Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytająca

okres a ciąża , pilne

Polecane posty

no własnie ja slyszałam ze dni plode zaczynaja sie 10 dnia cyklu. ale tez słyszalam z plemniki moga przezyc do 3,5 dni wiec ja juz nie wiem

Dni płodne są wtedy gdy masz dużo śluzu praktycznie rzadki i ciągnie się. A gdy jest sucho to nie ma obcji że można zajśc. To jest tak jak byś chciała zasadzic jakieś ziarenko na pustyni.

niestety o tym życiu plemników to nie wiem:) ale chyba tak naprawde gdyby żyły tak długo to już bym miała gromadkę dzieci:) a nie mam, więc nie wiem jak to jest:)

Gość mamcia magdula
na pewno w zyciu nikt nie zaszedl w osmym dniu cyklu To poprostu wykluczone Tam musi juz byc mokro,a osmego dnia napewno tak nie jest

Gość super effect
tez tak mysle Dni plodne zaczynaja sie 12 dc Dotrze to do was w koncu dziewczyny? a plemniki to tez nie jakies silacze i inne pudziany..:)

zakochana24:) !!!! wpisz w google kalkulator dni płodnych, wpisuje się tam ile trwa twój cykl,dzień ostatniej miesiączki, klikasz i wyskakuje ci kiedy są dni płodne (oczywiście w przybliżeniu;))

niestety musze sie zgodzic Inaczej caly cykl bylby plodny Nie po to ktos stwierdzil ze te dni sa miedzy 12 a 17 dc aby mialo byc inaczej Nie nakrecajcie sie Tak to kazda z nas mialaby conajmniej szostke dzieci:)

:):) no na pewno macie racje tak sie pytam moja kumpela ma cykl 28 dniowy i 9 dnia cyklu zaszła w ciaze myslała tez ze jest to niemozliwe ale sam jej ginekolog powiedzial ze plemniki moga przetrwac do owulacji wiec sama juz nie wiem ale skoro tak mowicie to tak musi bym :):):)

zakochana24:) a podobno kiedyś jakaś dziewczyna zaszła w ciąże jak brała tabletki antykoncepcyjne:) więc z tym cyklem twojej koleżanki jest takie samo prawdopodobieństwo:) pozdrawiam :)

widzisz nana- łapie sie brzytwy nie ukrywam ze chciałbym byc w ciazy ae\le to jak widac nie jest takie latwe :(:( no szkoda mialam nadzieje ze tego 8 dnia moze cos z tego byc :(:( no ale sie widocznie pomylilam albo sobie cos uroiłam :(

Mój lekarz ginekolo nie kazał mi liczy cyklu tylko o śluz właśnie chodzi.A plemiki żyją do nawet 5dni w kobiecie. A ostatnio słyszałam, że jest jeden dzien w miesiącu w którym można zajśc w ciąże dlatego plemiki żyją po kilka dni żeby zaplodnic jajeczko. A zapłodnienie jajeczka nie trwa 15 minut tylko kilkanaście godzin zanim wedrze się do środka.

no bo ja 8 dnia cyklu kochalam sie bez zabespieczenia a pod koniec nastepnego dnia czyli pod noniec 9 dnia cyklu :) miałam śluz jezeli te plemniki moga przezyc nawet 5 dni to moze jest jakas szansa ze bede w ciazy :)

zakochana24 na pewno zostaniesz mama jak nie teraz to przy następnych dniach płodnych!!! :) i ja ci tego życze:):):):) trzymam za Ciebie kciuki