń boże nie zakładaj mu pampersa!!!!! wiem że to pójście na łatwiznę ale to tylko pogorszy sytuację, a wiem że niektóre mamy mają tendencję do założenia żeby było mniej prania. Pozdrawiam

Gość to nie chodzi chyba o wygode
a o to ze taki przesikany malec zmarznie jak jest dom nieogrzewany

Jeśli sytuacja się będzie przedłużać powinnaś dziecku zrobić badanie ogólne moczu, bo przyczyną nagłego nawrotu do moczenia może byc infekcja pęcherza moczowego. Przyczyną też może być jakaś zmiana w dotychczasowym życiu - może synek poszedł do przedszkola? A może coś innego się zmieniło? Trzylatki często w ten sposób reagują na zmiany - w dzień jeszcze się kontrolują, ale w nocy jest trudniej i moczą łóżko. Jeśli wykluczysz tego typu przyczyny to albo ogrzewajcie dom też w nocy, albo bardzo, bardzo ciepło ubieraj dziecko, bo faktycznie skończy się jakąś poważną infekcją:( Ja bym jednak szukała przyczyny nawrotu do moczenia!

Gość tak -chodzi do przedszkola od
wrzesnia zaznacze,ze duzo pije na wieczór

Gość Lalitha
malec musiał zmarznąć w pupę albo siadł na ziemi albo betonie. Wieczorem zrób mu ciępłą kąpiel w wodzie do pasa, dolej stopniowo bardzo ciepłej wodY (uważaj żeby nie poparzyć) - niech z 15 minut pogrzeje pupę aż się zaróżowi. Potem wytrzeć i do łóżeczka.Działa.